Συνεχίζεται φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά ο κύκλος εκδηλώσεων «Μουσικές και Δράσεις στα Μνημεία της Πόλης» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης από την Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2014 στα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις παραστατικών και εικαστικών τεχνών οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στις τρεις προηγούμενες χρονιές, πραγματοποιούνται και φέτος στα ιστορικά μνημεία της πόλης (Ρωμαϊκή Αγορά, Ανακτορικό συγκρότημα του Γαλέριου, Λευκός Πύργος, Γενί Τζαμί, Αλατζά Ιμαρέτ, πύργος του Τριγωνίου, Κήποι του Πασά). Θα πλαισιώνονται από συναυλίες, προβολές ταινιών Θεσσαλονικέων σκηνοθετών,το Πικ Νικ Urban Festival με μουσικές και κινηματογράφο, περιπατητικές διαδρομές πολιτισμού, χορευτικές perfomances καθώς και μουσικές παραστάσεις.

«Η πολιτιστική αυτή «συνάντηση» παρελθόντος-παρόντος, η συνύπαρξη μνημείων και συγχρόνων καλλιτεχνικών δράσεων, θα ταξιδεύσει, θα ψυχαγωγήσει αλλά πάνω απ’ όλα θα υπενθυμίσει στους παρευρισκόμενους, την ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και την ανάγκη για δημιουργία, για συλλογικότητα, για συνεργασία. Η Μνήμη και η Τέχνη είναι τα στοιχεία, που σε μια αρμονική συνέργια μπορούν να λειτουργήσουν δυναμικά στην ανάδειξη της πόλης στο αύριο, για να ελπίζουμε στην συνέχεια αυτού του τόπου» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, με εξαίρεση το τριήμερο φεστιβάλ «Πικ–Νικ Urban Festival», στο οποίο υπάρχει ημερήσιο εισιτήριο στην τιμή των 3 ευρώ.

Πέμπτη 28 έως 30 Αυγούστου , 19.00-23.45: Πικ-νικ urban festival
Κυριακή 31 Αυγούστου, 19.30: Διαδρομή πολιτισμού από την ομάδα DOT2DOT
Κυριακή 31 Αυγούστου, 21.00: Συναυλία των Ραχήλ Τσελεπίδου & Γιάννη Κυρατσος
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, 21.00: Συναυλία στο Λευκό Πύργο με τους Life like portrait, Rainy mood
Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, 21.00: H Γέφυρα-Χορευτική Performance απο την ομαδα Β+6
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, 21.00: AddArt προβολή animation “Βραβευμένα Μικρά”
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, 21.00: Συναυλία στο Γεντί Κουλέ με τον Μάκη Αιβαζόγλου και Σάκη Κοντονικόλα
Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, 18.00 – 00.00: Προβολές ταινιών Θεσσαλονικέων σκηνοθετών
Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου, 21.00: Μουσική Παράσταση με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη