Μουσικό Χωριό 2019: Η τέταρτη περίοδος «Παλλόμενο Σώμα II» στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Μουσικό Χωριό 2019

Έξι εργαστήρια με οκτώ καλλιτέχνες που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα από την pop κουλτούρα μέχρι και την αιχμή της σύγχρονης δημιουργίας

«Παλλόμενο σώμα ΙΙ» ή αλλιώς η μουσική ως υποστηρικτικός λίθος στην καλλιτεχνική δημιουργία. Όταν αυτή συνυπάρχει ισάξια μέσα στις άλλες παραστατικές τέχνες, οδηγεί την αφήγηση, φωτίζει τις εικόνες και την κίνηση, όταν οι σωματικές αισθήσεις συντονίζονται μαζί σε μια κινηματογραφική ταινία, σε μια θεατρική ή χορευτική παράσταση, σε ένα video game.

Έξι εργαστήρια και οκτώ καλλιτέχνες απαρτίζουν τον κορμό της τέταρτης περιόδου του Μουσικού Χωριού 2019 που θα διαρκέσει από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Νίκος Κυπουργός, ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, ο Περικλής Λιακάκης, ο Σίμος Κακάλας, ο Μανόλης Μανουσάκης, η Βίκυ Μπισμπίκη, ο Λευτέρης Μουμτζής και ο Χρήστος Γούσιος, καλλιτέχνες με πλούσιο έργο, βραβεύσεις και ιδιαίτερο στίγμα καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα από την pop κουλτούρα μέχρι και την αιχμή της σύγχρονης δημιουργίας, σε χώρους όπως η μουσική στην σκηνή και τον κινηματογράφο, το sound design, την τραγουδοποιΐα, τις εφαργογές ήχου και εικόνας στα smartphones, τα tablets και τους υπολογιστές, τη φωνή και το θέατρο.

Τα εργαστήρια θα πλαισιωθούν όπως κάθε χρονιά από συναυλίες και παραστάσεις, οι οποίες είναι δωρεάν για το φιλόμουσο κοινό που θα επισκεφτεί το όμορφο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου.

Σπουδαστές ή επαγγελματίες από το χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, καθώς και ελεύθεροι ή ακαδημαϊκοί ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού, αλλά και όλοι οι φιλότεχνοι που επιθυμούν να μοιραστούν την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο.

Εργαστήρια 4η Περιόδου – Παλλόμενο Σώμα II:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/8

20.00 // ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ
Συνάντηση γνωριμίας – Παρουσίαση εργαστηρίων

ΤΡΙΤΗ 27/8

21.00 // ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ
“Μουσική από τα χρόνια της Ρωσικής Πρωτοπορίας”
Η συναυλία περιλαμβάνει έργα εμβληματικών Ρώσων συνθετών από μια εποχή που άφησε για πάντα το αποτύπωμά της στην ανθρώπινη ιστορία!

Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης – πιάνο
Γιούρα Κανδυλίδης – βιολί
Χρήστος Γρίμπας – τσέλο

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8

21.00 // ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ
“Blindsight”
Οι συνθέσεις του Αντώνη Ανισέγκου ανοίγουν χώρους και προσκαλούν στην κατάδυση σε εξωτικούς κόσμους, χωρίς να χάνουν τον δρόμο τους. Υπνοβατούς συλλογικά σε διαφορετικές διαστάσεις, που συνδέονται μυστικά μεταξύ τους, ενώ αφηγούνται ένα ταξίδι χωρίς λόγια. Τα μέλη του συγκροτήματος καλύπτουν συνολικά ένα ευρύ φάσμα, καθώς είναι όλοι τους πολύπλευροι και ανοιχτοί στην εξερεύνηση καινούργιων τοπίων.

Αντώνης Ανισέγκος – fender rhodes, σύνθεση
Θοδωρής Πατσαλίδης– βιολί
James Wylie – άλτο σαξόφωνο
Θύμιος Ατζακάς – ηλεκτρική κιθάρα
Παύλος Γεωργιάδης – τούμπα
Γιώργος Κλουτζός – Χρυσίδης – τύμπανα

ΠΕΜΠΤΗ 29/8

21.00 // ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ
“Canto Ostinato”
του Simenon ten Holt
Το Canto Ostinato είναι ίσως το πιο γνωστό έργο του Ολλανδού συνθέτη Simeon Ten Holt. Είναι ένα μινιμαλιστικό έργο που γράφτηκε το 1976 και η πρωτότυπη εκτέλεσή του είναι για 4 πιάνα. Στο Μουσικό Χωριό θα παρουσιαστεί σε μία προσαρμογή για 2 πιάνα, βιμπράφωνο και μαρίμπα.

Πιάνο: Γιάννης Γούτμαν, Αναστασία Σταύρου
Βιμπράφωνο: Γιώργος Μαδίκας
Μαρίμπα: Δημήτρης Ζαχαράκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/8

21.00 // ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ
“X_isTense”
Παράσταση μουσικού θεάτρου
Ένα έργο που αναμοχλεύει ζητήματα για την κρίση στην ταυτότητα και την τέχνη, ειδωμένη μέσα από τη γεμάτη διεισδυτικότητα, τόλμη και χιούμορ ματιά του Περικλή Λιακάκη. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο πλαίσιο των συναυλιών – παραστάσεων νέας μουσικής του ΟΜΜΑ.

Σύνθεση: Περικλής Λιακάκης
Video & animation: Shadab Shayegan
Αφηγητής/performer: Αχιλλέας Αναστασιάδης
Σαξόφωνο: Θεόφιλος Σωτηριάδης
Ηλεκτρική κιθάρα: Κώστας Μακρυγιαννάκης
Ακκορντεόν: Κώστας Ζιγκερίδης

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/8

20.00 // ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ
Παρουσίαση εργαστηρίων

22.00 // ΑΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
“Beaming light”
Συναυλία των Freedom Candlemaker

Ο πολυτάλαντος Κύπριος δημιουργός Λευτέρης Μουμτζής (Freedom Candlemaker) παρουσιάζει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Inner Ear. Μαζί του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

  1. Τέλεια δουλειά απ όλους τους διοργανωτές. Έχουμε πάει για 7 συνεχόμενες χρονιές. Όλα τα μαγαζιά φιλόξενα και είναι σαν ένα μεγάλο πάρτι που ξεκινάει τέλη Ιουλίου και τελειώνει αρχές Σεπτεμβρίου. Για πάνω από 10 χρόνια με μεγάλα ονόματα διεθνώς αναγνωρισμένων μουσικών ακόμα συνεχίζει δυνατά. Καλή επιτυχία και φέτος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.