Μουσικός Απρίλιος στο café Νομισματικού Μουσείου

Μουσικός Απρίλης

Απρίλιος γεμάτος μουσική στο cafe του Νομισματικού Μουσείου

Πρόγραμμα:

4 Απριλίου 2019  :    Roy Kaliva Trio

11 Απριλίου 2019 :    Swinglejam Trio

18 Απριλίου 2019:    Stratum 3

25 Απριλίου 2019:    Αναστασία Παπαθεοδώρου

 

 

Roy Kaliva Trio

Τον Φεβρουάριο του 2017 η τραγουδίστρια Ρόυ Καλύβα συναντιέται με τον κιθαρίστα Πέτρο Ζορμπά και τον κοντραμπασίστα Θοδωρή Μαραϊδώνη προκειμένου να πειραματιστούν πάνω σε αγαπημένα jazz standards. Σύντομα διαπιστώνουν ότι εκτός από την αγάπη για την jazz μουσική, τους ενώνει μια κοινή αισθητική προσέγγιση του ρεπερτορίου, το οποίο σταδιακά διευρύνεται συμπεριλαμβάνοντας blues και latin κομμάτια.

Το ρεπερτόριο αυτό ενορχηστρώνεται εκ νέου και προσεγγίζεται με μεράκι μέσα από την jazz αισθητική και φιλοσοφία. Από τον Μάρτιο του ’17 οι τρεις μουσικοί, ενίοτε με την προσθήκη της Ευαγγελίας Σταύρου στα τύμπανα, εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές και χώρους που φιλοξενούν μουσικές εκδηλώσεις, αποτελώντας ενεργό μέλος της αθηναϊκής vocal jazz σκηνής.

 

 

Swinglejam trio  

Οι Swinglejam trio είναι ένα φρέσκο νεοσύστατο trio που «μαγειρεύει» τα αγαπημένα τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών με συνταγές της jazz της soul και όχι μόνο.

Τις σερβίρει με τη λυρική φωνή της Δικαίας Μαργιολάκη, τη δεξιοτεχνία της Κυριακής Βιδάλη στην κιθάρα και την εφευρετικότητα του Γιάννη Βουτσινά στο κοντραμπάσο. Το menu αποτελείται από jazz standards, cabaret songs, pop hits αλλά και σπάνια ευρήματα που θα σας εκπλήξουν.

 

 

 

Stratum3

 

Stratum στα λατινικά σημαίνει «επίπεδο» και με αυτόν τον τρόπο οι Stratum3 μιλάνε για τη δική τους μουσική jazz πρόταση που ορίζεται από τους μουσικούς χώρους και τα επίπεδα που δημιουργούν. Οι Stratum3 συστήνονται ως ένα καθαρά αυτοσχεδιαστικό Jazz Modal σχήμα, με ηχητικές ρίζες στη Αμερική του John Coltrane, του σαξοφωνίστα των ’60 Archie Shepp και του Miles Davis καθώς και στη νεότερη βορειοευρωπαϊκή jazz avant-garde σκηνή.

Τρεις νέοι μουσικοί που τολμούν να φλερτάρουν με τις μεγάλες προσωπικότητες της τζαζ και ταυτόχρονα να ζωντανεύουν το τζαζ ρεπερτόριο με δικές τους καθαρά δημιουργίες. Στους αγαπημένους τους συγκαταλέγονται και o ντράμερ Elvin Jones, o νεαρός Νορβηγός σαξοφωνίστας Hakon Kornstadt, o Charls Mingus, κ.ά.

 

 

Αναστασία Παπαθεοδώρου

Μια ιδιαίτερη performer και πολύπλευρη καλλιτέχνις, η Αναστασία (Νάντια) Παπαθεοδώρου σκηνοθετεί τη φωνή της στο café του Νομισματικού Μουσείου την Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου στις 9 μ.μ. Σε μια σόλο βραδιά με κινηματογραφικές μουσικές, τζαζ, σκανδιναβικά πιάνα, ιαπωνικούς ήχους και με αυτοσχεδιασμούς σε αγγλικούς, γαλλικούς και γερμανικούς στοίχους.

Η δουλειά της Αναστασίας Παπαθεοδώρου έχει παρουσιαστεί σε μουσεία, γκαλερί, θέατρα, γκαράζ, εκκλησίες. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με το ΜΑΙ (Marina Abramovic institute), με την Biennale Αθηνών και Sao Paolo, με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Βιέννης και τη Spring Gallery στο Μανχάταν. Τα τελευταία 12 χρόνια ζει και εργάζεται σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, ενώ εδώ και μερικούς μήνες επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της στο Performance Making στο Λονδίνο.

Συντελεστές

Roy Kaliva Trio

Ρόυ Καλύβα | φωνή
Πέτρος Ζορμπάς | κιθάρα
Θοδωρής Μαραϊδώνης | κοντραμπάσο

Swinglejam trio

Δικαία Μαργιολάκη  | φωνή
Κυριακή Βιδάλη | κιθάρα
Γιάννης Βουτσινάς | κοντραμπάσο

Stratum3

Παναγιώτης Χριστοφής | τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο
Αλέξιος Αντωνόπουλος | τύμπανα
Μιχάλης Ευδαίμων | ηλεκτρικό μπάσο

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.