Μουσικός Αύγουστος στο café του Νομισματικού Μουσείου

Με Χριστίνα Μαξούρη, Τίνα Αλεξοπούλου, Dilemma in Cineland και αφιέρωμα στον Tony Bennett

Χριστίνα Μαξούρη

Μια ατμοσφαιρική μουσική παράσταση έρχεται στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9 μ.μ. «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ» της Χριστίνας Μαξούρη, δημιουργήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του ομώνυμου δίσκου, σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Άγγελου Τριανταφύλλου. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, και με τη συμβολή της ραδιοφωνικής παραγωγού Όλγας Λασκαράτου, επιλέγουν τραγούδια των Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Λάγιου, Πλέσσα, Bregovic, Καραϊνδρου, Δεληβοριά, κ.ά., δίπλα σε αυτά του πρώτου της προσωπικού δίσκου και μαζί με τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη στο πιάνο και τον Τάσο Μισυρλή στο τσέλο, αναζητούν μια τρυφερή κι ευαίσθητη ατμόσφαιρα, μετά από αυτήν τη βίαιη και παράξενη περίοδο της «σιωπής» που όλοι ζήσαμε.

Το «Άσπρο μαμά νοσταλγώ» είναι η τρίτη κατά σειρά μουσική παράσταση της Χριστίνας Μαξούρη, μετά τα «Δανεικά Παπούτσια» και τα «20+1 Λαϊκά Μεταπολεμικά Τραγούδια με Μπαρόκ Σύνολο». Παρουσιάστηκε για έξι παραστάσεις στον ΣτΝ Club, με 5μελες σχήμα και τις ενορχηστρώσεις του Σταύρου Ρουμελιώτη κι ύστερα σε μικρή περιοδεία στην Ελλάδα, προσαρμοσμένο για πιάνο, τσέλο και φωνή.

Τον Οκτώβρη του 2019, εγκαινίασε τον κύκλο παραστάσεων «Συναισθησία» , στο ολοκαίνουριο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Παίζουν οι μουσικοί:

Χριστίνα Μαξούρη | φωνή
Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης | πιάνο, ενορχηστρώσεις
Τάσος Μισυρλής | τσέλο
Όλγα Λασκαράτου | Επιμέλεια προγράμματος

Τίνα Αλεξοπούλου

Η Τίνα Αλεξοπούλου για έκτη συνεχόμενη χρονιά, έρχεται στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. με μια καινούρια μουσική παράσταση, που εμπνεύστηκε η ίδια: ‘Operatique’ στα γαλλικά σημαίνει ‘οπερατικός’ αλλά με το λογοπαίγνιο αυτό υπογραμμίζεται η σύνδεση ανάμεσα στην όπερα και τον αξέχαστο συνθέτη Αττίκ, εξού και το ‘ΟπερΑττίκ’.

Πρόκειται δηλαδή, για ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής που συνδυάζει αγαπημένες άριες από όπερες και οπερέττες με τραγούδια του Αττίκ, καθώς και με άλλα τραγούδια της εποχής του. Εκεί που μπλέκουν μαγικά οι μελωδίες από το «Φάντασμα της Όπερας» με το «Ζητάτε να σας πω», από το «Nessun Dorma» με το «Είδα μάτια», κι από το «Conte Partiro» με το «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά», κ.ά.

Η performer Τίνα Αλεξοπούλου, ο τενόρος Κώστας Μπουγιώτης, η σοπράνο Βασιλεία Καλλίτση και ο βιρτουόζος Μάρκος Κώτσιας στο πιάνο, απογειώνουν με το ταλέντο τους το μοναδικό κι απαιτητικό αυτό ρεπερτόριο.

Παίζουν οι μουσικοί:

Τίνα Αλεξοπούλου | performer
Κώστα Μπουγιώτη | τενόρος
Βασιλεία Καλλίτση | σοπράνο
Μάρκος Κώτσιας | πιάνο

 

Dilemma in Cineland

Ένα ταξίδι στο παγκόσμιο σινεμά μέσα από τις μουσικές του αγαπημένου μας γκρουπ Dilemma, θα απολαύσουμε για μια βραδιά στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου στις 20 Αυγούστου 2020, στις 9 μ.μ.

Το γνωστό μας δίδυμο, η Πόπη Νταλαχάνη (φωνή, κιθάρα, loops) και ο Σωτήρης Τράγκας (φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες), αυτή τη φορά μαζί με τον Solis Barki στα κρουστά, θα παρουσιάσουν ορχηστρικά θέματα από τη δισκογραφία τους καθώς και μουσικές και τραγούδια που έχουν ακουστεί σε αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες σε δεύτερη εκτέλεση. Σαξόφωνο, κιθάρα, κρουστά και φωνές εμπλέκονται σ’ ένα παιχνίδι με αναπάντεχους μουσικούς διαλόγους, με την παράλληλη αφήγηση σκηνών που σημάδεψαν τον παγκόσμιο κινηματογράφο. Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι σε έναν κήπο που θα θυμίζει θερινό μουσικό σινεμά.

Παίζουν οι μουσικοί:

Σωτήρης Τράγκας | φωνή, σαξόφωνο, φυσαρμόνικες
Πόπη Νταλαχάνη | φωνή, κιθάρα, loops
Solis Barki | κρουστά

 

Tony Bennett tribute από το The Alexandros Affolter quartet

Το όνομα Tonny Bennett μπορεί να μην λέει κάτι στους νεότερους, η φωνή του όμως στο πρώτο της άκουσμα σίγουρα μαγεύει ακόμη και τον πιο “δύσκολο” ακροατή. Η καριέρα του 93άχρονου ακούραστου τραγουδιστή της τζάζ πέρασε πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά τα τραγούδια του παραμένουν ζωντανά και διαχρονικά πολλές δεκαετίες μετά τις πρώτες αστραφτερές επιτυχίες του.

Μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, αγαπημένα κομμάτια που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και σε άλλες ηπείρους, θα αποπειραθεί να αναβιώσει το κουαρτέτο του Αλέξανδρου Αφολτέρ στο café του Νομισματικού Μουσείου στις 27 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. Στο “τζουγκ μποξ” εκείνης της βραδιάς διαβάζουμε το “I Left My Heart In San Francisco”, “The Good Life”, “I Wanna Be Around”, “The Shadow Of Your Smile”, “Just In Time”, “Cheek To Cheek”, ανάμεσα σε πολλά ακόμη κομμάτια-έκπληξη.

Για να γνωρίσετε τον Tony Bennett:

Το 2020 σηματοδοτεί το 70ο έτος της καριέρας του τραγουδιστή της jazz, Tony Bennett. Στην ηλικία των 93 χρόνων συνεχίζει να τραγουδάει σε όλο τον κόσμο. Ο Tony Bennett ξεκίνησε την καριέρα του το 1950 με δύο επιτυχημένα τραγούδια, το “The Boulevard Of Broken Dreams” και το “Because of You”. Άλλα γνωστά τραγούδια του απο τη δεκαετία του 50 ήταν το “Rags To Riches” και το “Stranger In Paradise”. Η μεγαλύτερη του επιτύχια, “I Left My Heart In San Francisco”, που ηχογράφησε το 1962 είναι και το κομμάτι που του χάρισε ένα από τα είκοσι βραβεία Grammy που έχει στο ενεργητικό του. Τη δεκαετία του 1960 συνέχισε με επιτυχίες όπως το “I Wanna Be Around” και το “The Good Life”. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980, στο απόγειο του rock n’ roll, ο Tony Bennett έμεινε ανενεργός. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά από παρότρυνση του γιου του που έγινε και ο νέος μάνατζέρ του, εμφανίστηκε επιτυχώς στο MTV Unplugged και επανήλθε δυναμικά στη μουσική βιομηχανία, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα. Το βραβευμένο με Grammy άλμπουμ “Cheek To Cheek” που ηχογράφησε με την Lady Gaga το 2014 έκανε είσοδο στο νούμερο 1 του Billboard Charts, καθιστώντας τον τότε 88χρόνων Tony Bennett τον γηραιότερο τραγουδιστή που έχει επιτύχει κάτι τέτοιο. O Frank Sinatra κατά τη διάρκεια της καριέρας του αποκαλούσε συχνά τον Tony Bennett ως τον αγαπημένο του τραγουδιστή και τον καλύτερο jazz ερμηνευτή του κόσμου. Μετά από 70 χρόνια καριέρας και επιτυχιών έχει αδιαμφισβήτητα κερδίσει τον τίτλο ενός από τους καλύτερους και σημαντικότερους jazz ερμηνευτές.

Παίζουν:

Alexandros Affolter | vocals
Yiannis Papadopoulos | piano
Dimitris Papadopoulos| trumpet
Kimon Karoutzos | bass

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.