Μουσικός Μάιος στο Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Μάιος γεμάτος μουσική στο cafe του Νομισματικού Μουσείου

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019
World Trio

Το World trio αποτελείται από μια ανερχόμενη φωνή της ελληνικής τζαζ σκηνής, την Μονίκ Καμπασελέ και δύο επαγγελματίες μουσικούς με μεγάλη εμπειρία, τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο και στις περισσότερες ενορχηστρώσεις και τον Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο. Το ρεπερτόριο του σχήματος περιλαμβάνει κομμάτια της βραζιλιάνικης, γαλλικής, αμερικανικής και πορτογαλικής τζαζ μουσικής, καθώς και αρκετές original συνθέσεις, οι οποίες προκύπτουν από την αγαπημένη σύμπραξη της Μονίκ με τον Παντελή, ενώ ο Περικλής τις εμπλουτίζει  με άψογη σταθερότητα και μελωδικότητα. Έκπληξη της συναυλίας η νεαρή κιθαρίστρια Αρετή Κολτσίδα που συνοδεύει κάνοντας το πρόγραμμα να ακούγεται ακόμη πιο ethnic!

Καλλιτέχνες που ακούγονται ως άμεσες επιρροές: Cecile Mclorrin Salvant, Sara Tavares, Gretchen Parlato, Chico Buarque, Ruben Gonzalez, κ.ά.

Παίζουν:
Μονίκ Καμπασελέ | φωνή
Παντελής Μπενετάτος | πιάνο
Περικλής Τριβόλης | κόντραμπασο
Αρετή Κολτσίδα | κιθάρα

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019
Jennie Kapadai Trio Live – Vocal Jazz with a twist!

Η Τζένη Καπάδαη επιστρέφει στο café του Νομισματικού Μουσείου, με δύο υπέροχους μουσικούς της νεότερης γενιάς, τον Χρήστο Μπαλαούρα στην κιθάρα και τον Ντίνο Μάνο στο κοντραμπάσο.

Το τρίο παίζει κυρίως κομμάτια από την κλασσική vocal jazz παράδοση και στα δυο χρόνια ζωής του, έχει διαμορφώσει έναν ήχο χαρακτηριστικά soulful, μελωδικό και λυρικό αλλά και με τη σπιρτάδα, τη ζωντάνια ή και την τραχύτητα των πολλών blues αναφορών που τα διατρέχουν. Με την ίδια διάθεση προσεγγίζουν και κομμάτια πιο σύγχρονα, που όμως πάντα είναι γεμάτα ένταση κι εκπλήξεις!

Παίζουν:
Ντίνος Μάνος | κοντραμπάσο
Χρήστος Μπαλαούρας | κιθάρα
Τζένη Καπάδαη | φωνή

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019
Tango en la noche

Το τάνγκο επιστρέφει τον Μάιο στο café του Νομισματικού Μουσείου με ένα αγαπημένο σχήμα που αγαπά ιδιαίτερα τις μελωδίες από τις σημαντικότερες αργεντίνικες ορχήστρες. Η Έλενα Αντωνοπούλου στο φλάουτο, η Βασιλική Τσιμπούκη στο πιάνο και ο Roman Gomez στο μπαντονεόν, κιθάρα και πιάνο, θα μας παίξουν κομμάτια του Juan D’ Arenzio, γνωστού στην Αργεντινή του ’30 και ως «Βασιλιά του ρυθμού», των διάσημων Francisco Canaro, Anibal Carmelo και Osvaldo Pugliese, καθώς και μουσικές από ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και πρωτότυπες συνθέσεις του μέλους του σχήματος, Roman Gomez.

Παίζουν οι:

Έλενα Αντωνοπούλου | φλάουτο
Βασιλική Τσιμπούκη | πιάνο
Roman Gomez | μπαντονεόν, κιθάρα, πιάνο

Πέμπτη 23 Mαΐου 2019
Sinatra with a twist | Summer edition | Tribute concert

Η μουσική βραδιά Sinatra with a Twist είναι ένα νέο μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Αλέξανδρου Αφολτέρ και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου.

Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Αλέξανδρο Λυκοθανάση στο πιάνο και τον Μάνο Λούτα στο μπάσο, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Σινάτρα. Γνωστά κομμάτια όπως τα I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα I’m A Fool To Want You και All My Tomorrows, θα ακουστούν μαζί τα αγαπημένα του Σινάτρα, όπως τα One For My Baby και Angel Eyes. Το αφιέρωμα σε μια από τις πιο αγαπημένες φωνές όλων των εποχών, Sinatra with a twist, θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαΐου στις 9 μ.μ.

Παίζουν:
Αλέξανδρος Αφολτέρ | φωνή
Αλέξανδρος Λυκοθανάσης | πιάνο
Σεραφείμ Μπέλλος | ντραμς
Μάνος Λούτας | μπάσο

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019
Andreas Katerinopoulos | Αnthology of Hidden Songs

Έξι χρόνια μετά την πρεμιέρα του μινιμαλιστικού έργου Music for a Film στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ο Ανδρέας Κατερινόπουλος παρουσιάζει για πρώτη φορά ειδικά πειραγμένες συνθέσεις (soundtracks) από την έως τώρα μουσική του πορεία, δίνοντας έμφαση στον ηλεκτρικό ήχο της κιθάρας.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος θα μας «αποκαλύψει» στις 30 Μαΐου στις 9 μ.μ. μερικά από τα «κρυμμένα» του τραγούδια (hidden songs) όπως το Reflections  και  αγαπημένες μελωδίες του Μπρόντγουεϊ. Με pop& rock διάθεση και επηρεασμένος από «διάφορες μουσικές με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή στη ζωή του», όπως ο ίδιος λέει, δίνει μια νέα post rock τεχνοτροπία στην ενορχήστρωση της μουσικής του.

Δύο χρόνια μετά την άκρως επιτυχημένη και εντυπωσιακή συναυλία του στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με τίτλο 7 elements, και έπειτα από μια σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα και Πάτρα, με τη συνοδεία μιας εξαιρετικής ομάδας μουσικών που απαρτίζεται από τσέλο, κρουστά, κιθάρες – μαντολίνο, πιάνο και ηλεκτρονικά στοιχεία, επιχειρεί μέσα από την παράσταση Anthology of Hidden Songs να παρασύρει το κοινό σε μια άκρως ατμοσφαιρική εμπειρία.

Παίζουν:
πιάνο – φωνή | Ανδρέας Κατερινόπουλος
κιθάρες | Κωνσταντίνος Χειμαριός
τσέλο | Σπύρος Χειμαριός
κρουστά | Ιούλιος Γεωργακόπουλος

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.