”Music/Cinematek”: 8 ντοκιμαντέρ της ελληνικής μουσικής σκηνής στον κινηματογράφο Στέλλα

Music / Cinematek

Η πρώτη έκδοση της νέας σειράς προβολών του Cinematek πλαισιώνεται με Q+A παρουσία των σκηνοθετών

21 Ιουνίου 2021
- 12 Ιουλίου, 2021

Το περιοδικό κινηματογράφου Cinematek παρουσιάζει τη νέα σειρά προβολών ”Music/Cinematek” για 4 Δευτέρες, από τις 21 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου στον κινηματογράφο Στέλλα στην Κυψέλη. Η πρώτη έκδοση των μουσικών προβολών αποτελείται από 8 ντοκιμαντέρ της ελληνικής μουσικής σκηνής, οι προβολές των οποίων θα πλαισιώνονται με Q+A παρουσία των σκηνοθετών.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 21 Ιουνίου

20.45 | ”Music for Ordinary Life Machines” του Νίκου Χαντζή, 112λ.

Από τους Χωρίς Περιδέραιο & τους Αντί, μέχρι τους Human Puppets & τους Regressverbot. Aπό τους In Trance 95 & τους Alive She Died, μέχρι τους Selofan & τον Doric. Mε αφετηρία τα underground 80’s στην Ελλάδα, όταν το New Wave και το Punk εκφραζόταν με synthesizers, το MFOLM σκιαγραφεί μια μουσική υποκουλτούρα στην Ελλάδα, που άφησε ανεξίτιλα την σφραγίδα της στις καρδιές όσων ερωτεύτηκαν τον ήχο των «μηχανών». Μια συνοπτική καταγραφή της Minimal Synth και Synthpunk σκηνής στην Ελλάδα από το ’80 έως και το σήμερα, με πρωταγωνιστές τα συνθεσάιζερς, τα ρυθμοκούτια & τα παιδιά που τα αγάπησαν.

Music / Cinematek

23.15 | «Μέσα μου Βλέπω Μονάχα Θάλασσα» των Α. Χατζηγιάννη, Γ. Κυβερνήτη, Ν. Οικονόμου-Πάντζου. Μ. Σιδηροπούλου, 24λ.

Ο Βαγγέλης Γερμανός, σχεδόν 40 χρόνια μετά «Τα Μπαράκια» και με περιστασιακές βουτιές στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ξεκινάει το καλοκαίρι του με μια σειρά από εμφανίσεις σε «μπαρακια». Έτσι, μας παρασέρνει μαζί του σε μια καλοκαιρινή περιπέτεια γεμάτη χρώματα, θάλασσα και ήχους: άλλωστε, τα πάντα στη μουσική του περιστρέφονται γύρω από αυτά τα στοιχεία.

Music / Cinematek

Δευτέρα 28 Ιουνίου

20.45 | «Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης» της Ηλιάνας Δανέζη, 74λ.

Ο Χρήστος, ο Νίκος, ο Θανάσης και ο Μαρίνος ήταν τα (μουσικά) 4 Επίπεδα της Ύπαρξης. Χωρίστηκαν και ξανασμίγουν, τρεις πλέον, μετά από 40 χρόνια. Αφορμή ο ένας και μοναδικός δίσκος τους, που διαγράφοντας μια ανέλπιστη πορεία έφτασε από τα αθηναϊκά ράφια των δισκοπωλείων στα χέρια και τα αυτιά των Κάνιε Ουέστ και Τζέι Ζι.

Music / Cinematek

22.30 | ”Lost Bodies” του Γιάννη Μισουρίδη, 33λ.

Δευτέρα 5 Ιουλίου

20.45 | «Γυμνά Χέρια» του Γιώργου Σκεύα, 90λ.

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος διηύθυνε τις ορχήστρες του χωρίς μπαγκέτα, με «γυμνά χέρια». Στο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκεύα, ο Λευτέρης Βογιατζής «συναντά» τον Δημήτρη Μητρόπουλο. Με οδηγό τις επιστολές του Έλληνα μαέστρου προς την επιστήθια φίλη του, Καίτη Κατσογιάννη, καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, το φιλμ διατρέχει τα χρόνια που ο Μητρόπουλος έζησε στην Αμερική ως διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Μιννεάπολης και αργότερα της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, μέχρι τον τραγικό θάνατό του στη Σκάλα του Μιλάνου το 1960, διευθύνοντας την «3η Συμφωνία» του Μάλερ.

Music / Cinematek

22.45 | «Στα Κέρατα του Ταύρου» του Θανάση Παπακώστα, 97λ.

Ένα μουσικό οδοιπορικό για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου με συζητήσεις και σχόλια, αλλά και μοναδικές εκτελέσεις τραγουδιών εντός και… εκτός προγράμματος.

Music / Cinematek

Δευτέρα 12 Ιουλίου

20.45 | ”Diamonds in the Night Sky” του Μελέτη Μοίρα, 85λ.

Πώς ένας ραδιοφωνικός σταθμός άλλαξε τον πολιτιστικό ιστό μιας πόλης τη δεκαετία του ‘’90. Η ιστορία του Jazz FM – Αθήνα.

22.45 | «Ταξιδιάρα Ψυχή» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, 85λ.

Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του 80 και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις  προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε.

Music / Cinematek

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €
tags / Cinematek

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δευτέρες από τις 21 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου 2021

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 5
- 7 ευρώ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.