Το National Theatre Live φέρνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης δύο παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου της Μ. Βρετανίας

"One Man, Two Guvnors" με τον James Corden και «Φρανκενστάιν» με τους Benedict Cumberbatch και Jonny Lee Miller

Με δύο εντελώς διαφορετικά έργα, που αμφότερα αποτέλεσαν τεράστιες επιτυχίες, συνεχίζονται στις 19 και στις 20 Οκτωβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης οι προβολές των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου της Μ. Βρετανίας μέσα από το πρόγραμμα National Theatre Live. Πρόκειται για τη σπαρταριστή σύγχρονη κωμωδία «One Man, Two Guvnors», βασισμένη στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι με πρωταγωνιστή τον απολαυστικό James Corden, και για τη θεατρική μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος τρόμου της Μέρι Σέλεϊ «Φρανκενστάιν», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Danny Boyle με τους έξοχους Benedict Cumberbatch και Jonny Lee Miller.

19 Οκτωβρίου 2019

Richard Bean: “One Man, Two Guvnors”

Βασισμένο στον «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

Ο βραβευμένος με Tony Βρετανός κωμικός James Corden, πασίγνωστος από την εκπομπή «The Late Late Show» που παρουσιάζει στο αμερικάνικο κανάλι CBS, πρωταγωνιστεί σ’ αυτή τη διασκευή του «Υπηρέτη δύο αφεντάδων» του Γκολντόνι, όπου η υπόθεση του έργου μεταφέρεται από τη Βενετία της κομέντια ντελ άρτε στο Μπράιτον της δεκαετίας του 1960.

Ο Corden παίζει τον ρόλο του άκακου Φράνσις Χένσαλ, ο οποίος δουλεύει για έναν μικροκακοποιό που στην πραγματικότητα είναι γυναίκα. Συγχρόνως πιάνει δουλειά και στον πρώην φίλο της, ο οποίος έχει σκοτώσει τον αδελφό της. Αυτό που προσπαθεί λοιπόν είναι να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε αυτοί οι δύο να μη συναντηθούν ποτέ.

Η σκηνοθεσία είναι του ευρηματικού Nicholas Hytner, καλλιτεχνικού διευθυντή του National Theatre.

Η παράσταση έσπασε τα ταμεία τόσο στο West End του Λονδίνου το 2011 όσο και στο Broadway της Νέας Υόρκης το 2012, η κριτική την εκθείασε ως «μία από τις πιο κεφάτες παραγωγές στην ιστορία του National Theatre» και ο πρωταγωνιστής της τιμήθηκε για την ερμηνεία του με τα σημαντικότερα βρετανικά και αμερικανικά θεατρικά βραβεία.

Σκηνοθεσία: Nicholas Hytner
Σκηνικά: Mark Thompson
Φωτισμοί: Mark Henderson
Μουσική: Grant Olding

Παίζουν οι: James Corden, David Benson, Oliver Chris, Polly Conway, Jolyon Dixon, Tom Edden, Martyn Ellis, Derek Elroy, Trevor Laird, Claire Lams, Paul Lancaster¸ Fergus March, Gareth Mason, Fred Ridgeway, Daniel Rigby, Jemima Rooper, Clare Thomson, Suzie Toase

 

20 Οκτωβρίου 2019

Nick Dear: «Φρανκενστάιν»

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου (2011)
Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

Ο δρ Βίκτορ Φρανκενστάιν καταφέρνει να κατασκευάσει ένα πλάσμα ενώνοντας μέλη νεκρών ανθρώπων και δίνοντάς τους ζωή με τον ηλεκτρισμό. Αθώο αλλά φρικτό στην όψη, το δημιούργημα σοκάρει τον ίδιο τον δημιουργό, ο οποίος αποποιείται την «πατρότητά» του και το διώχνει αφήνοντάς το έκθετο στην εχθρότητα και σκληρότητα του κόσμου. Το απελπισμένο και διψασμένο για εκδίκηση τέρας αποφασίζει να εντοπίσει τον Φρανκενστάιν και να συνάψει μαζί του μια τρομακτική συμφωνία.

Διακόσια χρόνια από τη συγγραφή του το μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ εξακολουθεί να εμπνέει την τέχνη και τη λαϊκή κουλτούρα, καθώς τα βασικά στοιχεία του –η ευθύνη του επιστήμονα, η γονική παραμέληση, η γνωστική ανάπτυξη, η σχέση με τον Θεό και η φύση του καλού και του κακού– είναι πάντοτε επίκαιρα. Στηριγμένος στην κλασική αυτή ιστορία ο συγγραφέας Νικ Ντίαρ έγραψε μια αξιοσημείωτη θεατρική διασκευή που ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο της Μ. Βρετανίας σε μια συναρπαστική sold-out παραγωγή, τις μαγνητοσκοπημένες προβολές της οποίας παρακολούθησαν σχεδόν μισό εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο.

Η σκηνοθεσία είναι του βραβευμένου με Όσκαρ Danny Boyle («Trainspotting», «Slumdog Millionaire»). Στους ρόλους του δρος Φρανκενστάιν και του δημιουργήματός του πρωταγωνιστούσαν σε εναλλασσόμενη διανομή ο υποψήφιος για Όσκαρ Benedict Cumberbatch («The Imitation Game», BBC’s «Sherlock») και ο επίσης κορυφαίος Jonny Lee Miller («Elementary», «Trainspotting»). Στη συγκεκριμένη παράσταση που θα δούμε, τον ρόλο του γιατρού παίζει ο Jonny Lee Miller και του τέρατος ο Benedict Cumberbatch. Για την ερμηνεία τους οι δύο ηθοποιοί μοιράστηκαν τις σπουδαίες θεατρικές διακρίσεις Olivier Award και London Evening Star Award, ενώ η παράσταση τιμήθηκε και με το βραβείο Olivier για τους ιδιαίτερους φωτισμούς της.

Σημείωση: Σύμφωνα με το British Board of Film Classification δεν επιτρέπεται η παρακολούθηση της παράστασης από άτομα κάτω των 15 ετών, ενώ περιέχει και μία σκηνή σεξουαλικής βίας.

Σκηνοθεσία: Danny Boyle

Παίζουν οι: Benedict Cumberbatch, Jonny Lee Miller, Ella Smith, John Killoran, Steven Elliot, Lizzie Winkler, Karl Johnson, Daniel Millar, Naomie Harris, Haydon Downing, Will Nye, Jared Richard, George Harris, Daniel Ings, Martin Chamberlain, Mark Armstrong, John Stahl, Andrea Paduraru

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.