«Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα, Μόνο Ανακύκλωση»: Μία «οικολογική» έκθεση κοστουμιών με θέμα την Όπερα

«Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα 5, Μόνο Ανακύκλωση»

Μία έκθεση που αποδεικνύει ότι τίποτα δεν πετιέται κι ότι από τα «σκουπίδια» μπορούν να βγουν αριστουργήματα

Το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2019 η Κάρμεν, η Μαντάμ Μπατερφλάι, η Αΐντα, η Παρθένα της Ορλεάνης αναμείχθηκαν με Βαλκυρίες, “Drama Queens”, Νυχτερίδες και Δαίμονες, και μαζί με άλλες 50 ηρωίδες βγαλμένες από όπερες, αλλά και με φιλόμουσα ζευγάρια, παρέλασαν στον Κήπο του Αλέξανδρου, στην 5η κατά σειρά «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα, Μόνο Ανακύκλωση» με θέμα την Όπερα, που οργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Νέας Παραλίας».

Τώρα ήρθε η στιγμή να βρεθούν στον «φυσικό» τους χώρο. Και πόσο πιο «φυσικός» από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου οι δημιουργίες των καλλιτεχνών θα εκτίθενται στο φουαγιέ του κτιρίου Μ2 για δέκα μέρες, από τις 20 έως τις 30 Νοεμβρίου 2019. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά  αυτές δημιουργίες, που έχουν κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλώσιμα υλικά. Διότι τίποτα δεν πετιέται κι από τα «σκουπίδια» μπορούν να βγουν, όπως από την όπερα, αριστουργήματα.

Η «Νέα Παραλία – Νέα Πασαρέλα», μια επίδειξη μόδας που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο εδώ και πέντε χρόνια, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δράσεις του Συλλόγου «Φίλοι Νέας Παραλίας». Άνθρωποι που δεν έχουν επαγγελματική σχέση με τον χώρο του ενδύματος καλούνται να σχεδιάσουν ρούχα αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, κάθε χρόνο με διαφορετικό θέμα, δίνοντας διέξοδο στη δημιουργικότητά τους αλλά και εκφράζοντας ένα έντονο οικολογικό μήνυμα. Η δράση έχει αγκαλιαστεί από τους απλούς αλλά και τους «επώνυμους» πολίτες, οι οποίοι συχνά παίρνουν μέρος ως μοντέλα, ενώ εξυπακούεται πως στήνεται κάθε φορά σε κάποιο εμβληματικό και πάντα συναρπαστικό σημείο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.