«Νέα Ζωή»: Η έκθεση αφηρημένης τέχνης του Γιάννη Καμίνη στη nord gallery στις Σπέτσες

"Νέα Ζωή" Γιάννης Καμίνης

Μία αναπαράσταση στοιχείων της συνειδητής και της ασυνείδητης ζωής μέσα από ζωντανά χρώματα και ρευστά σχήματα

Η έκθεση αφηρημένης τέχνης, «Νέα Ζωή» ανοίγει στις 29 Ιουνίου στη nord gallery στο νησί των Σπετσών. Η καινούργια συλλογή έργων του Γιάννη Καμίνη καθορίζει το χώρο της γέννησης και των νέων εκκινήσεων. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί πάνω σε μία διαφοροποιημένη κατάσταση συνειδητότητας εκμεταλλευόμενος την ελεύθερη ροή των χρωμάτων, για να εκφράσει την ανάδυση της ενέργειας στο εδώ και στο τώρα. Χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα σε καμβά, δημιουργεί τρισδιάστατα εφέ, τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της δουλειάς του και η απεικόνιση διαφοροποιείται ανάλογα με την τοποθέτηση των έργων στο χώρο. Τα ζωντανά χρώματα και τα ρευστά σχήματα αναπαριστούν τα στοιχεία της συνειδητής και της ασυνείδητης ζωής.

Ο Γιάννης Καμίνης εκθέτει τη «Νέα Ζωή» για πρώτη φορά στις Σπέτσες, γυρνώντας στο νησί που βίωσε την εφηβεία και την πρώιμη ενηλικίωση του. Οι Σπέτσες αποτέλεσαν το επίκεντρο που κάποτε ενέπνευσε την αρχή της νέας του ζωής.

Μετά την επιτυχία των πολυάριθμων εκθέσεων και events στη Νέα Υόρκη, τη Σεούλ, τη Βηρυτό, το Κίεβο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ο καλλιτέχνης θα επισκεφτεί τις Σπέτσες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον καλλιτέχνη και το έργο του για δύο συνεχόμενες βραδιές το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.