Οι Nebula για ένα live στο Temple

NEBULA LIVE

Έρχονται να ταράξουν την σκηνή του σκληρού ψυχεδελικού ήχου με το νέο άλμπουμ τους, "Holy Shit"

Οι Nebula επιστρέφουν με ολοκαίνουργιο άλμπουμ αλλά και ένα εκρηκτικό live στην Αθήνα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Temple.

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ και την επανένωσή τους το 2017, οι Nebula έρχονται να ταράξουν την σκηνή του σκληρού ψυχεδελικού ήχου με το “Holy Shit” και να θέσουν και πάλι τους εαυτούς τους ζωντανά επί σκηνής, κάτι για το οποίο έχουν ξεχωρίσει όσο λίγοι όλα τα χρόνια της θητείας τους.

Το “Holy Shit” δικαιώνει πλήρως την απόφαση της επανένωσης του συγκροτήματος που πήραν τα τρία μέλη το 2017. Τους βρίσκεις ξανά εκεί στο απίθανο space-grunge στοιχείο του “It’s All Over” ή στο παραληρηματικό “Let’s Get Lost” και στο “Tomorrow Never Comes”. Τους βρίσκεις πάλι στο psych “Gates of Eden” αλλά ακόμα και στο ροχαλητό που ακούγεται στην εισαγωγή του γκαζωμένου “Man’s Best Friend” που ανοίγει το άλμπουμ.

Από το EP “Let It Burn” το 1998 και το κλασσικό, πλέον, ντεμπούτο άλμπουμ τους, “To The Center” οι Nebula πάντα ήταν «επικίνδυνοι» και λίγο πιο «ζωηροί». Διατηρούν μια ιδιαίτερη μοναδικότητα με έναν τρόπο που μαρτυρά ότι είναι φτιαγμένοι για αυτό ακριβώς που κάνουν. Με το “Holy Shit” συνεχίζουν να δείχνουν την έντονη πλευρά τους, αλλά δεν προσπαθούν να επαναλάβουν οτιδήποτε από το παρελθόν, είτε πρόκειται για τα πρώτα τους βήματα, είτε το “Heavy Psych” ή το “Charged” (2001), το “Apollo” (2003 ) ή το “Atomic Ritual” (2005). Είναι το έκτο άλμπουμ των Nebula – κάτι για το οποίο ακόμη και οι πιο ένθερμοι οπαδοί δύσκολα μπορούσαν να ελπίζουν.

Τα βασικά τραγούδια ολοκληρώθηκαν σε δύο μέρες, στο Mysterious Mammal Studios στο L.A. με τον Matt Lynch (Snail) στο τιμόνι. Τα leads, οι λούπες και τα εφέ έγιναν live από τον Glass και τον Davies, κατά τις ηχογραφήσεις, όπως ακριβώς θα το έκαναν στη σκηνή, ενώ ακολούθησαν μετά τα overdubs όπως τα ήθελαν.

O κιθαρίστας Eddie Glass και ο drummer Ruben Romano σχημάτισαν τους Nebula το 1997, μετά την αποχώρησή τους από τους πρωτοπόρους της desert rock, Fu Manchu, με τρίτο μέλος τον μπασίστα Mark Abshire. Ο ήχος τους έχει ως βάση το heavy rock με δόσεις ψυχεδέλειας, space – rock αλλά και riffs εμπνευσμένα από τους Black Sabbath. Οι Nebula χαρακτηρίζονται από τον κιθαριστικό ροκ ήχο τους, ενώ ακολουθούν το δρόμο των μουσικών προγόνων τους, όπως ο Jimi Hendrix, οι MC5, οι The Stooges και οι Mudhoney.

Το 2017 το συγκρότημα αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει τρεις από τις σημαντικότερες δισκογραφικές τους δουλειές μέσω της Heavy Psych Sounds Records: το “Let It Burn”, το “To The Center” και τα “Dos EPs. Στις αρχές του 2019 επανακυκλοφόρησε και το “Charged”, ενώ ακολούθησε η ειδική κυκλοφορία του Demos & Outtakes ’98-02. Το καλοκαίρι του 2019 οι Nebula επιστρέφουν όχι μόνο με νέα σύνθεση αλλά και με το νέο τους άλμπουμ, “Holy Shit”.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 23 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.