Nefeli Walking Undercover Live: Ιστορίες για το Φως και τους Ανθρώπους

Στο πλαίσιο του διημέρου αφιερωμένου στην «Ανθρώπινη Φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Nefeli Walking Undercover; Ναι, η Νεφέλη διασχίζει αυτή την πόλη, αυτή τη χώρα, αυτή την εποχή, undercover. Που σημαίνει ότι δεν φοβάται να «εκτεθεί». Να εκθέσει ό,τι συλλέγει κάθε φορά στις διαδρομές της: σκέψεις, συναισθήματα, εικόνες, συνειρμούς, χρώματα, ήχους. Να συνδυάσει τα πολύτιμα αποκτήματά της: λέξεις, περιγραφές και στιγμιότυπα ενός πολύ σύγχρονου, κοσμοπολίτικου βιώματος με μνήμες από το δημοτικό τραγούδι και μικρές συνήθειες μίας οικείας ή και «σπιτίσιας»  εντοπιότητας και ακόμα σύγχρονους ήχους με τους ήχους των φυσικών μουσικών οργάνων και της πολυφωνικής παράδοσης. Και να φτιάξει από αυτά τα υλικά, τραγούδια.

Μ΄αυτά τα τραγούδια, που είναι ουσιαστικά έμμετρες και μουσικές «Ιστορίες για το Φως και τους Ανθρώπους» η Νεφέλη Λιούτα και οι συνεργάτες της δίνουν μία συναυλία το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 18.30, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η συναυλία εντάσσεται σ΄ένα διήμερο εκδηλώσεων (28-29/1) που αφιερώνει το Μέγαρο Μουσικής στην «Ανθρώπινη Φωνή», δηλαδή στο θείο δώρο της φωνής και τις άπειρες εκφάνσεις του, έτσι όπως το εκπροσωπούν καλλιτέχνες που εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την ψυχή και τα όνειρά τους.

Βραβευμένη τραγουδοποιός, συνθέτις, στιχουργός και βιολονίστα η Νεφέλη Λιούτα μόλις στα 28 της χρόνια έχει κυκλοφορήσει τρεις ανεξάρτητους δίσκους ως Nefeli Walking Undercover : α) «Τα Μολύβια-Κομάντος» (2011 & επανακυκλοφορία μέσω του μουσικού ένθετου “Κόκκινη Καρφίτσα” από την Εφημερίδα “Αυγή” το 2015),  β) «1041ΑΚ» (Φάηντερς, Κήπερς)” (2015) και γ) «12» (2015). Στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας είναι και το επόμενο άλμπουμ της  που με τίτλο «Απλά Τραγούδια Για Την Αγάπη» θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Η μουσική της στηρίζεται στους ήχους του βιολιού, του πιάνου, της καλίμπας, των φυσικών οργάνων εν γένει και των κρουστών σπιτικών αντικειμένων σε συνδυασμό με την ανθρώπινη φωνή και τα ηπειρώτικα ισοκρατήματα.

Αυτά θα είναι και τα χαρακτηριστικά της συναυλίας της Νεφέλης στο Μέγαρο Μουσικής, στην οποία οι μουσικοί που θα συμπράξουν μαζί της θα κάνουν και φωνητικά.

Σχετικά άρθρα:
– Η Νεφέλη Λιούτα τραγουδά την επιστροφή μας στην πόλη

– Η Nefeli Walking Undercover στο ελculture.gr, συνέντευξη στην Βαρβάρα Σαββίδη

Συντελεστές

Νίκος Τσέλιος φωνητικά, κιθάρα
Ρωμανός Λιούτας φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά
Τριαντάφυλλος Μαρούγκας κλαρινέτο
Δανάη Μπερή φωνητικά
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος κοντραμπάσο
Θοδωρής Βρανάς ντραμς, κρουστά

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

6 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.