Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 349 / 23 - 29 Σεπτεμβρίου 2015
EDITORIAL
Editorial
Οι His Majesty the King of Spain live στο Αεροδρόμιο της Αθήνας | Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στις 12:30

Φθινοπωρινή ισημερία, η δικαιοσύνη του σύμπαντος. Για μια μέρα το φως ισότιμο με το σκοτάδι, κανείς δεν υπερέχει, σε έναν αιώνιο αγώνα που οι αντίπαλες δυνάμεις ισορροπούν μόνο για λίγο.

Μια τέτοια μέρα κάνουν έναρξη οι «Νύχτες Πρεμιέρας», το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας που για ένα δεκαήμερο παρουσιάζει ταινίες, πολλές από τις οποίες δεν θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε ξανά στις αίθουσες, ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει και η πρώτη καθολικά προσβάσιμη προβολή στη χώρα μας, καθώς η ταινία «Μικρά Αγγλία» θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

Λίγες μέρες μετά, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί για πέμπτη χρονιά το φεστιβάλ «ΚΟΘ Underground» σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Ιθάκη, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη θεραπεία και την επανένταξη των εξαρτημένων ατόμων των θεραπευτικών κοινοτήτων.

Αν στο σύμπαν είναι αδύνατο, στο δικό μας μικρό σύμπαν κάποια στιγμή, το φως θα επικρατήσει.

Καλό μας φθινόπωρο!

ελcBLOG
Προσεχώς έργα! (μέρος α')
Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής σεζόν, η Τώνια Καράογλου ξεφυλλίζει το ρεπερτόριο των θιάσων.
Μπορούν η ποίηση και η λογοτεχνία απλά να γιορτάζονται;
Η Άννα Ρούτση περπατάει ανάμεσα σε βιβλία και στίχους και αναρωτιέται πώς και σε πόσους χρειάζεται τελικά να απευθύνεται η ποίηση και η λογοτεχνία.
Β... όπως Βιβλιοθήκη
Ο υπεύθυνος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος κ. Γρηγόρης Χρυσοστομίδης και η κινηματογραφίστρια Νατάσσα Σκαφίδα, μιλούν στη Φωτεινή Χρίστη για την καλοκαιρινή εκστρατεία φιλαναγνωσίας.
AGENDA
Φεστιβάλ
Photo
21o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
Δέκα διαφορετικά τμήματα με πρεμιέρες, διαγωνισμούς & ντοκιμαντέρ από την παγκόσμια κινηματογραφία, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, για 21η χρονιά στις Νύχτες Πρεμιέρας.
Φεστιβάλ
Photo
Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στο Μουσείο της Ακρόπολης
Στις 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου ανακαλύψτε δωρεάν τα τοπία, τους ανθρώπους & τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα της Σαμοθράκης, με τη βοήθεια των Αρχαιολόγων-Φροντιστών της.
AGENDA
Φεστιβάλ
Photo
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2015
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η Πλατεία Κλαυθμώνος μεταμορφώνεται σε κέντρο πολυγλωσσίας και ψυχαγωγίας, σε μία γιορτή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2015.
Μουσική
Photo
Οι Imam Baildi παίζουν για το Μαζί για το Παιδί
Οι Imam Baildi δίνουν μια συναυλία για καλό σκοπό, με τη συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη, τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
Σινεμά
Photo
H Στέγη συμμετέχει στις Νύχτες Πρεμιέρας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προβάλλει δύο ντοκιμαντέρ σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ηλία Γιαννακάκη, για τις θεατρικές παραγωγές «Φάουστ» (25/9) και «Άμλετ» (29/9) της Στέγης.
Φεστιβάλ
Photo
Street Food and Tunes at the Museum
Τα Street Food and Tunes «καταλαμβάνουν» τον κήπο του Νομισματικού Μουσείου με γεύσεις και μουσική του κόσμου, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.
Κερδίστε προσκλήσεις
Εργαστήρια ενηλίκων στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει εργαστήρια ενηλίκων για το 2015 - 16 & παρουσιάζει το πρόγραμμα τους στις 23 & 28 Σεπτεμβρίου.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πολιτισμού της Owl Art Space
Η Owl Art Space πραγματοποιεί μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων πολιτισμού για παιδιά και ενήλικες, κάθε Σάββατο και Κυριακή από 3 Νοεμβρίου.
 
elculture.gr/en
Photo
Art Dovecotes
Aegeanale presents its latest event, "Art Dovecotes", at the gallery of Diles & Rinies Luxury Villas Estate from June 16th to October 4th 2015.
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Κόλιανδρος, ο αγχολυτικός
Γνωρίζουμε τα πάντα για τον κόλιανδο, πώς να τον μεγειρεύουμε, καλλιεργούμε, συντηρούμε, αλλά και για τις αγχολυτικές του ιδιότητες.
Ανακοίνωση
Photo
Όλες οι παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης με 3€
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και μόνο τις ώρες 17.00 έως 22.00, στα ταμεία του Υπογείου και της Φρυνίχου, μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις της σεζόν, με τιμή εισιτηρίου 3€.
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}