Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 122 / 22 - 28 Ιουλίου
EDITORIAL
Editorial
Athens Video Art Festival 2010, από 10 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου

Ταξιδεύοντας στην ελληνική περιφέρεια, νησιά, πόλεις και κωμοπόλεις οργανώνουν πολύχρωμα φεστιβάλ σε μαγευτικούς χώρους. Για σας λοιπόν που βρίσκεστε μακριά από την πρωτεύουσα αλλά και για όσους ετοιμάζονται για τη μεγάλη έξοδο, βραδιές γεμάτες μαγικούς ήχους υπόσχεται και φέτος το Sani Festival, που σε μια ξεχωριστή τοποθεσία  στο Λόφο της Σάνης, απογειώνει το νου με μουσικές που χτυπούν στον παλμό του κόσμου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων-Καβάλας, ο θίασος «Κανιγκούντα» αναζητεί το λόγο και την αγωνία του Άμλετ του Σέξπιρ μέσα από τη μεταφραστική γραφή του Γιώργου Χειμωνά.

Στα ελληνικά νησιά, τα Ερμουπόλεια  πραγματοποιούν  τις εκδηλώσεις τους στη Σύρο,  στο κέντρο των Κυκλάδων, στον τόπο του Αιγαίου και στο χρόνο του καλοκαιριού με ένα δυνατό πρόγραμμα, με διεθνή ακτινοβολία και τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Στη Νάξο, το πρόγραμμα του ομώνυμου Φεστιβάλ φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση του χρόνου με τη δημιουργία και την τέχνη. Στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Αρτεμώνα Σίφνου διοργανώνεται η έκθεση με τίτλο «Φωτογραφίζοντας τη Σίφνο, 1930-1980» σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Αρχείο του Μουσείου Μπενάκη.

Στα Επτάνησα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας προσφέρει πολιτιστικές οάσεις στους ιστορικούς χώρους της Κέρκυρας. Το zante jazz festival πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά στη Ζάκυνθο, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ζακυνθίων.

Για μια πρώτη φεστιβαλική γεύση, δείτε στιγμιότυπα από την  3η Διεθνής Συνάντηση Jazz  στη μνήμη του μουσικού Κώστα Κουβίδη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Για όσους παραμείνουν στην πρωτεύουσα, θυμίζουμε τα λόγια του γάλλου μυθιστοριογράφου Μπαλζάκ : Πραγματοποίησα απολαυστικά ταξίδια, μπαρκάροντας σε μια λέξη.

Τέλος, το ελculture αγαπάει τα βιβλία και τα μοιράζεται μαζί σας. Δηλώσετε συμμετοχή για να κερδίσετε βιβλία, συνοδοιπόρος μας για αυτή την εβδομάδα οι εκδόσεις Ψυχογιός.

Ζήτω το ελληνικό καλοκαίρι!

ελcBLOG
ελcTV
3η Διεθνής Συνάντηση Jazz
3η Διεθνή Συνάντηση Jazz στη μνήμη του μουσικού Κώστα Κουβίδη
Αχαρνής και Μπανταρισμένοι: Όλα 70%!
Το Κρατικό Θέατρο κατόρθωσε με τις δύο καλοκαιρινές του παραγωγές να συντονιστεί, επιτέλους, με τους καιρούς. Παρακολουθώντας τους αριστοφανικούς Αχαρνής στο Θέατρο Δάσους και τους Μπανταρισμένους στη Μονή Λαζαριστών σκεφτόμουν πόσο φθηνά εκμεταλλευόμαστε ή παρερμηνεύουμε τα νοήματα λέξεων όπως ...
LEMURIUS | Crosstalk
Η ομάδα Lemurius συγκεντρώνει τέσσερις από τους σημαντικότερους χορευτές της χώρας, τον Νίκο Δραγώνα, την Όλια Λυδάκη, τον Γιάννη Μανταφούνη και την Κατερίνα Σκιαδά. Μιλάνε στο ελculture για την παράσταση τους Crosstalk που θα παρουσιάσουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καλαμάτας.
AGENDA
Photo
"Αΐντα"
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Ηρώδειο την "Αΐντα", ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του Βέρντι, σε μία παραγωγή βασισμένη στην ιστορική σκηνοθεσία του Ντίνου Γιαννόπουλου (1991).
Photo
sani festival 2010
Βραδιές γεμάτες μαγικούς ήχους υπόσχεται και φέτος το Sani Festival, που σε μια ξεχωριστή τοποθεσία στο Λόφο της Σάνης, απογειώνει το νου με μουσικές που χτυπούν στον παλμό του κόσμου όλου.
AGENDA
Photo
Ο Ήχος του Χρώματος
Οκτώ εικαστικές παρτιτούρες που φέρουν την υπογραφή νέων δημιουργών και την επιμέλεια του ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη, συνιστούν μια μοναδική υπαίθρια έκθεση, μια πλατφόρμα καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Photo
Ο Άμλετ του Γιώργου Χειμωνά
Το Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας και ο θίασος «Κανιγκούντα» παρουσιάζουν μια παράσταση βασισμένη στον "Αμλέτ" μέσα από τη μετάφραση του Γιώργου Xειμωνά από τις 26 έως τις 30 Ιουλίου στο Θέατρο Κάστρου της Καβάλας.
AGENDA
Photo
Φωτογραφίζοντας τη Σίφνo
Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 και ώρα 20.30 εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Αρτεμώνα Σίφνου, η έκθεση με τίτλο Φωτογραφίζοντας τη Σίφνο, 1930-1980
Photo
6ο Φεστιβάλ Αιγαίου 2010
Για 6η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Αιγαίου υποδέχεται τους φίλους της τέχνης στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» της Σύρου και σε πείσμα των δύσκολων καιρών, παρουσιάζει, φέτος, ένα δυνατό πρόγραμμα, με ...
Εκθέσεις
Photo
10ο Φεστιβάλ Νάξου
Κάθε χρόνο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νάξου ακολουθεί με συνέπεια έναν διαφορετικό θεματικό άξονα. Εφέτος η επέτειος των 10 χρόνων φέρνει στο προσκήνιο τη σχέση του χρόνου με τη δημιουργία και την ...
Photo
Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή στο Προάυλιο
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, οι "Μάγισσες" που έκλεψαν τις καρδιές μας τα δύο προηγούμενα χρόνια "Στο Τρένο Στο Ρουφ" σε μια μουσική παράσταση.
Κερδίστε προσκλήσεις
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Βυσινάδα
Σπιτική βεβαίως...
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}