Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 130 / 21 - 27 Οκτωβρίου
EDITORIAL
Editorial
Eξώφυλλο από το DVD της ταινίας Συνήθειες του Γεράσιμου Ρήγα με θέμα την Κρατική Σχολή Χορού

Ακούστηκε ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα και ένα μειδίαμα έσκασε στα χείλη μας. Σε αυτόν τον τόπο, πολλά τα υπαρκτά εμπόδια για να παράγεις αξιοπρεπές έργο, οι δε φρεναπάτες, πολλαπλασιάζονται ολέθρια στην καθημερινή μας ζωή. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί το κλασικό αριστούργημα του Κορνέιγ στο Εθνικό, όπου συγγραφέας και ηθοποιοί αναμιγνύουν τη ζωή με την τέχνη και την πραγματικότητα με τη φαντασία εν γνώσει του θεατή.

Οι σύγχρονες τέχνες συνδιαλέγονται και φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Πρόκειται για την έκθεση Έντεκα νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες σχολιάζουν το ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του ’80 και για το SPIDER International Artistic Project,  το οποίο φέρνει κοντά το χορό, τις εικαστικές τέχνες και τη συγγραφή.

Το σινεμά έχει και πάλι την τιμητική του με το 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου της Αθήνας με δέκα άπαιχτες ευρωπαϊκές ταινίες μεταξύ άλλων αφιερωμάτων. Διαβάστε ακόμα τη συνέντευξη του Γιώργου Ζώη, 1o βραβείο μυθοπλασίας και πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο 33ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Η σύγχρονη ελληνική μουσική δίνει δυναμικά το ‘παρών’ με τον ξεχωριστό Γιάννη Αγγελάκα στη Θεσσαλονίκη και το συγκρότημα Palyrria (διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν) στο Six Dogs με αφορμή την παρουσίαση του νέου τους δίσκου Electrifying Nature, αυτή την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.

Επίσης, δείτε τα βίντεο που ετοιμάσαμε για εσάς, με συνεντεύξεις της Τζένης Αργυρίου για την performance της, Dr. Maybe Darling στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη και της Rita Ackerman “Crash/Stop” στην αίθουσα τέχνης Pεβέκκα Kαμχή.

Αγωνιστείτε!

ελcBLOG
ελcTV
Dr.Maybe Darling
“Dr. Maybe Darling” είναι μια performance που συνδυάζει εικόνα, κίνηση, λόγο και τεχνολογία στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη από 16 έως 31 Οκτωβρίου 2010.
ελcTV
Rita Ackermann 'Crash/Stop'
H Rita Ackermann μιλάει στο elculture.gr και στον συνεργάτη μας Φοίβο Σακαλή
Η σχολή Παπανδρέου και το κυνήγι των φαντασμάτων
Το Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. διοργάνωσε στις αρχές Οκτωβρίου στο Βυζαντινό Μουσείο το διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: Σκηνική πράξη στο μεταπολεμικό θέατρο: Συνέχειες και ρήξεις, αφιερωμένο στον Νικηφόρο Παπανδρέου. Η εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση ακροατηρίου πιστοποίησε, καταρχάς, τη μεγάλη ...
AGENDA
Photo
23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου
Το φετινό 23ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, το Μεγάλο Διεθνές Φεστιβάλ της Αθήνας, που διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων,διεξάγεται από 21 έως 31 Οκτωβρίου 2010.
Photo
Φρεναπάτη
Tο κλασικό αριστούργημα του Πιερ Κορνέιγ "Φρεναπάτη" παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο στην Κεντρική Σκηνή από τις 20 Οκτωβρίου.
AGENDA
Photo
Έντεκα νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες σχολιάζουν το ελληνικό σινεμά της δεκαετίας του ’80
11 έλληνες σκηνοθέτες της δεκαετίας του ΄80 συναντήθηκαν άθελά τους με 11 νεώτερους ταλαντούχους δημιουργούς και έτσι μέσα από αυτήν τη συνομιλία ήρθαν κοντά διαφορετικές γενιές, διαφορετικοί δημιουργοί, διαφορετικές εκφραστικές γλώσσες, διαφορετικές αντιλήψεις και αισθητικές στάσεις.
Εκθέσεις
Photo
SPIDER International Artistic Project
To SPIDER International Artistic Project φέρνει κοντά 3 χορογράφους Αντιγόνη Γύρα (Ελλάδα), Matej Kejžar (Σλοβενία), Michaël Pomero (Γαλλία) από τρεις διαφορετικούς οργανισμούς ΚΙΝΚ- KONG PEKINPAH (SL), κινητήρας (GR), και COLLECTIVE LOGE 22 (FR) για να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο παραγωγής και παρουσίασης των σύγχρονων τεχνών και έναν τρόπο ...
AGENDA
Photo
Γιώργος Μαυροΐδης
Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20:00, πρόκειται να εγκαινιαστεί από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κύριο Γιώργο Νικητιάδη, η έκθεση Γιώργος Μαυροΐδης: Ανθρωποκεντρική ζωγραφική ...
Photo
Ο Γιάννης Αγγελάκας στη Θεσσαλονίκη
Ο Γιάννης Αγγελάκας, με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Στάθη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα και στα ηλεκτρονικά, επιστρέφουν στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη μετά την ...
Photo
Λευκό Πάτωμα Πάνω Από Το Έδαφος
Η παράσταση «Λευκό Πάτωμα πάνω από το Έδαφος» είναι ένα κολάζ από εμμονές που έχουν σκαλίσει ανάγλυφα μέσα μας τα βιώματα μας. Όσο πιο μακρινά, τόσο πιο αγαπημένα. Μια επιστροφή στη μόνη πατρίδα της ...
Φεστιβάλ
Photo
Happy Nights In The City
Τα ''Εν Δελφοίς'', ''Polis'', ''Belafonte'' και ''Tώρα κ44'' γίνονται, για έξι εβδομάδες με δώδεκα events, σημεία απόδρασης για όλους αυτούς που συμμετέχουν σε ένα νοερό festival αισιοδοξίας.
Κερδίστε προσκλήσεις
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Ψητά αυγά σε σάλτσα ντομάτας
γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}