Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 162 / 2 - 8 Ιουνίου
EDITORIAL
Editorial
Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Εν Οίκω» της Νίκη Καναγκίνη από 8 Ιουνίου

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ημέρα θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1972 από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον, και στα δυο άλλωστε διαπρέπουμε!

Το σύνθημα για το 2011 είναι “Δάση: Η Φύση στην υπηρεσία σας”. Παρ’ολα αυτά, η αποδάσωση του πλανήτη συνεχίζεται με ανησυχητική συχνότητα. Κάθε έτος, 13 εκατομμύρια εκτάρια δάσους, όσο ολόκληρη η Πορτογαλία, καταστρέφονται. Ας ελπίσουμε να μη χάσουμε το δάσος βλέποντας τα δέντρα…

Την Κυριακή 5 Ιουνίου, όλοι μαζί καθαρίζουμε δάση, παραλίες, πάρκα, πλατείες, δρόμους, γειτονιές αλλά συμμετέχουμε και σε ποδηλατοδρομίες, επισκεπτόμαστε εκθέσεις σαν το Natura 2011, το Περιβάλλον-Πολιτισμός.

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας καπέλο ηλίου, αντηλιακό, πόσιμο νερό, γάντια εργασίας και σακούλες απορριμμάτων!

ελcBLOG
ελcTV
AAO Project - Ηθική Αισθητική
Το δεύτερο συνέδριο "Ηθική Αισθητική" πραγματοποιείται στις 6 και 7 Ιουνίου 2011 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Οι παράλληλες εκθέσεις διαρκούν από τις 06/06 έως τις 31/07.
ελcTV
Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος Άντζελο
Τo Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξενεί το νέο έργο του Άγγελου Πλέσσα με τίτλο «Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος Άντζελο» στο Media Lounge έως 28 Αυγούστου 2011.
Το Άπειρο κατά πρόσωπο.
Αν «Το Δέντρο της Ζωής» κατόρθωνε να ανταποκριθεί πλήρως στις δικές τoυ φιλοδοξίες, τότε θα μιλούσαμε για μια ταινία ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου, ακριβώς επειδή βάζει τον πήχη των φιλοδοξιών ψηλότερα από τον καθένα.
AGENDA
Photo
Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο
Το Κουκλοθέατρο ParaMana παρουσιάζει "Το Κορίτσι που Ήθελε να Αγγίξει το Μισοφέγγαρο" στην CantinaSocial την Κυριακή 5 Ιουνίου και Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011.
Photo
drog_a_tek / Erasers
Οι drog_a_tek και οι Erasers εμφανίζονται μαζί για 72 ώρες στην γκαλερί Bernier/Eliades, από 2 έως 4 Ιουνίου, όπου θα δημιουργήσουν ένα ζωντανό και συνεχώς εξελισσόμενο οπτικό/ακουστικό studio.
AGENDA
Photo
Η Marianne Faithfull κάνει στάση στην Αθήνα
Η Marianne Faithfull επιστρέφει με νέο άλμπουμ και παγκόσμια περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας επισκέπτεται τη χώρα μας την Τρίτη 7 Ιουνίου.
Photo
Terra Nueva Project [Νέα Γη]
Το ταξίδι προς αναζήτηση της Νέας Γης συνεχίζεται για πέμπτο μήνα με τα εγκαίνια των εκθέσεων του Ιουνίου, στις 3 Ιουνίου στις 20:30 στο Terra Petra. Το καλοκαίρι έφτασε και το Terra Petra το υποδέχεται με θέα, μπλε ουρανό και κοκτέιλ.
AGENDA
Photo
Delusion (Παραίσθηση) της Laurie Anderson
Η Laurie Anderson έρχεται στην Αθήνα με τη νέα της δουλειά για να δημιουργήσει νέες παραισθήσεις στο διαχρονικό της κοινό, την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Θέατρο Badminton.
Παιδί
Photo
BULB
To BULB, με όραμα την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική οικονομία, φιλοδοξεί να αναπτύξει δράσεις και να εδραιώσει καινοτόμες πρακτικές με αποτελεσματικό κόστος και όφελος για το φυσικό ...
Photo
«Τούντζι Μέλα»
Το 2ο Φεστιβάλ Ινδικής Μουσικής «Τούντζι Μέλα» διοργανώνεται το Σάββατο 4 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς και την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την ...
Photo
p-public
Μετά από την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων “p_public – Τα Χανιά Αλλιώς”, η διερεύνηση και προβληματική στην έννοια του δημόσιου χώρου συνεχίζεται για δεύτερη ...
Κερδίστε προσκλήσεις
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Cheesecake φράουλα
Τί καλύτερο για να ολοκληρώσετε γλυκά ένα γεύμα!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}