Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 163 / 9 - 15 Ιουνίου
EDITORIAL
Editorial
«etsi για την Ελλάδα - Δημιουργώντας Καθημερινό Περιβάλλον» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως 30 Ιουνίου 2011

Έρχεται η αργία του Αγίου Πνεύματος και μαζί της ευχόμαστε και η επιφοίτηση του. Διότι μόνο μια θεία έμπνευση μπορεί ίσως να μας σώσει! Στους αγανακτισμένους καιρούς που ζούμε, το πνεύμα εκπροσωπεί την σημαντικότατη ικανότητα του ανθρώπου να σκέφτεται και να κρίνει. Καθήκον μας να μην το καταπονούμε και να το χρησιμοποιούμε με χιούμορ!

Αν τα σταχτιά περιστέρια αποτελούν χλωμό και εξαθλιωμένο σύμβολο του άλλοτε πάλλευκου θεόπλαστου πτηνού,  απεικονίζουν επίσης ξεκάθαρα την καθημερινότητα μας, γκρίζα, ευτελή σε βαθμό να τρέφεται με ψίχουλα.

Κι αν οι συνθήκες της εποχής απαιτούν λιτότητα και αυτοθυσία, ας συναντηθούν επιτέλους τα μεγάλα πνεύματα, διαφορετικά ας παραδώσουν πνεύμα…
Χριστέ μου, να εγένετο ο ουρανός καράβιν και αι νεφέλαι άρμενον,
τιμόνιν το φεγγάριν, καραβοκύρης άνεμοι και ναύτες οι αστέρες…

ελcBLOG
Η Ελπίδα Ορφανίδου στο elculture.gr
Η Ελπίδα Ορφανίδου παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δουλειά της στην Ελλάδα με μία σόλο περφόρμανς, πραγματοποιώντας εν μέρει μια ευχή της: Να υπάρχει στη χώρα μας περισσότερη εμπιστοσύνη στο ρόλο του χορού και στους νέους δημιουργούς.
Ένδοξοι Μπάσταρδοι
H Mπάια αυτοπροσδιορίζεται ως «πολιτικό τσουλί». Είχε την έμπνευση ότι το «Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο» μπορεί να εκλαμβάνεται όχι μόνο ως συμβολικό σύνθημα, αλλά και ως πρακτική συμβουλή: Κάντε έρωτα αντί πολέμου ιδεών.
Το Λιμάνι αλλιώς
Το Σάββατο 4 Ιουνίου πραγματοποιηθήκε με επιτυχία 'Το Λιμάνι Αλλιώς!' Ένα πρόγραμμα και μία πρόταση για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ενός ζωτικού κομματιού της πόλης, την ίδια ώρα που διακυβεύεται το μέλλον του...
AGENDA
Photo
In Progress Festival
Το in Progress Festival και πάλι στον κινητήρα από τις 11 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου.
Photo
Swing the City Fest
Με αφορμή το πρώτο Φεστιβάλ Swing στην Αθήνα το ελculture και οι Athens Swing Cats αναλαμβάμουν να σας ζεστάνουν! Τέταρτο ραντεβού Booze Cooperativa, Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 22.00.
AGENDA
Photo
Αποχαιρετισμός/Farewell
O Αποχαιρετισμός είναι η συνάντηση δύο τεχνών για τη δημιουργία μίας ξεχωριστής περφόρμανς. Αυτή η έκθεση-παράσταση-πείραμα λαμβανει χώρα στον ιδιαίτερο χώρο της Kunsthalle Athena.
Photo
Καλοκαιρινή περιοδεία του Θανάση Παπακωνσταντίνου
Και φέτος το καλοκαίρι -και σε πείσμα των καιρών- ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου περιοδεύει ανά την Ελλάδα με μεγάλο σχήμα.
AGENDA
Photo
Σύμπλεξη τζαζ και ποίησης
Ο Δημοσθένης Αγραφιώτης κι ο Τηλέμαχος Μούσας αλληλεπιδρούν με τζαζ και ποίηση την Κυριακή 12 Ιουνίου στο six d.o.g.s.
Photo
Αυτό το παιδί
Την πρωτότυπη θεατρική-εικαστική παράσταση με τίτλο «Αυτό το παιδί» του Joël Pommerat παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο Κτήριο 56.
Σινεμά
Photo
3ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις»
Το 3ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ «Λογοτεχνία Εν Αθήναις» γίνεται φέτος στην έδρα του Ινστιτούτου Θερβάντες από τις 6 ως τις 19 Ιουνίου, με διοργανωτές το Ινστιτούτο και το πολιτιστικό περιοδικό Sol ...
Photo
Viva Europa 2011
Η (ανεπίσημη) έναρξη της φετινής Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου με την παρουσίαση της όπερας «Tosca» του Giacomo Puccini από το Palau de les Arts-Reina Sofia της ...
Κερδίστε προσκλήσεις
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Τάρτα Ροδάκινο
Καλοκαιρινό ελαφρύ γλύκισμα!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}