Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 179 / 10 - 16 Νοεμβρίου
EDITORIAL
Editorial
Το ελculture στη Στέγη - Talk Forward την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 19:00 με θέμα 'Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο και η αναζήτηση ενός κοινού τόπου'

Η έντονη και πολυκύμαντη καθημερινή πραγματικότητα φαίνεται να μας κλείνει το μάτι και από τις φρεσκογραμμένες ιστορίες δυο σημαντικών ελληνίδων συγγραφέων. Όταν ψήγματα λέξεων με επικαιρότητα τρυπώνουν δειλά στη μυθοπλασία :«Οι άλλοι ονομάζουν το χωριό μας Σαν Πέδρο ή Σκατοχώρι. Αλλά εμάς δεν μας νοιάζει. Για μας είναι απλά το χωριό μας. Οι παλιοί είχαν διαλέξει αυτό τον τόπο με προσοχή. Θα είχαν γυρίσει πολλά μέρη πριν καταλήξουν εδώ, πριν αποφασίσουν ότι αυτό ήταν το καλύτερο μέρος.» Διαβάζουμε στις πρώτες γραμμές του βιβλίου και αναρωτιόμαστε που θα μας ταξιδέψει το Τρένο των Νεφών.

Σε καιρούς σκεπτικούς, οι συζητήσεις λογοτεχνικών ηρώων θυμίζουν τα δικά μας φαγοπότια : «Στο ψητό κατσικάκι πιάσανε λιγάκι το Μνημόνιο, ο Παπαγιάννης έθεσε βαργεστημένα τις ανησυχίες του για την αντοχή της Ευρωζώνης…ο Αρναουτάκης, μαδημένος γόης, φώτισε μια επιπλέον διάσταση της κρίσης, πως όταν πέφτουν οι τζίροι στα ταμία, πέφτουν και οι τζίροι στα γκομενάκια, η Αρναουτάκη έκανε την γκριμάτσα της αποστροφής για τη σάχλα του…»

Καλές αναγνώσεις!

ελcBLOG
ελcTV
Η Έλλη Παπακωνσταντίνου στο ελculture.gr
"Μετά", μια παράσταση από την ομάδα ODC, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου. Παλιό Βυρσοδεψείο, 0ρφέως 174, Βοτανικός. 28/09 - 27/11/2011
ελcTV
Ο Βασίλης Σαλπιστής στο ελculture.gr
Η τρίτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Βασίλη Σαλπιστή παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, από τις 26/10 έως τις 10/12/2011
Ιndiana Light
Βαριά χαρτιά μαζεμένα: ο Τεντέν στις οθόνες, ο Σπίλμπεργκ με τον Πίτερ Τζάκσον υπεύθυνοι για την εμφάνισή του σ΄αυτές. Ο Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί, ο Τζάκσον θα σκηνοθετήσει το σίκουελ, υπογράφοντας εδώ ως παραγωγός και διατηρώντας παράλληλα καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή της ταινίας, αφού η εταιρία ...
AGENDA
Photo
Μικροί Κήποι Ευτυχίας
Η ομάδα Επιμέλεια και οργάνωση εκθέσεων Τέχνης του Κολεγίου Αθηνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Μικροί Κήποι Ευτυχίας, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στην Γκαλερί TAF / The Art Foundation. Η έκθεση που διαρκεί έως τις 11 Δεκεμβρίου.
Photo
Kilimanjaro Darkjazz Ensemble
Οι Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (TΚDE)έρχονται στο Gagarin 205 την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011 για να μας παρασύρουν στη noir αισθητική τους. Τη συναυλία ανοίγουν οι The Mount Fuji Doomjazz Corporation.
AGENDA
Photo
Hot Pepper, Air Conditioner and the Farewell Speech
Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Τόσικι Οκάντα και η Ομάδα Chelfitsch μας ταξιδεύουν στην Ιαπωνία του σήμερα, με το επίκαιρο έργο Hot Pepper, Air Conditioner, and the Farewell Speech, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών από τις 10 Νοεμβρίου.
Photo
Eleventh Plateau
H έκθεση Eleventh Plateau ταξιδεύει στην Αθήνα, τον Οκτώβριο στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η έκθεση τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Medies: Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη.
AGENDA
Photo
Θέατρο σκιών
Βραδινή σκηνή – για μεγάλους Ο Καραγκιόζης επιστρέφει. Μιά παράδοση 200 χρόνων συνεχίζεται. Στο Baumstrasse/Δρόμος με δέντρα, από τις 10 Νοεμβρίου.
Photo
Αχαλινωτόπουλος, Yazdjian και Αμπλιανίτης μαζί στο Half Note
Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο Haig Yazdjian και ο Μάκης Αμπλιανίτης βρίσκονται για πρώτη φορά μαζί στο Half Note από την Τετάρτη 9 έως και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.
Photo
Τα Σημάδια του Κάιν
Το θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί την παράσταση ''Τα Σημάδια του Κάιν'' από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 21 Φεβρουαρίου.
Photo
Swing the City Fest
Το Swing the City Fest επιστρέφει με τα Post Fest Events από τις 6 Οκτωβρίου.
Κερδίστε προσκλήσεις
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Σαλάτα με μανιτάρια και κοτόπουλο σοτέ
Ένα ελαφρύ και πλήρες γεύμα!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}