Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 182 / 1 - 7 Δεκεμβρίου
EDITORIAL
Editorial
Cheapart 17, πάνω από 150 καλλιτέχνες στις Γκαλερί Cheapart, a.antopoulou και στο CAMP έως 23 Δεκεμβρίου 2011

Μια παλιά παροιμία του λαού, Πες Δεκέμβρη και Γενάρη του διαβόλου το ζευγάρι, εκφράζει την δημώδη αλήθεια για δυο μήνες κατά τους οποίους η σπορά δεν ευδοκιμεί. Ο φετινός Δεκέμβριος, μήνας συνήθως του χιονιά, μάλλον ήρθε με αίθριες διαθέσεις…

Στις πόλεις μας, οι μήνες φαίνονται να περνάνε βιαστικά με λιγοστές φυσικές εικόνες από κλαδεμένα και γυμνά δέντρα. Τα κομμένα κλαδιά συχνά κοσμούν παράταιρα τα αστικά πεζοδρόμια, συντροφιά με ανοιχτούς κάδους απορριμμάτων. Παράλληλα, τα αντίστοιχα επίθετα για κάθε μήνα, όπως νοεμβριανά, δεκεμβριανά αναφέρονται περισσότερο σε πολιτικά γεγονότα και λιγότερο σε ένα δεκεμβριανό λευκό και χειμωνιάτικο πρωινό.

Γι’ αυτό ας επιστρέψουμε στην φύση, η οποία κατά τους χειμερινούς μήνες αναπαύεται, ξεκουράζεται, ας αποφύγουμε τα χαπάκια εκτός και αν είναι έργο τέχνης, και ας προετοιμάσουμε τα παρτέρια μας για την άνοιξη, ας καλλιεργήσουμε τους κήπους μας για καλύτερες μέρες.

Καλό χειμώνα!

ελcBLOG
ελcTV
Ο Βασιλικός
"Ο Βασιλικός" σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου στο Εθνικό Θέατρο-Τσίλλερ έως 22 Ιανουαρίου 2012
ελcTV
Οδυσσεβάχ
Η Μικρή Πόρτα κλείνει τα 40 της χρόνια στο παιδικό θέατρο και ανεβάζει μια κλασική πλέον παράσταση, τον "Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Κάθε Σάββατο στις 15.00 και Κυριακή στις 11.00 και 15.00, στο Θέατρο Πόρτα, έως 8 Απριλίου 2012.
Οι Sankai Juku περπατούν στο ασυνείδητο
Οι Shankai Juku αποτελούν τη δεύτερη γενιά του Ιαπωνικού Butoh. Με την παράσταση "Kagemi" μας βοηθούν να εισχωρήσουμε στα άδυτα της ατμοσφαιρικής τους performance.
AGENDA
Photo
Ξυπόλητοι στο πάλκο
Ο Φοίβος Δεληβοριάς δίνει ραντεβού στην Μάρθα Φριντζήλα κάθε Παρασκευή βράδυ στο Gazarte (από τις 2 Δεκεμβρίου) για να στήσουν μια παράσταση.
Photo
Η Καταιγίδα
Η εταιρεία θεάτρου «Άσκηση» ανεβάζει στο ομώνυμο θέατρό της το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, ''Η Καταιγίδα''. Γραμμένο το 1907, ανήκει στα ‘έργα δωματίου’ που είχε γράψει ο Στρίντμπεργκ για το Intima Teater. Ίσως το πιο αυτοβιογραφικό έργο του, χαρακτηρισμένο σαν ένα ψυχολογικό θρίλερ, με έντονα τα εξπρεσιονιστικά στοιχεία που διέπουν όλα τα ...
AGENDA
Photo
Crentarius
Η ομάδα Pulse παρουσιάζει την παράσταση “Crentarius” του Adel Sanoussi στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», από τις 28 Νοεμβρίου.
Photo
Somewhere in a field@Six Dogs
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου το ελculture διοργανώνει το δεύτερο, απο μια σειρά μικρών live θεαμάτων, στον φιλόξενο χώρο της Αβραμιώτου, με ελέυθερη είσοδο. Εκεί, ο Giorgos Grigorakos θα παρουσιάσει το νέο του οπτικοακουστικό έργο με τίτλο "Somewhere in a field".
AGENDA
Photo
Le Temps spectaculaire
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης οργανώνει, στα πλαίσια των φιλοξενούμενων εκθέσεων της 3ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Μπαλάσκα με τίτλο Le Temps spectaculaire ...
Photo
Ο Γαλαξίας
Ο "Γαλαξίας", η performance της ομάδας BLITZ παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από τις 3 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς, για 8 σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου.
Photo
Jan van de Engel Live: Misspent Sessions
Την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη ο Jan van de Engel εμφανίζεται με τη μπάντα του στο Τώρα Κ44.
Photo
6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα
Η χορευτική ομάδα Indigo Fera παρουσιάζει την παράσταση χορού "6 μοίρες κάτω από τον ορίζοντα", σε χορογραφία Ρένας Κωνσταντάκη και Yumiko Yoshioka, για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 2, 3 και 4 ...
Κερδίστε προσκλήσεις
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Γαλατόπιτα
Τρώγεται ζεστή ή κρύα, σαν πρωινό, κολατσιό ή επιδόρπιο
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}