Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 189 / 19 - 25 Iανουαρίου
EDITORIAL
Editorial
«Diaries», έκθεση φωτογραφίας της Χρύσας Νικολέρη από 31 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Τalk forward συνάντησε το ραδιόφωνο στην εποχή της εικόνας, οι ομιλητές που συμμετείχαν σε αυτή τη δημιουργική συζήτηση στράφηκαν περισσότερο στο παρόν και στο παρελθόν. Για το ομιχλώδες σήμερα αυτού του παραδοσιακού μέσου ειπώθηκαν τα εξής αποκαρδιωτικά κοσμητικά επίθετα: εμπορικό, ρουτινιάρικο και λαϊφσταϊλάδικο! Αληθεύει επίσης πως η «σημερινή συμφωνία της μετριότητας» οδήγησε μερικούς από τους λάτρεις του να πάρουν τα βουνά του διαδικτύου αποφεύγοντας σταθμούς ταγμένους στο μνημόνιο!
Ωστόσο στο δεκάλογο του παραδοσιακού μέσου ανήκουν πολλές γοητευτικές αφηγήσεις, ομιλούσες σιωπές, νοσταλγικές εικόνες, παρηγορητικές και συντροφικές στιγμές.
Ποιο είναι όμως το μέλλον του; Να γίνει πιο ευέλικτο, πιο συμμετοχικό, να αφηγηθεί ιστορίες που ανταποκρίνονται σε zipαρισμένες πληροφορίες, σε πολυεπίπεδες υπερσυνδέσεις…

Ας προσθέσουμε ακόμα ότι κάθε ραδιοφωνικός πομπός για να εισακουστεί το μήνυμά του χρειάζεται τον δέκτη του, ακροατές ιδανικούς, ξεχωριστούς, που θα επιλέξουν και θα αναζητήσουν το καλό ραδιόφωνο.

Κι ας μην ξεχνάμε την ραδιοφωνική εκδοχή του ελculture.gr κάθε βράδυ στις 10.00 στον 9.84…

Καλή ακρόαση!

ελcBLOG
ελcTV
Παράδεισος
Δείτε τι είπε στο ελculture.gr ο σκηνοθέτης της ταινίας "Παράδεισος", Παναγιώτης Φαφούτης. Η ταινία προβάλλεται από 26/01/2012 στους κινηματογράφους.
ελcTV
CAMP
Δείτε τι είπαν στο ελctv οι Διευθυντές του CAMP - Contemporary Art Meeting Point - Φωτεινή Καπίρη και Γιώργος Γεωργακόπουλος σχετικά με τον νέο χώρο πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας (Ευπολίδος 4 και Απελλού 2, Πλ.Κοτζιά). http://campoint.gr/ Εκδηλώσεις: 13.01 έως 13.02.2012 ομαδική έκθεση Lost in ...
AGENDA
Photo
Οι 2L8 σε νέες μάχες
Οι 2L8 επιστρέφουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά το νέο τους άλμπουμ "New Battles, without honor and humanity". Με 8 μουσικούς επί σκηνής δίνουν ζωή στο μεγαλύτερο μέρος του νέου διπλού δίσκου καθώς και σε παλαιότερες συνθέσεις του σχήματος.
Photo
Backstage Pass
Το Athens House of Photography φιλοξενεί την έκθεση της Πέπης Λουλακάκη «Backstage Pass», με θέμα έλληνες και ξένους μουσικούς. Η έκθεση διαρκεί από 8 Δεκεμρίου έως 29 Ιανουαρίου.
AGENDA
Photo
Kostas Maginas Quartet featuring David Lynch
Ο Κώστας Μαγγίνας συναντιέται με τον David Lynch την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Faust σε μία ανατρεπτική βραδιά.
Photo
Cocina Espanola
Η ΄΄Cocina Espanola΄΄ για δυο βραδιές στο Τελλόγλειο. Η θεατρική παράσταση με τον ομώνυμο τίτλο, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «O Goya στο Τελλόγλειο», θα ανέβει στις 18 και στις 25 Ιανουαρίου, στις 19.30. Η σκηνοθετική και η δραματουργική επιμέλεια ανήκει στην Ελένη Βλαχοπούλου και την Κλέα Σαμαντά.
AGENDA
Photo
If dusk tangled with dawn
Η χορογράφος και χορεύτρια τσίρκου Anna Vigeland με το συνεργάτη της σχεδιαστή ήχου Peter Balov έρχονται για να παρουσιάσουν την παράσταση “If dusk tangled with dawn”(«Αν τα 'βαζε η δύση με την αυγή») ...
Photo
Ο John Butcher live
O Βρετανός σαξοφωνίστας John Butcher εμφανίζεται την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στην Knot.
Photo
Placenta
Η «fizz gallery» φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Ανδρέα Σιτορέγκο με τίτλο Placenta από 24 Ιανουαρίου έως 18 Φεβρουαρίου.
Photo
Φάουστ
Μια από τις δημοφιλέστερες γαλλικές όπερες, τον ΄΄Φάουστ΄΄, η οποία βασίζεται στο πρώτο μέρος της γνωστής τραγωδίας του Γκαίτε, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις 20 Ιανουαρίου και για οκτώ μόνο ...
Κερδίστε προσκλήσεις
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Mπριζόλα πιπεράτη
Steak au poivre αλά γαλλικά!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}