Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 193 / 16 - 22 Φεβρουαρίου
EDITORIAL
Editorial
"Ο ψηφιακός πολιτισμός στην εποχή της κρίσης: Ταυτότητες, αγορές και αντιστάσεις", Talk forward την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τέχνων με ελεύθερη είσοδο

Τα τσικνίσαμε πρόκειται για παλαιότερη μεταφορική έκφραση πεσσούσα ατυχώς εν αχρηστία, σύμφωνα με την άκαρπη ενδελεχή αναζήτησή μας στην γκουκλοχώρα. Εξέφραζε μια κατάσταση, άκρως επίκαιρη στις μέρες μας, δυσαρέσκειας, όταν περιερχόμαστε δηλαδή σε αδιέξοδο έπειτα από φιλονικία.

 

Έτσι τα τσικνίσαμε με τους Γάλλους και τους Γερμανούς αλλά και μεταξύ μας, ως ορίζει το έθιμο αλλά και η ιστορία. Και την γαλλική κουζίνα αν σεβαστείς, είναι απόλυτα κατανοητό, όταν το κρέας μυρίζει τσίκνα για τους γαλλοαναθρεμμένους απλώς δεν τρώγεται. Τι συνέβη όμως με τη βλοσυρή και αδηφάγα γερμανική κυβέρνηση; «Eίναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε», απαντάει ενα εκλαϊκευτικό βιβλίο για την οικονομία, καθώς ήρθε πλέον η εποχή της περίσκεψης και της γνώσης.

 

Αλλά επειδή πτωχεύσαμε, δεν σημαίνει ότι στερέψαμε: Κίνηση Μαβίλη, Plisskën Festival, 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ έρχονται για να σας καταπλήξουν.

People have the power to redeem the work of fools!

ελcBLOG
ελcTV
Σεβάς Χανούμ
Δείτε στο ελctv τον Γιώργο Χρονά και την Κωνσταντίνα Μιχαήλ να μιλούν για την παράσταση "Σεβάς Χανούμ" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Αγγέλων Βήμα έως τις 03/04/2012.
ελcTV
Μεταπολίτευση
Δείτε τι είπε στο ελctv η χορογράφος Μέντη Μέγα για την χοροθεατρική παράσταση "Μεταπολίτευση", που παρουσιάζεται από την ομάδα Φοra etc. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 16-19/02/2012.
Φολκλορισμός reloaded
Πού σταματά η παράδοση και αρχίζει η δεισιδαιμονία;
AGENDA
Photo
Psarokokalo 2012
Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας Psarokokalo διοργανώνεται από 16 έως 22 Φεβρουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Nixon.
Photo
To Λάθος
Η ομάδα Beetroot παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο "To Λάθος" από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα τέχνης a.antonopoulou.art.
AGENDA
Photo
O Biomass παρουσιάζει τη νέα του δουλειά
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Biomass παρουσιάζει στο No Central την τελευταία του δουλειά με τίτλο "Revonoiz".
Παιδί
Photo
Δεύτερο Museum Sleepover
Το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει παιδιά ηλικίας 8-12 ετών μαζί με τους γονείς τους, προκειμένου να βιώσουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης, στο πλαίσιο της έκθεσης Μεγάλοι Ρώσοι Ζωγράφοι 1920-2010.
AGENDA
Photo
Dance me to the end of Greece
Η «Θεατρική Ομάδα ΤΕΣΣΕΡΑ» παρουσιάζει στο Μουσείο Μπενάκη τη θεατρική παράσταση ΄΄Dance me to the end of Greece #1΄΄ …Ξένοι Περιηγητές στην Ελλάδα, από τις 17 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη-Κτήριο ...
Photo
Διονυσιακή Τσικνοπέμπτη
Το Βυρσοδεψείο ετοιμάζει μια Διονυσιακή Τσικνοπέμπτη, ένα ιδιαίτερο γλέντι, έχοντας τη λύρα στο προσκήνιο.
Photo
PARKing
Η χορογράφος Λία Τσολάκη παρουσιάζει την πρώτη της παράσταση στην Ελλάδα με τίτλο "PARKing" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου.
Photo
Η Έλλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής δίπλα Στο ποτάμι
Μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη μας περιμένει στη μουσική σκηνή «Δίπλα Στο Ποτάμι», τα Σάββατα 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου από την Έλλη Πασπαλά και τον Τάκη Φαραζή για να μας ταξιδέψουν σ έναν κόσμο ...
Κερδίστε προσκλήσεις
SuperCollider Vortex
Η Frown Tails σε συνεργασία με τον Μαρίνο Κουτσομιχάλη παρουσιάζει το εργαστήριο SuperCollider Vortex από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο χώρο της Frown Tails, στην Παραμυθίας 6.
Ακρόαση του P.A.R.T.S
Το P.A.R.T.S οργανώνει ακρόαση για τον Ερευνητικό Κύκλο Σπουδών της Άνοιξης. Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε μέσω ακροάσεων είτε μέσω αποστολής αίτησης έως τις 2 Μαρτίου.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Μαριναρισμένες μπριζόλες
Καλά τσικνίσματα!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}