Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 194 / 23 - 29 Φεβρουαρίου
EDITORIAL
Editorial
«Χάος» έκθεση του Γκυ Λιμόν από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 28 Απριλίου στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή

Για τη συγγραφή του παρόντος σημειώματος κάνω χρήση μιας CC άδειας (creative common licence), δηλαδή μιας από τις δυνατότητες ελεύθερης διακίνησης γνώσης που προσφέρουν μερικά κοινωνικά δίκτυα.

Αντλώ εύλογα τις σύντομες παρατηρήσεις μου από το Talk forward της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου, πέμπτο στη σειρά, αφιερωμένο αυτή τη φορά στον ψηφιακό πολιτισμό και στα δίκτυα. Οι διαλέξεις αυτές, εδώ, στον «πραγματικό» μας κόσμο, λαμβάνουν χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και διοργανώνονται από την πολιτιστική πλατφόρμα του ελculture. Στη συνέχεια, γίνονται μέρος του ψηφιακού κόσμου• στο γιουτιούμπι σύντομα μια μικρή δόση για όσων τα φυσικά σώματα δεν πρόλαβαν να παρευρεθούν. Επίσης, υλικό από τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο, ώστε να συνεχιστεί ο προβληματισμός αλλά και η δικτύωση εκτός «Στέγης». Το Τalk forward άλλωστε έχει πλέον δημιουργήσει το δικό του πολυπληθές δίκτυο, μεταβαλλόμενο, ρευστό και με ένα άτυπο πλέγμα μικροκοινοτήτων με κοινό αντικείμενο πάθους!

Στο, όχι και τόσο νέο πια, ριζωματικό δίκτυο ροών, το επιχειρείν παίζει εξέχων ρόλο, πόσο μάλλον σε καιρούς κρίσης. Oι ανεξάρτητες ομάδες παραγωγής γνώσης, όπως αυτή που διοργανώνει την Entrepreneur Week στην Αθήνα, από 23 έως 25 Φεβρουαρίου, προσφέρουν ευκαιρίες μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Διαμοιράστε την πληροφορία!

ελcBLOG
ελcTV
Αφαίρεση μετά την Αφαίρεση
Δείτε τι είπε στο ελctv η Μαρία Μαραγκού, επιμελήτρια της έκθεσης "Αφαίρεση μετά την Αφαίρεση", που παρουσιάζεται στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης από τις 02/02 έως τις 07/04/2012.
ελcTV
Το χέρι
Δείτε τι είπαν στο ελctv η σκηνοθέτης Έλενα Πέγκα και η ηθοποιός Θεοδώρα Τζήμου για την παράσταση "Το χέρι", που παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 19/10/2012 έως τις 06/01/2013. Περισσότερες πληροφορίες:
Η αξιοπρέπεια της μυστικότητας
«Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι» (“Τinker Tailor Soldier Spy”)/ Mια ταινία του Τόμας Άλφρεντσον, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τζον Λε Καρέ / Με τους: Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τόμας Χάρντι / Αρχές δεκαετίας 70. Ψυχρός πόλεμος. Υπάρχει διπλός πράκτορας στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. ...
AGENDA
Photo
Action Hero, A Western/ Watch Me Fall
Οι Action Hero θα βρεθούν στην Αθήνα για 4 μοναδικές παραστάσεις στο BIOS με δύο performances – το A Western (23-24 Φεβρουαρίου) και το Watch Me Fall (25-26 Φεβρουαρίου).
Photo
Justice Is Mine
Από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 13 Μαρτίου, παρουσιάζεται στο Camp, ομαδική έκθεση με τίτλο "Justice Is Mine".
AGENDA
Photo
The Callas Live
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012 οι Callas εμφανίζονται στο six d.o.g.s.
Photo
Η Anne Teresa De Keersmaeker στη Στέγη
Η καταξιωμένη χορογράφος και χορεύτρια Αν Τερέζα Ντε Κερσμάκερ μας συστήνει δύο σημαντικές δουλειές της, τo ιστορικό πλέον "Fase" στις 28 και 29 Φεβρουαρίου και το νέο "En atendant" στις 2, 3 και 4 Μαρτίου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.
AGENDA
Photo
Aντώνης και Μάκης…….εις γαμοκοινωνίαν
Το Nueva Trova παρουσιάζει την παράσταση ΄΄Aντώνης και Μάκης…….εις γαμοκοινωνίαν΄΄με τον Αντώνη Κρόμπα και τον Μάκη Παπαδημητρίου, από την Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου.
Photo
Forgetmenot / Μη με Λησμόνει
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 23 Φεβρουαρίου ως τις 24 Μαρτίου την ομαδική έκθεση με τίτλο Forgetmenot (Μη με λησμόνει) σε επιμέλεια της ομάδας Supermina (Μάρω Μιχαλακάκου, Κώστας Μπασάνος, Νίνα ...
Εκθέσεις
Photo
Balkan Fest 2012
Το περιοδικό «Εξώστης», ο πολυχώρος πολιτισμού Block 33 και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012.
Photo
EleKtroBalKana & Sub Zero live
To "Studio της οδού Πλαταιών" και το "bar Spirit" σας προσκαλούν στο live των EleKtroBalKana & Sub Zero το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012 στις 22.30.
Κερδίστε προσκλήσεις
DemoCrates #1
Αν απλά ψάχνεις την ευκαιρία να μοιραστείς το αγαπημένο σου άκουσμα με τον κόσμο, το πρώτο επίσημο DemoCrates session σε περιμένει την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στο Bios.
Νέοι περιηγητές στην Αθήνα
Ανοικτή πρόσκληση (σε νέους 18-32 ετών) εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής για το πρόγραμμα Νέοι Περιηγητές στην Αθήνα που σχεδίασε η SARCHA.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Ισπανική ομελέτα (Tortilia)
Αποκριάτικος μεζές
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}