Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 199 / 29 Μαρτίου - 4 Απριλίου
EDITORIAL
Editorial
Φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2012 από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, πολλά χελιδόνια ίσως πάλι να μην αρκούν. Η Ελλάδα φαίνεται να μονοπωλεί την διεθνή προσοχή τραβώντας πάνω της την πεμπτουσία της ανθρώπινης βλακείας, αλλά και κυρίως την αντίστοιχη σοφία, έρευνα, συμπάθεια.

Πολλαπλές πρωτοβουλίες ελληνικών επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και οργανισμών προσπαθούν να ανανεώσουν την εικόνα μιας χώρας εν βρασμώ ψυχής. Ενθαρρυντικά συνθήματα κυκλοφορούν αρκετούτσικα και μεταφράζονται  στα ελληνικά κάπως έτσι : αλά Τζoν Λένον Δώσε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, αλά Ομπάμα οι Έλληνες μπορούν, αλά Μαντόνα Τρελός για Ελλάδα, αλά ταινία Τριακόσιοι, Αυτή είναι η Ελλάδα. Στα ελληνικά γραμμένες, οι δηλώσεις αυτές ξενίζουν, αλλά με την απαραίτητη μετάβαση εις την αγγλική για μεγαλύτερη αποδοχή και αναγνωρισιμότητα, ίσως κάπου να τις πήρε το μάτι σας.

Αναμένεται απ’ όλους, ιθαγενείς και ξένους, πολίτες και καλλιτέχνες, μια επανάσταση χωρίς όπλα, μια θεμελιώδης, ριζική μεταβολή των αρχών στις οποίες στηρίζεται η κοινωνία αλλά και η τέχνη. Ας ελπίσουμε να συμβεί, και να μην πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο…στο μεταξύ, έχουμε Φεστιβάλ Αθηνών!

ελcBLOG
ελcTV
Περί ζώων
Δείτε τι είπαν στο ελctv ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλάτσης και η ηθοποιός Βίκυ Βολιώτη για την παράσταση "Περί ζώων" που παρουσιάζεται στο θέατρο Τέχνης, από τις 19/3 έως τις 29/5/2012.
Λίγο φασαρία, παρακαλώ
Η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με το θόρυβο – και μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε για να την κατανοήσετε.
συνεντεύξεις
Η Georgia Spiropoulos στο ελculture.gr
Με αφορμή τη συναυλία και τις δύο διαλέξεις που δίνει η ελληνίδα συνθέτης Georgia Spiropoulos στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του κύκλου σύγχρονης μουσικής, τη συναντήσαμε για μια συζήτηση γύρω από τους βασικούς άξονες της δουλειάς της.
AGENDA
Σινεμά
Photo
Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο
Για τον εορτασμό των διακοσιοστών γενεθλίων του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το αφιέρωμα Ο Ντίκενς στον κινηματογράφο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από 29 Μαρτίου έως 8 Απριλίου.
Photo
Πάρτι για τα δέκα χρόνια της Phase!
H Phase! γιορτάζει δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον (υπο)χώρο και σχεδόν 100 κυκλοφορίες με μια σειρά από πάρτι, το πρώτο εκ των οποίων πραγματοποιείται στον χώρο της KNOT το Σάββατο 31 Μαρτίου.
AGENDA
Photo
Ο Κωνσταντίνος Βήτα στο Gagarin 205
Ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο ευαίσθητος και συναισθηματικά πάντα επίκαιρος δημιουργός της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα, θα μας ξεδιπλώσει ζωντανά τις εικόνες και τα μουσικά του ηχοχρώματα το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στο Gagarin 205.
Photo
Rue de l’Ouest 100. Mec Art Graphic 1972
Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά–Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση “Rue de l’Ouest 100. Mec Art Graphic 1972” από τις 23 Μαρτίου έως και τις 27 Μαΐου 2012.
AGENDA
Photo
Ηρόστρατος
Οι Palianthropoi Productions και το Filmschool σε συνεργασία με την Art Syndicate παρουσιάζουν στο Booze Cooperativa το θεατρικό έργο με τίτλο «Ηρόστρατος», βασισμένο στο ομότιτλο διήγημα του Ζαν Πωλ ...
Photo
Η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται
Η μεγάλη έκθεση Τάσος Μαντζαβίνος. Η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται είναι αφιερωμένη στο ζωγραφικό έργο του γνωστού Έλληνα δημιουργού Τάσου Μαντζαβίνου και παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από 22 ...
Photo
The Sky up Above
Στο θέατρο Αλκμήνη, ανεβαίνει η θεατρική παράσταση ΄΄The Sky up Above΄΄, από τις 14 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου.
Photo
Ζητούνται χαμένοι οικολόγοι
Η παιδική θεατρική παράσταση ΄΄Ζητούνται χαμένοι οικολόγοι΄΄ από την Ομάδα SciCo, μέχρι τις 27 Μαίου στο Κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Κερδίστε προσκλήσεις
MoCm, DIY Sound Devices/Playshop
Ο Ανδρέας Μονόπωλης μας δείχνει στην παρουσίαση στις 30 Μαρτίου και στο εργαστήριο στις 31/3 και 1/4 στη Frown Tails, πώς χτίζουμε απλά hardware synthesizers/oscillators από chips, μικροκυκλώματα και tinkering τεχνικές.
Νέα residencies στο Ε.Δ.Ω.
Το Ε.Δ.Ω. παραχωρεί μικρό αριθμό θέσεων εργασίας σε νέους επαγγελματίες ή φοιτητές, που κινούνται κυρίως στο χώρο της τέχνης και του design.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Καλαμάρια σε τρία αλεύρια
Τρεις γεύσεις σε ένα πιάτο!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}