Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 203 / 3 - 9 Μαίου
EDITORIAL
Editorial
MouthPiece (1978), βίντεο του Γκάρυ Χιλλ στην έκθεση Sonic Time λόγος/ήχος/σιωπή στο ΕΜΣΤ από 3 Μαίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στο μαρμάρινο πλατύσκαλο, γλιστρούν βιαστικά για να εισβάλουν στο χολ της εισόδου, ανταγωνίζονται καταλόγους ταχυφαγείων, μερικά δυστυχώς σφηνώνουν κάτω από την χαραμάδα της πόρτας, ορισμένα καταφέρνουν να αγγίξουν το κατώφλι πιθανών ψηφοφόρων. Περιμένουν ένα χέρι να τα μαζέψει, να κοιτάξει το κεντρικό πορτραίτο, να διαβάσει το ελπιδοφόρο σλόγκαν. Την Κυριακή, το χέρι ανατρέχοντας, μέσω βαθιάς σκέψης, στη φωτογραφία, στα λόγια τα μεγάλα, ψηφίζει ανάλογα. Η πολλά υποσχόμενη φωτογραφία, οι προτάσεις κάθε υποψήφιου θα καταφέρουν να μετουσιωθούν σε μέτρα για μια Ελλάδα με μέλλον ή θα παραμείνουν όλα επικίνδυνα θολά ;

Εξάλλου, η ουσία της δημοκρατίας δεν περιορίζεται στις εκλογές. «Πίστευες κι εσύ, φίλε, ότι η δημοκρατία εξαντλείται στις εκλογές, στην πολιτική και τα κόμματα;… Υποστηρίζω ότι η δημοκρατία είναι χρήσιμη μόνον όταν μπορεί να εξελιχθεί ώστε να δώσει άνθη και καρπούς σε πεδία όπως είναι τα ήθη, οι ανώτερες μορφές αλληλεπίδρασης των ανθρώπων και οι πεποιθήσεις τους, τα θρησκευτικά ζητήματα, η λογοτεχνία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κάθε πτυχή του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου, ακόμα και ο στρατός και το ναυτικό», αυτά έγραφε τον 19ο αιώνα ο αμερικανός ποιητής Ουόλτ Ουίτμαν στο έργο του Δημοκρατικές απόψεις. Θυμηθήκαμε τα λόγια του χάρη στο εξαιρετικά επίκαιρο κείμενο του Τζον Κην Γιατί Δημοκρατία; που μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα.

Καλή ψήφο!

ελcBLOG
ελcTV
Βοήθεια! Ψηφίζω!
Γιατί τα ερωτηματολόγια εκλογικής στάσης είναι το ίδιο με το προσημειωμένο ψηφοδέλτιο που δίνει ο γιος στην ηλικιωμένη μητέρα.
Ο Heath Bunting στο ελculture.gr
Ο Heath Bunting έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του How to Build a New Legal Identity, που πραγματοποιείται στο Frown Tails στις 4 και 5 Μαΐου. Το ελculture.gr συνάντησε τον Bunting και μίλησε μαζί του για το έργο του The Status Project.
AGENDA
Photo
Έπρεπε να είχα
H Ομάδα Πάλσαρ παρουσιάζει την ανανεωμένη μορφή της πρώτης της παραγωγής "Έπρεπε να είχα", σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου, για έναν δεύτερο κύκλο δώδεκα παραστάσεων από τις 7 ως τις 30 Νοεμβρίου 2012, στη Knot Gallery.
Photo
Esmerine live
Η Κολλεκτίβα των Godspeed You! Black Emperor επιστρέφει στην Ελλάδα με το side-project τους Esmerine για μία εμφάνιση την Κυριακή 6 Μαΐου 2012 στο Gagarin 205.
AGENDA
Photo
Modal Analysis Label Launch Party
Το Σάββατο 5 Μαΐου η ομάδα Reform φιλοξενεί στο gig space του six d.o.g.s τo εναρκτήριο party της δισκογραφικής εταιρείας Modal Analysis. Το νεο αθηναικο label ΜΑ γιορτάζει την γέννηση του με ενα μαραθώνιο techno party.
Photo
Παραβλέπω
Η γκαλερί Qbox φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Παύλου Νικολακόπουλου με τον τίτλο "Παραβλέπω" από 26 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2012.
AGENDA
Φεστιβάλ
Photo
9η Διεθνής Συνάντηση Aρχαιολογικής Tαινίας
O AΓΩN σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Λαμπράκη, οργανώνει την 9η Διεθνή Συνάντηση Aρχαιολογικής Tαινίας του Mεσογειακού Xώρου …και πέρα από τη ...
Photo
Παρνασσός
Η Dada da Academy, σε συνεργασία με τη Wiener Art Foundation, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Παρνασσός» από 7 έως 31 Μαΐου 2012.
Photo
Pianoscapes 3
Έργα για πιάνο και ηλεκτρονικά μέσα παρουσιάζει η πιανίστα Λενιώ Λιάτσου σε ένα ρεσιτάλ στον Χώρο Πολιστιμού ABOUT στο πλαίσιο της σειράς pianoscapes που επιμελείται η Λορέντα Ράμου την Πέμπτη 3 Μαΐου ...
Photo
Γράμμα από τη φυλακή για τους Ευρωπαίους
Η ομάδα IlluminArti παρουσιάζει σε θεατρική μορφή την επιστολή που έγραψε ο Α. Γ. Μαγκάκης το 1971 μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού, με παραλήπτη τους λαούς της Ευρώπης. Η επιστολή έφτασε να ...
Κερδίστε προσκλήσεις
Pop Up 123
Το Pop Up 123 είναι ένας νέος χώρος στην περιοχή Γκαζιού - Πετραλώνων που μπορεί να φιλοξενήσει, από μια μέρα έως 2 εβδομάδες, πρότζεκτς που δεν έχουν βρει «στέγη» με μόνη απαίτηση τα έξοδα του χώρου.
Ενεργειακές Γειτονιές 2
Στο πλαίσιο του έργου «Ενεργειακές Γειτονιές 2» αναζητούνται ταινίες μικρού μήκους με θέμα την κλιματική αλλαγή και την εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά με προθεσμία υποβολής των ταινιών μέχρι τις 30 Ιουλίου 2012.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα
και μια μπάλα παγωτό βανίλια!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}