Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 205 / 17 - 23 Μαΐου
EDITORIAL
Editorial
Talk Forward: Ο σύγχρονος χορός στην Ελλάδα την Τρίτη 22 Μαΐου στις 19:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

« Όταν ο Έλληνας Πολίτης ξύπνησε ένα πρωί από ταραγμένα όνειρα βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σ’ένα μη ευρωπαΐο υπήκοο». Αν η καφκικού τύπου μεταμόρφωση φαντάζει σαν εφιάλτης της επικαιρότητας είναι για να δούμε ύπο νέο πρίσμα μια δυσβάστακτη κατάσταση. Καιρός είναι να αποστασιοποιηθούμε λίγο και να γελάσουμε, ει δυνατόν, με την κυβέρνηση κάθε πικραμένου: είναι αδιαμφισβήτητο πλεόν ότι η πραγματικότητα διαθέτει πηγαίο χιούμορ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση μας έχει πρωθυπουργό τον κ. Πικραμμένο. Εξάλλου, οι αψιμαχίες, οι καβγάδες, οι έντονες συναισθηματικές εμπλοκές με διαμαντάκια ευγενικού ήθους δεν λείπουν ούτε από τα μέσα ενημέρωσης ούτε από την σκληρή και βίαιη καθημερινότητα μας. Στους ζοφερούς καιρούς που διανύουμε, ας χρησιμοποιήσουμε περισσότερο το πνέυμα μας και λιγότερο την καρδιά μας, ας μείνουμε ψύχραιμοι κι ας ζωγραφιστεί στα σκυθρωπά πρόσωπα μας ένα παιδιάστικο, τρανταχτό, πνιχτό άντε και σαρδόνιο γέλιο. Για τους επιρρεπείς προτείνουμε το γέλιο της αρκούδας!

Η χώρα χορεύει σε πένθιμους προεκλογικούς ρυθμούς, και οι επικείμενες πανελλήνιες τρομοκρατούν κάθε μαθητή. Τι καλύτερο λοιπόν από το να αναζητήσουμε την κωμική πλευρά των πραγμάτων και να ακολουθήσουμε το γέλιο μιας παρέας, μιας ομάδας, ενός κοινωνικού στρώματος, που προσφέρει συντροφικότητα, και για μια φορά ευχάριστη συνενοχή! Και το αστείο διασκεδάζει, όσους θέλουνε να διασκεδάσουνε, και κάνει να σκέφτονται, όσους θέλουνε να σκεφτούνε…

ελcBLOG
ελcTV
18η Έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων
Δείτε τι είπε στο ελctv ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλοτελισμού, νομισμάτων και αναμνηστικών Ολυμπιακών Αγώνων (Ε.Φ.Ν.Α.Ο.Α) και μέλος της Ε.Ο.Ε., Δρ. Πέτρος Συναδινός για την 18η έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων που διοργανώνεται στο Ζάππειο Μέγαρο, 15 - 20/05/2012. Περισσότερες πληροφορίες:
ελcTV
Bob Theater Festival
Δείτε τι είπε στο ελctv ο Γιάννης Σαρακατσάνης, καλλιτεχνικός Δ/ντής του Bob Theater Festival που πραγματοποιείται από 16 έως 20/05/2012 στο Bios. Περισσότερες πληροφορίες
Ξυράφι σε βελούδο ή killing me softly
Ο χρόνος, ο χώρος και ο ρόλος τους στη ζωή, με εργαλεία το παράδοξο, την ένταση, τον υπαινιγμό αλλά και την αμεσότητα, την υποβλητικότητα καθώς και την απλότητα, αποτελούν τις συνισταμένες του έργου της Μάρως Μιχαλακάκου.
AGENDA
Φεστιβάλ
Photo
Hosted in Athens
Το Hosted in Athens αποτελείται από μία σειρά προτάσεων από ομάδες καλλιτεχνών, κολλεκτίβες και επιμέρους πρότζεκτ με αναφορά στην έννοια της συλλογικότητας και πραγματοποιείται στην Αθήνα από 22 έως 29 Μαΐου 2012.
Photo
Protect me
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γερμανού σκηνοθέτη Φαλκ Ρίχτερ και της Ολλανδής χορογράφου Ανούκ βαν Ντάικ παρουσιάζεται από τις 18 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.
AGENDA
Photo
Videodrome
Το BIOS και οι ΝΟ! παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το Sssh! NO! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios κάθε Πέμπτη. Την Πέμπτη 7 Ιουνίου προβάλλεται το Videodrome.
Εκθέσεις
Photo
Athens Video Art Festival 2012
Η όγδοη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδας, Athens Video Art Festival, πραγματοποιείται από 18 έως 20 Μαΐου 2012 στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.
AGENDA
Photo
Θέατρο Εμπρός: Χρήση 4
Η Κίνηση Μαβίλη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενεργοποίησης του θεάτρου Εμπρός, προτείνει τη Χρήση #4,φιλοξενώντας τις θεατρικές παραστάσεις τριγμός, Κότες και Ψύλλοι και Επτά επί Θήβας που ...
Photo
Doc-fic
Ο Μιχάλης Σιγανίδης με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο εμφανίζονται μαζί στη σκηνή του Baumstrasse / Δρόμος με δέντρα την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012.
Photo
Μαζί
O Γιώργοs Νανούρηs «εκτίθεται» στη γκαλερί M art Space από τις 27 Απριλίου.
Photo
Photoraid: Διαγωνισμός αναλογικής φωτογραφίας
Τέταρτος διαγωνισμός αναλογικής φωτογραφίας στο Athens House of Photography, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου 2012
Κερδίστε προσκλήσεις
06 TiSFF
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης καλεί Έλληνες και ξένους δημιουργούς να υποβάλλουν τις προτάσεις συμμετοχής τους μέχρι τις 15 Ιουλίου 2012.
Goethe-Guerilla 2012
Το project Goethe-Guerilla 2012 καλεί νέους ανθρώπους με καλλιτεχνικές και κοινωνικές ανησυχίες να δημιουργήσουν από κοινού μια πλατφόρμα έκφρασης σχετικά με την Αθήνα του σήμερα. Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 6 Ιουνίου.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Βυσσινάδα
Σπιτική βεβαίως...
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}