Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 228 / 29 Νοεμβρίου - 5 Δεκεμβρίου
EDITORIAL
Editorial
Εγκαίνια Δωρεάς Μέντη στο Μουσείο Μπενάκη-κτήριο οδού Πειραιώς την Κυριακή 2 Δεκέμβρη με ξεναγήσεις, bazaar και εργαστήριο για παιδιά

Αρχίζουμε σιγά σιγά την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα; Η αγορά, λέξη των ημερών πολύκροτη, προσεγγίζει μάλλον δειλά τις γιορτές. Η γνωστή αλυσίδα παιχνιδιών που παλαιόθεν πλημμύριζε με τηλεοπτικά σποτάκια τα αποδεδειγμένα πλέον χαζοκούτια, φέτος μετριοπαθής και άνευ φαντασίας χαρίζει πλαστικές σακούλες με τις μέρες που απομένουν για τα Χριστούγεννα…Ο Tempora! O Mores!

Βέβαια λίαν προσφάτως μάθαμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, το Eurogroup δίνει ανάσα ζωής στη χώρα και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι ο δρόμος προς την ανάπτυξη είναι πλέον ανοιχτός. Ευσεβής πόθος τo δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους γίνεται μάλλον πραγματικότητα. Όλα φαίνονται ρόδινα. Εύλογα ξαναθέτουμε το ερώτημα, να αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα;

Η καλλιτεχνική πάντως απάντηση δόθηκε. Με αφορμή την πρόσφατη πολυδιάστατη και άκρως μαγευτική παράσταση Refuse the hour, o δημιουργός της William Kentridz εκφράζει τις σκέψεις του:«Η άρνηση του χρόνου, ο τίτλος του έργου, είναι μία αδύνατη, ουτοπική επιθυμία, να αντισταθείς στο χρόνο, αλλά ο χρόνος τα σαρώνει όλα, είτε μας αρέσει, είτε όχι».

Καλό μήνα!

ελcBLOG
ελcTV
Refusal of Time
Δείτε τι είπε στο ελctv ο εικαστικός καλλιτέχνης William Kentridge, με αφορμή την παράσταση "Refuse the hour" που παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου 2012. Περισσότερες πληροφορίες:
αόρατη πόλη
Στην καντίνα Souzy Tros το μενού περιλαμβάνει...
Το ελculture μίλησε με την εικαστικό Μαρία Παπαδημητρίου και τη συγγραφέα Cathryn Drake και δοκίμασε τη νόστιμη συνταγή τους, η οποία βασίζεται στη συνεργασία και τη δημιουργικότητα και σερβίρεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 30 Νοεμβρίου στην καντίνα Souzy Tros στον Ελαιώνα.
drama queen
Ένοχη απόλαυση (;)
Παρακολουθώντας ένα «αθώο» υπερθέαμα, το μιούζικαλ Chicago στο θεάτρο Παλλάς, μπήκαμε σε σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με την τύχη του είδους στην Ελλάδα.
AGENDA
Photo
Ο Καρυοθραύστης
Ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι παρουσιάζεται από 24 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2012 και την 6η Ιανουαρίου 2013 στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα και μουσική διεύθυνση των Γιάρι Χαιμαιλαίινεν και Γιώργου Βράνου.
Φεστιβάλ
Photo
Κινηματογράφος και Πραγματικότητα
Το φεστιβάλ «Κινηματογράφος και Πραγματικότητα» φτάνει ριζικά ανανεωμένο στον 25ο κύκλο του και πραγματοποιείται από 30 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
AGENDA
Photo
Valerio Tricoli, Arnaud Riviere, Larry Gus, Balinese Beast, Christos Chondropoulos live
Οι Arnaud Rivière, Valerio Tricoli, Larry Gus, Balinese Beast και Chris Chondropoulos εμφανίζονται το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στη σκηνή της Knot.
Photo
Picasso, Στο Μάτι του Ταύρου
Ο Νικήτας Τσακίρολγου σκηνοθετεί το έργο της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου "Picasso, Στο Μάτι του Ταύρου" εμπνευσμένο από την προσωπική ζωή του μεγάλου ζωγράφου, από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 στο Beton7.
AGENDA
Photo
I am my own wife
Το έργο του Νταγκ Ράιτ για τη ζωή της Σαρλότε, μιας πρωτοπόρας στο gay κίνημα της Ανατολικής Γερμανίας, ανεβάζει στο 104 ο Ιωσήφ Βαρδάκης μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου 2013.
Εκθέσεις
Photo
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου Γέφυρες
Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART διεξάγεται στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό Πελοποννήσου, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο ...
Photo
Live Sessions by Αστροναύτες
Η ομάδα Αστροναύτες την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου εμφανίζεται στο Βυρσοδεψείο σε μία καινούρια σειρά μουσικών παραγωγών υπό το γενικό τίτλο "Live Sessions".
Εκθέσεις
Photo
Chessnale Athens 2012
Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία διοργανώνει την “Chessnale Athens 2012”, ένα φεστιβάλ σκακιού με αγωνιστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, από τις 23 Νοεμβρίου 2012 μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2012, στο ...
Κερδίστε προσκλήσεις
Πρόγραμμα Χορηγιών & Υποτροφιών
Πρόγραμμα χορηγιών και υποτροφιών προς αλλοδαπούς, πανεπιστηµιακούς, ερευνητές, καλλιτέχνες, µεταπτυχιακούς φοιτητές από το Ίδρυμα Ωνάση, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013.
Πρακτική άσκηση στο "Νηστικό Αρκούδι"
Το Νηστικό Αρκούδι αναζητά ένα άτομο για πρακτική άσκηση στον τομέα των social media και content management με προθεσμία υποβολής βιογραφικού τις 3 Δεκεμβρίου.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Χοιρινό με πατάτες, καρότο και μίγμα μπαχαρικών
Νόστιμο και μυρωδάτο!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}