Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 235 / 31 Ιανουαρίου - 6 Φεβρουαρίου
EDITORIAL
Editorial
«Α» κινηματογραφική ταινία και μία εναλλακτική πρόταση στον τρόπο χρηματοδότησης και διανομής έργων τέχνης

Συμμετοχική χρηματοδότηση, οι δυο αυτές λέξεις κρύβουν ελπίδα και όνειρα. Πιθανότατα γνωρίζετε την ιδέα που εμφανίζεται πλέον αρκετά συχνά σε πρωτοβουλίες νέων καλλιτεχνών για να υποστηρίξουν τη δουλειά τους· το πολλά υποσχόμενο crowd funding. Βέβαια και στη μικρή μας μπανανία αρχίζει σιγά σιγά αυτό το είδος χρηματοδότησης να μαζεύει λαό, και οι καμπάνιες της χαίρουν σημαντικής αναγνώρισης και υποστήριξης, ιδίως στα εξωτερικά που μάλλον έχει φτάσει σε σημείο παροξυσμού. Ακόμη και το Πάνθεον, σημαντικό γαλλικό ιστορικό μνημείο, απέναντι από την Σορβόννη και κοντά στο κήπο του Λουξεμβούργου, ζητάει χρηματοδότηση από τους πολίτες για την αναστήλωση του, ξεκινώντας από ένα ευρώ χάρη στο οποίο θα λάβετε ευχαριστήριο μήνυμα στo facebook και στο twitter σας! Υπάρχει ακόμη δυνατότητα συμμμετοχής, η δωρεά σάς προσφέρει και φορολογικές απαλλαγές -δυστυχώς μόνο αν είστε γάλλος πολίτης- καθώς και τη δυνατότητα να βρείτε το όνομα και τη φωτογραφία σας στην είσοδο του μνημείου ως (sic) μαικήνας του!

Καλό είναι να βοηθάμε, αν το αντέχει η τσέπη μας, όνειρα νέων καλλιτεχνών και εναλλακτικές προτάσεις για να βρουν το δρόμο τους. Αυτή η μορφή κοινωνικής αλληλλεγύης υπάρχει άλλωστε από το πατροπαράδοτο έρανο της εκκλησίας προς ανέγερσην περικαλλούς ιερού ναού. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης πολιτιστικών φορέων και ιδρυμάτων δεν μπορεί να στρέφεται μόνο σε τέτοιους είδους μηχανισμούς, ο φορολογούμενος πολίτης στερείται και για να βοηθήσει τον πολιτισμό. Υποστηρίζουμε κυρίως πρωτοβουλίες που τροφοδοτούνται από μικρά όνειρα δημιουργών με την ελπίδα να γίνουν πραγματικότητα, όπως η χρηματοδότηση δημόσιας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, ένα διαφορετικό κινηματογραφικό πρότζεκτ και τόσες άλλες ευφάνταστες προτάσεις…

Αναζητήστε τις!

ελcBLOG
ελcTV
Ulrike
Δείτε τι είπαν στο ελcTV ο σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης, η ηθοποιός Μαρία Σκουλά και ο μουσικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος για τη θεατρική παράσταση «Ulrike» που παρουσιάζεται στο Bios Μain από τις 31 Ιανουαρίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες:
Μία (ακόμη) στέγη για τον Μπρεχτ
Με τρία έργα του Μπρεχτ να παίζονται ταυτόχρονα στις αθηναϊκές σκηνές, ο συγγραφέας μάς κάνει την τιμή να εμφανιστεί κατά την έναρξη της παράστασης «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Eικαστικές προτάσεις σε δωμάτια
Τα Rooms είναι ένας από τους παλιότερους και πιο ενδιαφέροντες θεσμούς στο χώρο των εικαστικών, καθώς κάθε χρόνο στα δωμάτια του ξενοδοχείου St George - Lycabettus καταξιωμένοι αλλά και νέοι επιμελητές αναλαμβάνουν να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες και νέες καλλιτεχνικές τάσεις. O Φοίβος Σακαλής ...
AGENDA
Photo
Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα αναδρομικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Κώστα Γαβρά από 29 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2013.
Photo
Δεκαπενθήμερο Γαλλικής Μουσικής
Δεκαπενθήμερο Γαλλικής Μουσικής, με δύο συμφωνικές συναυλίες και δύο συναυλίες μουσικής δωματίου, διοργανώνει τον Φεβρουάριο η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
AGENDA
Photo
Τα Ελληνικά – The Greek Series
Ο Charles Weber παρουσιάζει 150 περίπου φωτογραφίες του με κεντρικό θέμα την Ελλάδα στην έκθεση "Τα Ελληνικά – The Greek Series", που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 31 Ιανουαρίου.
Photo
Έγκλημα στην γκαλερί
Οι AbOvo παρουσιάζουν τη νέα τους θεατρική παράσταση από τις 31 Ιανουαρίου στο Thission Lofts. Ένα διαδραστικό, αστυνομικό παιχνίδι όπου το κοινό γίνεται ντετέκτιβ για ένα βράδυ.
AGENDA
Photo
8 Έρωτες
Η παράσταση «8 Έρωτες», μια κωμωδία του Δημήτρη Σταμούλη, ανεβαίνει στον πειραματικό χώρο αν[ά]μεσα από τις 26 Ιανουαρίου.
Photo
Guillaume Loizillon live
O Guillaume Loizillon βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του Μουσικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus και δίνει μία συναυλία την ...
Photo
Το παιχνίδι της σφαγής
Το χοροθέατρο «Το παιχνίδι της σφαγής», βασισμένο στο έργο του Ιονέσκο, ανεβαίνει στο Θέατρο «Αλκμήνη» έως τις 7 Φεβρουαρίου 2013.
Εκθέσεις
Photo
Πού είμαστε τώρα
Ένα δεκαήμερο πρόγραμμα, 14 μήνες μετά την ενεργοποίηση του Εμπρός, που επιχειρεί να εξερευνήσει πρακτικά το ‘εδώ και τώρα’ του παραστασιακού μέλλοντος μέσα από εφήμερες κι απρόβλεπτες πρακτικές ...
Κερδίστε προσκλήσεις
Διαγωνισμός performance στον "Κινητήρα"
Προθεσμία δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό performance στο Κινητήρας-Studio με θέμα «Πόσο ρατσιστής είσαι;» μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2013.
Εργαστήριο κίνησης για άτομα 65+
Δηλώσεις συμμετοχής για εργαστήριο κίνησης για άτομα 65+ από την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου με την ομάδα χορού Αερίτες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Καμαμπέρ στο φούρνο με σάλτσα ουίσκι
Camembert με αρωματισμένη σάλτσα, για να φέρουμε τη Γαλλία στο πιάτο μας!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}