Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 236 / 7 - 13 Φεβρουαρίου
EDITORIAL
Editorial
Πρώτη αναδρομική έκθεση του Δημήτρη Αληθεινού στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από 14 Φεβρουαρίου έως 26 Μαΐου 2013

Ένας μικρός αστεροειδής, ονόματι «2012 DA14», με μέγεθος όσο ένα κτίριο ύψους 45 περίπου μέτρων θα περάσει ξυστά από τη Γη μας στις 15 Φεβρουαρίου και σε απόσταση περίπου 28.000 χιλιομέτρων από τη γήινη επιφάνεια. Η ανακάλυψή του έγινε πέρυσι από το αστεροσκοπείο LaSagra στη Νότια Ισπανία και οι υπολογισμοί των ειδικών, που παρατηρούν εδώ κι ένα περίπου χρόνο την τροχιά του, μας διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να συγκρουστεί με τη Γη. Η σχετική ενημέρωση του Διευθυντή του Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλου έφτασε μόλις σήμερα στα γραφεία  μας. Στεναχωρηθήκαμε γιατί ο αστερισμός θα μας προσπεράσει παρά τρίχα… κι έτσι θα υπάρξει συνέχεια στους τρομακτικούς καιρούς που ζούμε.

Η Γη συνεχίζει λοιπόν «ακάθεκτη» την πορεία της και μια συζήτηση με τον οικονομολόγο και συγγραφέα Ζακ Ατταλί για τις μεγάλες αλλαγές του 21ου αιώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ίσως φωτίσει κάποια σκοτεινά σημεία. Στο βιβλίο του Θόρυβοι: Μια Πολιτική Οικονομία της Μουσικής γράφει: «Η επίδραση της τεχνολογίας στη μουσική, με την ελεύθερη διακίνηση και ροή της μουσικής αναγγέλλει μια απόλυτα καινούργια οικονομία που θα βασίζεται στην ελεύθερη ανταλλαγή σημάτων, πληροφοριών και υπηρεσιών… Ο ήχος λειτουργεί ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης».

Ντιν-ντον-ντιν-ντον-ντιν-ντον!

ελcBLOG
ελcTV
9 Lumen
Δείτε τι είπε στο ελcTV ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκος, σχετικά με την έκθεση "9 Lumen" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες:
Νέα ελληνική αρχιτεκτονική δημιουργία= GREAT?
GREAT 2013, ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός διπλωματικών εργασιών αλλά και μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της ελληνικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Η έκθεση των βραβευμένων συμμετοχών θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Μάιο του 2013.
Ντετέκτιβ για ένα βράδυ
Πήγαμε στο Thission Lofts, συναντήσαμε εντελώς τυχαία την ομάδα AbOvo και γίναμε ντετέκτιβ για ένα βράδυ...
AGENDA
Σινεμά
Photo
Κλασικές ευρωπαϊκές ταινίες 2
Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δραστηριότητά της παρουσιάζοντας έναν ακόμη κύκλο κλασικών ευρωπαϊκών ταινιών, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κλασικές ευρωπαϊκές ταινίες 2», το οποίο πραγματοποιείται από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στην Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος.
Θέατρο - Χορός
Photo
Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη Project
Η παράσταση «Hecuba, Hekábē, Hecabe, Hécube, Εκάβη project», που εντάσσεται στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Πολιτισμών», σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι ανεβαίνει ξανά στο Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες από τις 8 Μαΐου.
AGENDA
Σινεμά
Photo
Hertz Festival
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου το Hertz Festival, μια πρωτοποριακή οπτικοακουστική πλατφόρμα έκφρασης που συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με τις ψηφιακές τέχνες.
Photo
Le Cargo
Στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ανεβαίνει από τις 6 Φεβρουαρίου η παράσταση σύγχρονου χορού «Le Cargo» του Φωσταίν Λινυεκουλά.
AGENDA
Photo
Plastic Flowers live
Το bios παρουσιάζει, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, τους Plastic Flowers ζωντανά λίγο πριν αναχωρήσουν για το πρώτο τους διεθνές tour σε Ευρώπη και Αμερική.
Photo
Η Φτωχούλα του Θεού
Η Ελένη Γκασούκα επανέρχεται στο Θέατρο Από Μηχανής με το έργο της «Η Φτωχούλα του Θεού» από τις 29 Ιανουαρίου 2013.
Photo
Tilemachos Moussas Trio feat. Sassa Papalamprou
Ο Τηλέμαχος Μούσας εμφανίζεται μαζί με τη Σάσα Παπαλάμπρου την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στο Faust.
Σινεμά
Photo
Ανατολή στη λίμνη Βαν
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου σας προσκαλεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 17.30, στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, στην προβολή της ταινίας "Ανατολή στη λίμνη Βαν".
Κερδίστε προσκλήσεις
Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ-ΠΔΜ
Δηλώσεις ενδιαφέροντος στα εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΕΤ-ΠΔΜ με το μουσείο Ηρακλειδών μέχρι 20/2.
Πρόσκληση για υποβολή έργων media art
Kαταληκτική ημερομηνία η 15η Μαρτίου 2013 για υποβολή έργων media art στην έκθεση PARABOLE από τα ινστιτούτα Goethe της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Σοκολατένιο κέικ με γκανάς σοκολάτας
Γλυκιά απόλαυση όλο σοκολάτα!
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}