Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 245 / 11 - 18 Aπριλίου
EDITORIAL
Editorial
Comicdom Con Athens 2013 για όγδοη συνεχή χρονιά στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2013 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ουράνιαι Νεφέλαι…αίπερ γνώμην καί διάλεξιν καί νούν ημίν…
Οι Νεφέλες είναι αυτές, ουράνιες και μεγάλες… Δίνουν νου και γνώση, συζήτηση…

Ο φιλόσοφος Σωκράτης εξηγεί στο γέρο Αθηναίο χωριάτη Στρεψιάδη γιατί οι Νεφέλες είναι πολύτιμες για τους φιλοσόφους. Στην κωμωδία Νεφέλες, ο Αριστοφάνης σατιρίζει την όλη διαλεκτική δεινότητα, την «προοδευτική» παιδεία και σοφία των σοφιστών που δεν είναι παρά ένας σωρός νεφελώματα…

Περί διαλέξεων λοιπόν ο λόγος και ευχόμεθα οι σύγχρονες συζητήσεις να αιθεροβατούν λιγότερο. Ποιοι είναι οι σοφιστές του σήμερα; Ποια οργάνωση φιλοδοξεί οι ομιλίες της να αποτελέσουν «τροφή» για το μυαλό του κάθε θεατή και να οδηγήσουν σε έναν παραγωγικό προβληματισμό; Μαντέψατε σωστά, το Σάββατο έρχεται το TEDxThessaloniki με θεματική «η δύναμη του Συν (+)», η δύναμη να συνεργάζεσαι, να συνθέτεις, να συμμετέχεις, να συνυπάρχεις, η δύναμη να συνεχίζεις…

Σημαντικές ομιλίες οργανώνονται και από τα μουσεία μας. Στο πλαίσιο της έκθεσης Cherchez να φαμ, διοργανώνεται αυτή την Κυριακή ημερίδα με θέμα «Ξαναθυμόμαστε τον Μποστ» στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Στο νέο κύκλο διαλέξεων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, επιχειρείται η καταγραφή του φαινομένου της δημοφιλίας της lecture performance στις 11 και 18 Απριλίου.

Τείνουμε ευήκοα ώτα…

ελcBLOG
Ο Γιώργης Γερόλυμπος στο ελculture.gr
Ο καλλιτέχνης-φωτογράφος αλλά και φετινός ομιλητής του TEDx Θεσσαλονίκη μιλά για τη δύναμή μας ν' αλλάξουμε τον τόπο μας, όταν τον βλέπουμε με προσοχή και αγάπη.
Θεσσαλονίκη Σκιών
H θεατρική παράσταση «Ο Γύρος του Θανάτου» στο ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Ν. Μαστοράκη είναι μια σύγχρονη τραγωδία για τις μαύρες τρύπες της Ιστορίας που κάποια στιγμή έρχονται στο φως. Αλλά χωρίς κάθαρση.
Η περιπέτεια ενός μουσείου
Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, κ. Άννα Καφέτση, μιλάει στο ελculture για το χρονικό της στέγασης, τον τρόπο που διαχείριστηκε τα εμπόδια που συνάντησε, τη μουσειακή πολιτική, τις προκλήσεις και τους στόχους της.
AGENDA
Εκθέσεις
Photo
Cherchez Να Φαμ! Ο Μποστ του Τύπου
Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ διοργανώνουν από τις 4 Απριλίου την έκθεση «Cherchez Να Φαμ! Ο Μποστ του Τύπου», που περιλαμβάνει σατιρικά σκίτσα του Μποστ που δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο από τα τέλη του 1950 έως το 1980.
Photo
Θεατές
Οι «Θεατές», ένα έργο του Μάριου Ποντίκα, ανεβαίνει στην Κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου από τις 21 Σεπτεμβρίου 2013.
AGENDA
Θέατρο - Χορός
Photo
La Follia
Το «La Follia», μια παράσταση στην οποία η όπερα συναντά τη μόδα στις σκάλες της Λυρικής Σκηνής, ανεβαίνει το Σάββατο 13 Απριλίου στις 20:00.
Photo
Mop Mop live
Οι Mop Mop live έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας τους Isle Οf Magic Tour, το Σάββατο 13 Απριλίου στο six d.o.g.s.
AGENDA
Φεστιβάλ
Photo
Θερμοκήπιο
Η παράσταση «Θερμοκήπιο», η οποία είναι αφιερωμένη στο σκηνοθέτη της Λευτέρη Βογιατζή, ανεβαίνει, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων.
Photo
H μουσική επανάσταση των Chinese Man για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Οι Chinese Man, η εκρηκτική κολεκτίβα των High Ku, Sly και Ze Mateo έρχονται για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 12 Απριλίου στο Principal (πρώην Αποθήκη Μύλου) και στις 13 Απριλίου στο Gagarin 205.
Φεστιβάλ
Photo
8ο SFF-rated Athens
Το 8ο SFF-rated Athens, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, επιστρέφει την Τετάρτη 10 Απριλίου έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου για να δώσει στις ...
Photo
Μεταξά - Ακούγοντας το χρόνο
Το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη με τίτλο «Μεταξά - Ακούγοντας το χρόνο» συνεχίζεται στην Ταινιοθήκη έως την Τετάρτη 24 Απριλίου.
Κερδίστε προσκλήσεις
Κάλεσμα στο Athens Fringe Live 2013
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών στο Athens Fringe Live 2013 για προβολή έργων καλλιτεχνικών και ακτιβιστικών κοινοτήτων μέχρι 8 Μαΐου 2013.
Camerata Youth | open call
Δήλωση συμμετοχών νέων καλλιτεχνών στο κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Καμεράτας για τη συμμετοχή στην Camerata Youth μέχρι 30 Απριλίου 2013.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Bostanistas.gr: Ιστορίες για να τρεφόμαστε διαφορετικά
Τι είναι το Bostanistas.gr και γιατί ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας στη γη; To Νηστικό Αρκούδι μίλησε με την Αναστασία Λαμπρία για το Bostanistas.gr και την ανάγκη μιας δυναμικής επανασύνδεσης με το φυσικό μας περιβάλλον.
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}