Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 246 / 18 - 24 Απριλίου
EDITORIAL
Editorial
Undertow, στο πλαίσιο του Outview Film Festival «Ημέρες Queer Κινηματογράφου», 18 έως 28 Απριλίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας

Έχασε τα πασχάλια, παροιμία του παλιού καιρού όταν οι παπάδες έχαναν τους τυφλοσούρτες τους και δεν ήξεραν πότε πέφτει το Πάσχα. Η λαϊκη αυτή φράση λέγεται για κάποιον χωρίς λογικό ειρμό σκέψης, ευγενικότερα, για κάποιον που δεν ξέρει τι του γίνεται. Θα μπορούσε να ειπωθεί για την πολιτική που ακολουθείται στο χώρο του πολιτισμού στον τόπο μας, αν προσωποποιούσαμε αυτήν και όχι τους κυβερνώντες/διεθύνοντες που την αντιπροσωπεύουν.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΒΙ, αν και πολύπαθοι και εν αναμονή της απορρόφησής τους, ενημερώθηκαν ότι τελικά δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το μέλλον τους από το υπουργείο, αν και συνέχιζαν να εργάζονται για τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής του επαναδιορίστηκε για μία τετραετία, αλλά το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό. Για το θέμα της σφράγισης θεατρικών χώρων δόθηκε μια προσωρινή λύση, αλλά στην ουσία χρειάζονται σοβαρές προτάσεις με συνέπεια και συνέχεια…

Μπορεί ο πολιτισμός μας να επιβιώσει όταν δεν υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση; Το συνέδριο για τη Βιωσιμότητα, τον Πολιτισμό και την Πολιτιστική Διαχείριση φιλοδοξεί να προτείνει μια διαφορετική, βιώσιμη, αλλά και δημιουργική, προοπτική για το μέλλον του πολιτισμού…

Ευελπιστούμε σε καινοτόμες παρεμβάσεις για να μην χάσουμε τα αυγά και τα καλάθια

ελcBLOG
ελcTV
Αephoria.net: Είναι η φύση, λύση;
Δείτε στο ελcTV την εκδήλωση παρουσίασης του Αephoria.net και της πράσινης επιχειρηματικότητας με τίτλο "Είναι η φύση, λύση;" που διοργανώθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 στο Κέντρο της Γης. Περισσότερες πληροφορίες:
Η άδεια κάνει το θέατρο ή το θέατρο την άδεια;
Πριν από λίγο καιρό τριάντα έξι ιδιοκτήτες θεάτρων και πολυχώρων παρέλαβαν την κοινοποίηση σφράγισης τους. Η δημοτική αστυνομία έπιασε δουλειά μετά από ενυπόγραφες καταγγελίες τεχνικών για επικίνδυνες συνθήκες σε θέατρα της Αθήνας. Η Νάντια Δρακούλα μιλάει με εκπροσώπους του Δήμου και του θεατρικού ...
Ο πατέρας είναι πάντα παρών
«Στο τέλος του δρόμου» μια ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς. Ο σκηνοθέτης του «Βlue Valentine» δίνει έναν ακόμα ρόλο ρέμπελου στον Ράιαν Γκόσλινγκ. Κι εδώ μια γυναίκα που ο Γκόσλινγκ δεν της αρκεί. Θα προσπαθήσει να την κερδίσει. Αλλά τότε η ταινία θα αλλάξει εντελώς ρότα. Σαν τραγούδι του Σπρίνγκστιν, ...
AGENDA
Photo
Χρησιμοποιημένες Φωτογραφίες 1985-2013
Το Μουσείο Μπενάκη από τις 18 Απριλίου φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας του Κωστή Αντωνιάδη «Χρησιμοποιημένες Φωτογραφίες 1985-2013», με έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης από 1985 έως το 2013.
Εκθέσεις
Photo
back to Athens 2013
Το back to Athens 2013 ανοίγει σε εννέα χώρους με επτά εικαστικές επιμελητικές προτάσεις, δύο θεατρικές παραστάσεις, μουσικά events και προβολές, ομιλίες και παρουσιάσεις. Από 19 μέχρι 28 Απριλίου, στην πλατεία Κοτζιά.
AGENDA
Photo
Ο Mulatu Astatke στο Gazarte
Ο 70χρονος μουσικός από την Αιθιοπία, ο Mulatu Astatke, έρχεται για δύο εκρηκτικά live στο Gazarte, στις 19 και 20 Απριλίου.
Θέατρο - Χορός
Photo
Adolf
To Bios παρουσιάζει το βραβευμένο Βρετανό ηθοποιό Pip Utton στη θεατρική παράσταση «Adolf» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τις 18 έως τις 21 Απριλίου στις 21:00.
AGENDA
Photo
10oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2013
Τρεις ανοιξιάτικες συναυλίες, το εκκλησιαστικό όργανο Hill του 1900, εφτά μουσικοί και μια παιδική χορωδία συναντιούνται στα 10α γενέθλια του Ανοιξιάτικου Κύκλου Συναυλιών Οργάνου.
Εκθέσεις
Photo
Comicdom Con Athens 2013
H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για όγδοη συνεχή χρονιά στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2013 στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ ...
Εκθέσεις
Photo
Athens’ agora
Από τις 18 Απριλίου και για πέντε ημέρες σε πέντε διαφορετικά μαγαζιά βρίσκονται πέντε γωνιές χειροποίητων δημιουργιών, που συνθέτουν την Πασχαλινή pop up athens’agora.
Photo
Ρεσιτάλ πιάνου με τον Νίκο Κυριόσογλου
«Το piano στα forte του» παρουσιάζει τον βιρτουόζο Νίκο Κυριόσογλου σε ρεσιτάλ πιάνου στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στις 20.30.
Κερδίστε προσκλήσεις
Open Call Koumaria Residency 2013
Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων στο ανοιχτό κάλεσμα για το ερευνητικό εργαστήριο - residency «Κουμαριά» μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013.
Προκήρυξη Υποτροφίας
Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής για χορήγηση μίας υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές στην Yποκριτική, μέχρι τις 23 Απριλίου 2013.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
FarmsUP! ενιχύοντας την αγροτική επιχειρηματικότητα
To Νηστικό Αρκούδι, ψάχνοντας να βρει στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, ανακάλυψε το πολύ σημαντικό έργο του farmsUP! και αποφάσισε ότι πρέπει αμέσως να το διαδώσει.
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}