Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 250 / 30 Μαΐου - 5 Ιουνίου
EDITORIAL
Editorial
Το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ξεκινάει από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου

Σήμερα, χρησιμοποιούμε όλο και πιο συχνά στο λόγο μας μια λέξη που ευελπιστεί να διαφυλάξει την απρόβλεπτη και βασανιστικά επισφαλή καθημερινότητά μας. Κατά πόσο λοιπόν διαθέτουμε ακόμη βιώσιμη κυβέρνηση, όταν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο την κλονίζει συθέμελα; Κατά πόσο έχουμε βιώσιμες επιχειρήσεις, όταν τα εφήμερα κέρδη, κοινώς αρπαχτές, χαρακτηρίζουν ως επί το πλείστον το ελληνικό επιχειρηματικό μοντέλο; Και εντέλει κατά πόσο οι έννοιες της βιωσιμότητας και του πολιτισμού καταφέρνουν να είναι ταυτόσημες, όταν οι πολιτιστικοί μας θεσμοί εξυπηρετούν περισσότερο κομματικά συμφέροντα και λιγότερο αξιοκρατικά;

Τη βιωσιμότητα και τον πολιτισμό επανεξέτασε διεθνές συνέδριο τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη. Διημερίδα με θέμα τη «Διαχείριση πολιτιστικών οργανισμών σε περίοδο κρίσης» διοργανώνει το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με στόχο, μεταξύ άλλων, να ακουστούν προτάσεις για τη βιωσιμότητα των πολιτιστικών οργανισμών και δραστηριοτήτων. Και την επόμενη εβδομάδα, έρχεται ένα τριήμερο event επιχειρηματικότητας με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη, τη βιώσιμη δηλαδή επιχειρηματικότητα των ελληνικών start-up.

Όσο για την προσωπική σας βιωσιμότητα, οργανώνεται ημερίδα better life day, μια από τις ομιλίες που θα γίνουν φέρει το χαρακτηριστικό τίτλο “How to conquer your future by developing your personal brand!”, στα ελληνικά «Πώς να κατακτήσεις το μέλλον σου δημιουργώντας την προσωπική σου εικόνα!». Παράλληλα, προτείνουμε και ως άλλη πιθανή διέξοδο τη λαϊκή πορεία της 1ης Ιουνίου εναντίον της τρόικας. Διαλέξτε μοντέλο επιβίωσης…

Καλό μήνα!

ελcBLOG
ελcTV
Fly me to the moon
Δείτε στο ελcTV το πολιτιστικό πρόγραμμα "Fly me to the Moon" του αεροδρομίου της Αθήνας, μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το ελculture. Μας μιλούν η Ιωάννα Παπαδοπούλου (Δ/ντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του αεροδρομίου), η Χαρά Μητσοτάκη (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ...
Η βία του καθενός
Το Blasted της Sarah Kane επανέρχεται σταθερά στα σύγχρονα διεθνή δραματολόγια ως οικουμενικός ύμνος κατά της βίας. Στη θεσσαλονικιώτικη εκδοχή της, δια χειρός Ρούλας Πατεράκη για το ΚΘΒΕ, βγήκαμε από την παράσταση αμήχανοι.
Το δέρμα που κατοικούσαμε
Επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις στο Βυρσοδεψείο η site specific performance «Δέρμα» της ομάδας OΔC και μας βάζει απέναντι σε έναν -όχι και τόσο- παραμορφωτικό καθρέφτη της πραγματικότητας.
AGENDA
Θέατρο - Χορός
Photo
Stage - 1η πλατφόρμα νέων δημιουργών
Διευρύνοντας και ενισχύοντας τη στήριξή της στη σύγχρονη ελληνική σκηνή, η Στέγη ανοίγει τις πόρτες της σε νέες θεατρικές ομάδες, με την τριήμερη πλατφόρμα νέων δημιουργών Stage, στις 1,2 και 3 Ιουνίου στη Μικρή Σκηνή.
Photo
Psarokokalo 2013
Το 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας Psarokokalo, διοργανώνεται από τις 3 έως και τις 6 Ιουνίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.
AGENDA
Εκθέσεις
Photo
Athens Fringe Live 2013
30 Μέρες, 500 Καλλιτέχνες, 95 Καλλιτεχνικές ομάδες, 20 ΜΚΟ, 10 Δράσεις, 28 Παραστάσεις, 21 Συναυλίες, 25 Προβολές, 6 Εικαστικές Εκθέσεις, Παιδικό πρόγραμμα, Θερινό σινεμά, Workshops, Fringe Round Table, Fringe Agency Fair συνθέτουν το φετινό Athens Fringe Live.
Μουσική
Photo
Οι Allah-Las σε mini περιοδεία
Οι Allah-Las επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, για τρεις συναυλίες σε Πάτρα και Αθήνα στις 29 και 30 Μαϊου και σε Θεσσαλονίκη την 1 Ιουνίου.
AGENDA
Παιδί
Photo
Ανακαλύπτοντας τον Delacroix
Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει Μαθήματα Σχεδίου και Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών, με την Pascaline Bossu, κάθε πρώτη και τρίτη Κυριακή (κάθε μήνα).
Φεστιβάλ
Photo
Untrained
Η Αυστραλή χορεύτρια και χορογράφος Lucy Guerin ανεβάζει την παράσταση «Untrained», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2013, από την 1η Ιουνίου στο Κτίριο Η της Πειραίως 260.
Εκθέσεις
Photo
Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη
Το CAMP! παρουσιάζει έως τις 11 Ιουνίου την ομαδική έκθεση "Στις Εκλείψεις Ζευγαρώνει η Τέχνη", με αντικείμενο την καλλιτεχνική δημιουργία στη σημερινή πραγματικότητα.
Θέατρο - Χορός
Photo
Βρες τον
Η παράσταση «Βρες τον», ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στο διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, ανεβαίνει στο 104 από την Πέμπτη 16 Μαΐου σε σκηνοθεσία Κώστα Αριστόπουλου με την Μαρία Κουμπάνη.
Κερδίστε προσκλήσεις
Κάλεσμα για το Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ
Προθεσμία για θεατρικές ομάδες και μεμονωμένους καλλιτέχνες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το Φεστιβάλ Θεατρικές Συνθέσεις ΙΙΙ μέχρι 30 Ιουνίου.
Informatics Center Summer School στο Κολλέγιο
Summer School για την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα στα Κολλέγια Αθηνών/Ψυχικού με 6 υποτροφίες για άριστους μαθητές δημοσίων σχολείων.
 
elculture.gr/en
Photo
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό
Πόσο κοντά είμαστε στο να πούμε το νερό, νεράκι.. Το Νηστικό Αρκούδι μίλησε με την "Κίνηση 136" για το δικά τους σχέδια διαχείρισης των υδάτινων πόρων Θεσσαλονίκης.
Photo
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}