Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 266 / 24 - 30 Οκτωβρίου 2013
EDITORIAL
Editorial
Το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου 2013 (αφίσα του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά)
Καιρός για εκδρομή προβλέπεται από τη φίλη μας την ΕΜΥ, γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Σύντομον ταξίδιον μετ’ επιστροφής επιχειρούμενον ή πεζή ή διά μεταγωγικών, διά ξηράς ή θαλάσσης* ή αέρος, ευδοκιμεί το τριήμερο τούτο. Η περιπατητική λύση, περιπεσούσα σε παρακμή εις το παρελθόν, φέρει ωστόσο πολλά πλεονεκτήματα· προσφέρεται για κάθε βαλάντιο, ασκεί το σώμα, δεν κοστίζει βενζίνη ούτε διόδια, προσφέρει αναψυχή και επίσκεψη αξιοθέατων σε βραχύ χρόνο. Η δε χρήση μεταγωγικών αποδεικνύεται πολυέξοδη, αντιοικολογική και χρονοβόρα!

Τριήμερο ανάπαυλας προσφέρεται από την επίσημη εθνική μας εορτή με την αργία της επετείου του «Όχι» -μία φορά τουλάχιστον το είπαμε απέναντι στο ζυγό- να προεκτείνει το σαββατοκύριακό μας. Και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φαίνεται να έχει και αυτή το χορηγό της. Στη συμπρωτεύουσα, με δόξα και τιμή, παρελαύνουν ξανά άρματα και αεροπλάνα!

Ας μας φωτίσει ο Άγιος Δημήτριος ο υπέρμαχος…

*Λήμμα «εκδρομή» στο Μέγα Λεξικόν Όλης της Ελληνικής Γλώσσης του Δ. Δημητράκου

ελcBLOG
ελcTV
Fly me to the Moon: Belleville
Οι Belleville μιλούν στο ελcTV για το Μουσικοδρόμιο και τις Παρασκευές μετά μουσικής στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.Το Μουσικοδρόμιο αποτελεί μέρος του project Fly me to the Moon, συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture. Περισσότερες πληροφορίες:
Ελλάδα τότε και τώρα
Η Τώνια Καράογλου κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο και προσγειώνεται στο 1892 για τις ανάγκες ενός debate υποψηφίων βουλευτών.
Το κασκόλ και η μαντίλα
Ο Old Boy γράφει για «Το Παρελθόν» του Φαραντί και το «Prisoners» του Βιλνέβ μετά την αίσθηση που προκάλεσαν οι προηγούμενες ταινίες τους.
ελcBLOG
Και τώρα τι;
Ο Φοίβος Σακαλής γράφει για την κοινωνική διάσταση της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο ΑGORA και την επαναδιαπραγμάτευση των εικαστικών πρακτικών.
Ο Philipp Hartmann στο ελculture.gr
Η Άννα Ρούτση μιλά με το σκηνοθέτη Ph. Hartmann για το «Ο χρόνος περνά σαν λιοντάρι που βρυχάται», στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας.
Τι θέλουν κι αυτά τα πτώματα και επιπλέουν
Η Μαρίνα Κοντού, με αφορμή το διαγωνισμό συγγραφής του ΚΘΒΕ, γράφει για τις δυο «έρημες χώρες»: τη Μικρασιατική καταστροφή και την Υπόθεση Πολκ.
AGENDA
Εκθέσεις
Photo
Εκ νέου, Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών
Το ΕΜΣΤ φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Εκ νέου, Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών», που διερευνά το μέλλον της Ελλάδας στον ορίζοντα ενός διεθνούς καλλιτεχνικού περιβάλλοντος.
Photo
Η Σταχτοπούτα
Η κωμική όπερα «Η Σταχτοπούτα» του Τζοακίνο Ροσσίνι σε σκηνοθεσία Ροδούλας Γαϊτάνου ανεβαίνει στο Θέατρο Ολύμπια από τις 25 Οκτωβρίου.
AGENDA
Photo
Cirque du Soleil: Dralion
To Cirque du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα το «Dralion» από 29 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ.
Εκθέσεις
Photo
2013
Η Νίνα Παππά παρουσιάζει από τις 25 Οκτωβρίου στο About: κολάζ από εικόνες στρατιωτικών παρελάσεων με τίτλο «2013».
Photo
El Ten Eleven live
Οι El Ten Eleven την Τρίτη 29 Οκτωβρίου έρχονται στην Αθήνα για μία συναυλία στη Death Disco.
Photo
Η τελεία
Το Skrow Theatre παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Η τελεία» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου από τις 20 Οκτωβρίου.
Κερδίστε προσκλήσεις
Ακρόαση για την παράσταση "Τρωικός Πόλεμος"
Μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στην ακρόαση για τη θεατρική παράσταση «Τρωικός Πόλεμος» που πραγματοποιείται στις 29 Οκτωβρίου.
Masterclass βιολιού
Στις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιείται masterclass βιολιού με τον Bohuslav Matoušek στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ωδείο Άνω Πόλης.
 
elculture.gr/en
Photo
This Coming Fall by Matthew Winston
Read all about the second chapbook of the micropress company Pilotless Press that just took off!
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Γάλα πάνω από όλα φρέσκο
Το Νηστικό Αρκούδι μάς εξηγεί πώς ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα κατάφερε, δουλεύοντας με ντόπιους παραγωγούς και συμβολαιακή γεωργία, να προμηθεύει με φρέσκο γάλα την πόλη της Λάρισας.
Photo
Θέμα : Τοπωνύμια του πολέμου
Ετοιμαστείτε για τις ετυμολογικές -κι όχι μόνο- ιστορίες των λέξεων της επόμενης εβδομάδας: Άγιοι Σαράντα, Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Τεπελένι, Χειμάρα.
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}