Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 278 / 23 - 29 Ιανουαρίου 2014
EDITORIAL
Editorial
«Ο τυφλός ψαράς» του Στράτη Βογιατζή, στο πλαίσιο του 1ου Πανοράματος Ντοκιμαντέρ - Τεκμηρίωσις από 22 έως 29 Ιανουαρίου, στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Επανα-ενεργοποιήστε τη χώρα, ίσως να είναι μια κάποια λύση, μάλλον η μοναδική που εναπομένει… Η ιδέα ωστόσο ξεκίνησε, σε μικρότερη κλίμακα, από την πρωτεύουσα. Το πρόγραμμα έρευνας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Reactivate Athens/ 101 ideas φιλοδοξεί να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή στο αθηναϊκό κέντρο.

 

Παραφράζοντας το ερωτηματολόγιο του «9 σκέψεις + 1 ιδέα για την Αθήνα» θέτουμε τα εξής γόνιμα, προς στοχασμόν και τέρψιν, ερωτήματα, αυτή τη φορά, σε πανελλαδική κλίμακα: Μένετε εντός των συνόρων του ελληνικού κράτους, αν μπορούσατε θα φεύγατε και γιατί; Τι είναι αυτό που θα θέλατε να βρείτε στη χώρα σας, αλλά δεν το βρίσκετε σήμερα; Θα συμμετείχατε σε αποφάσεις που αφορούν τον τόπο σας αν υπήρχε κάποια τοπική δράση/ πρωτοβουλία; Τι σας αρέσει περισσότερο από αυτά που προσφέρει η χώρα σας; Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το σοβαρότερο πρόβλημα της; Έχετε να προτείνετε μια καινούργια ιδέα για την Ελλάδα;

Πράγματι, χρειαζόμαστε επειγόντως ένα στρατηγικό όραμα για τον τόπο μας, κάποιες επιφυλάξεις γεννιούνται για το πώς ένα ερωτηματολόγιο και συζητήσεις επί συζητήσεων βάζουν εντέλει τα θεμέλια για εκατό και μία ιδέες που θα προέρχονται από αυτούς που συνήθως δεν εκφράζονται, αλλά ας περιμένουμε μειλίχια έως τον Μάρτιο του 2014 που θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του Reactivate Athens.

Άνηθος, σπανάκι, ρύζι και το καρναβάλι αρχίζει!

ελcBLOG
ελcTV
Ζωρζ Νταντέν
Δείτε τι είπε στο ελcTV ο Θοδωρής Αμπαζής, Καλ/κός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και σκηνοθέτης, για την παράσταση «Ζωρζ Νταντέν» που ανεβαίνει στο Θέατρο Απόλλων Πάτρας από τις 23 Ιανουαρίου έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2014. Περισσότερες πληροφορίες:
Αχ, Φάουστ
Η Τώνια Καράογλου παρακολούθησε την «απολύτως προσωπική κατάβαση» του Μιχαήλ Μαρμαρινού στον «Φάουστ» του Γκαίτε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Μέσα στο πορτ μπαγκάζ
Ο Old Boy μιλά για τον «Οδηγό Διαπλοκής» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου. Ιστορίες για εφευρέσεις εαυτών.
AGENDA
Photo
Σtella Live
Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Ανάμεσα η Σtella παρουσιάζει τραγούδια τόσο από το «Keep Me Naked» EP όσο και ακυκλοφόρητο υλικό που ηχογραφεί αυτό τον καιρό.
Photo
στην τραμπάλα
Η ομάδα χορού Αμάλγαμα παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή «στην τραμπάλα», σε σύλληψη και σκηνοθεσία Μαρίας Γοργία, από τις 24 Ιανουαρίου στο Rabbithole.
AGENDA
Photo
Νόρμα S/N 210113
Το Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού παρουσιάζει την παράσταση «Νόρμα S/N 210113» στο Altera Pars από τις 23 Ιανουαρίου.
Photo
The Underground Youth
Οι The Underground Youth επισκέπτονται στις 29 Ιανουαρίου την Ελλάδα για την προώθηση της νεότερης εκδοχής τους, στo An club.
Εκθέσεις
Photo
Αστική Γεωμετρία
Φωτογραφίες από λεπτομέρειες αθηναϊκών κτηρίων του Μοντέρνου Κινήματος 16/1-22/6 στο Μουσείο Ηρακλειδών.
Θέατρο - Χορός
Photo
Ορυχείο Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού
Ένα πρωτοποριακό ανέβασμα για το ιψενικό έργο από τις 25/1 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Κερδίστε προσκλήσεις
Πρόσκληση φιλοτέχνησης της αφίσας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2014
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δημιουργικό αφίσας του 37ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους και του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2014, με βραβείο 300€. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/3.
Curatorial Open Call
Το metamatic:taf καλεί για τέταρτη συνεχή χρονιά νέους έως 35 ετών να καταθέσουν τις επιμελητικές τους προτάσεις μέχρι την 1η Απριλίου 2014 για την υλοποίηση μιας ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης.
 
elculture.gr/en
Photo
Athena Ex Nihilo
Following from day one the construction of a traditional Greek sailing boat.
Νηστικό Αρκούδι
Photo
H WWF Ελλάς θέλει να φέρει μια Καλύτερη Ζωή
«Χωρίς τους πολίτες είμαστε τίποτα. Με αυτούς είμαστε τα panda!» Εμείς αφουγκραζόμαστε το σύνθημα της WWF και το ακολουθούμε στην προσπάθειά για μια Καλύτερη Ζωή.
Photo
Οι πρώτες πληροφορίες για το Alien: Isolation
Ένα αποκαλυπτικό first-person survival horror γύρω από την απεικόνιση του τρόμου και την ένταση που προκάλεσε η κλασσική ταινία του Ridley Scott το 1979.
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}