Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 304 / 11 - 17 Σεπτεμβρίου 2014
EDITORIAL
Editorial
Στοπ καρέ από την ταινία «Συ Ότι Πράος και Αγαπητός Ει» (Thou Wast Mild & Lovely) της Τζοζεφίν Ντέκερ, που θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας (17 - 28/9)

Ψάχνοντας την ομπρέλα το πρωί πριν φύγεις για το γραφείο, προσπαθείς να θυμηθείς πού την έχεις καταχωνιάσει. Εκείνη τη μικρή, που χωράει στην τσάντα, όχι την πολύ γερή, αυτή που είναι μια χαρά για τα ασθενικά ακόμα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη, πιάνεις τα κλειδιά δίπλα από το παρατημένο μισογεμάτο αντηλιακό που όλο λες να κρύψεις, αλλά δεν το παίρνεις απόφαση. Ίσως ο δικός σου “Άνθρωπος αντίγραφο” εκεί έξω να βρίσκεται σε μέρη που το χρησιμοποιούν ακόμα, αλλά εσύ είσαι εδώ, και επιμένεις να αναζητάς τον ήλιο στα εδώ που σε γεμίζουν, στις Νύχτες Πρεμιέρας και στα κρυμμένα διαμάντια τους, στον Ρίχτερ και στον Αγγελάκα, στον νέο Cohen και σε όλους τους ποιητές αυτού εδώ του κόσμου.

Εσένα η χρονιά σου ξεκινά Σεπτέμβρη και θα είναι όμορφη και γεμάτη, κι ας σε καλωσόρισε φέτος με βροχές και προσαγωγές, και διακοπές παραστάσεων, και εμφυλίους.

Και να, τη βρήκες την ομπρέλα. Θα την πάρεις μα δεν θα χρειαστεί σήμερα κι όταν τη θες δεν θα την έχεις, γιατί έτσι είναι πάντα. Αλλά δε σε νοιάζει… Τι κακό μπορεί να συμβεί από το να περπατήσεις λίγο στη βροχή;

Καλή σεζόν!

Γράφει η Βαρβάρα Σαββίδη

ελcBLOG
Τhe Inbox
Ο Old Boy είδε το «Τhe Lunchbox». Στο Μουμπάι των 20.000.000 κατοίκων, μόνος άντρας αρχίζει να αλληλογραφεί με κατ' αποτέλεσμα μόνη γυναίκα, με το πιο πρωτότυπο μέσο.
Ο Γιάννης Αγγελάκας στο ελculture.gr
Η Άννα Ρούτση συναντά τον Γιάννη Αγγελάκα πριν τη συναυλία του στο θέατρο Βράχων και μιλά μαζί του για τα μικρά εγώ και τις πλατιές αγάπες.
Θέσεις, έτοιμοι, πάμε!
Η Τώνια Καράογλου ξεφυλλίζει τη θεατρική επικαιρότητα και καταγράφει τις επιλογές της (extra bonus σχόλια).
ελcBLOG
Η Σοφία Καλογεροπούλου στο ελculture.gr
Με αφορμή την έκθεση "Μύθοι Πρόγνωσης" της Σοφίας Καλογεροπούλου, που παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το ελc συνάντησε την καταξιωμένη Ναΐφ ζωγράφο.
#livethisfall
Μετάφραση: "ζήσε το φθινόπωρο" ή "ζωντανά το φθινόπωρο"; Ένα hashtag διπλής ανάγνωσης, η διττή υπόσταση του οποίου όμως ποσώς θα πρέπει να μας απασχολεί.
Επαναενορχηστρώνοντας το φθινόπωρο
Η Μαρίνα Κοντού γράφει για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Reworks της Θεσσαλονίκης. Max Richter, Jessie Ware, Fritz Kalkbrenner, Agoria και μουσική για όλους στη δέκατη έκδοσή του.
AGENDA
Σινεμά
Photo
37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
H μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στη Δράμα γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη θέσπιση του διεθνούς της τμήματος, προβάλλοντας συνολικά 204 ταινίες.
Μουσική
Photo
Moon duo live
Το space-kraut rock σχήμα του Ripley Johnson εμφανίζεται στις 10 Σεπτεμβρίου στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης και στις 11 Σεπτεμβρίου στο An Club της Αθήνας.
AGENDA
Εκθέσεις
Photo
Δύο Meet Market για το Σεπτέμβρη
Σαββατοκύριακα αγορών στις 13, 14/9 στο 6 d.o.g.s και στις 27, 28/9 στο σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Φεστιβάλ
Photo
Street Food and Tunes: Wednesday edition
Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ «Street Food and Tunes» με γεύσεις από την Ινδία στο 42 bar.
Μουσική
Photo
Γιάννης Χαρούλης - Χίλια καλώς εσμίξαμε
Η καλοκαιρινή περιοδεία του αγαπημένου καλλιτέχνη ολοκληρώνεται με τρεις συναυλίες στην Τεχνόπολη, στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου.
Εκθέσεις
Photo
43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου προσκαλεί τους βιβλιόφιλους στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου από 5 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014.
Κερδίστε προσκλήσεις
Κάλεσμα συμμετοχής στο Σύστημα Αθήνα 2014
Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου καλεί καλλιτέχνες ή ομάδες, πρωτότυπων παραγωγών της περιόδου 2014-2015, να δηλώσουν συμμετοχή στο Σύστημα Αθήνα 2014 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.
Ακρόαση για υποτροφία «Ανδρέας Βουτσινάς»
Το Θέατρο των Αλλαγών δίνει την ευκαιρία σε έναν σπουδαστή να κερδίσει υποτροφία αξίας 10.000€ κατόπιν ακρόασης. Δηλώσεις συμμετοχής έως 19 Σεπτεμβρίου 2014.
 
elculture.gr/en
Photo
Ballet Flamenco by Sara Baras
The acclaimed flamenco dancer presents the performance "Medusa" in Greece.
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Ποια είναι η κυρία Πάστα Φλώρα;
«Βουτηγμένη» στις μαρμελάδες η Πάστα Φλώρα μοιράζεται όλη της την αγάπη για τις «αμαρτωλές» γεύσεις μέσα από το πιο γλυκό site...
Free Culture
Photo
Djangofest Athens Gypsy Jazz festival
Το Djangofest Athens Gypsy Jazz festival πραγματοποιείται φέτος στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα - Λαμπηδόνα, από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου.
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}