Logo
Facebook Twitter Vimeo iphone
Youtube Instagram RSS Android
Τεύχος 318 / 18 - 24 Δεκεμβρίου
EDITORIAL
Editorial
Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Αεροδρόμιο της Αθήνας | 24 & 31 Δεκεμβρίου | Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Fly me to the moon

Σάββατο βράδυ στην είσοδο συναυλιακού χώρου, εισέρχεται ένα ζευγάρι 20’ μετά την αναγραφόμενη ώρα έναρξης της συναυλίας μιας νορβηγίδας μουσικού και πλησιάζει το ταμείο, όπου αναφέρει στην υπάλληλο πως έχει μια πρόσκληση. Δίπλα στην ταμία στέκεται ένας κύριος, τους αγριοκοιτάζει και τους ρωτάει με ύφος εάν γνώριζαν πως έχουν καθυστερήσει. Τους βάζει στη διαδικασία να απολογηθούν και εν τέλει τους διώχνει. Μετά από σύντομο διαπληκτισμό, το ζευγάρι φεύγει.

Εν τω μεταξύ η συναυλία δεν ξεκίνησε ποτέ, καθώς η μουσικός παθαίνει ένα επεισόδιο και δεν μπορεί να βγει στη σκηνή. Μιάμιση ώρα αργότερα, οι υπεύθυνοι του χώρου ειδοποιούν το κοινό για την ακύρωση, χωρίς να διστάσουν να κάνουν  αναφορά στην ακριβή φύση του επεισοδίου. Έννοια άγνωστη τα προσωπικά δεδομένα. «Φυσικά οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς σήμερα», λένε τελείως αδέξια, για να το διορθώσουν λίγο μετά συμπληρώνοντας «ε και εσείς, το κοινό, φυσικά».

Πριν από λίγο καιρό, συζητήθηκε έντονα, με αφορμή μια άλλη συναυλία, ο αντι-επαγγελματισμός ορισμένων καλλιτεχνών. Μήπως ήρθε η ώρα να μετρήσουμε όλοι  – καλλιτέχνες, κοινό, υπάλληλοι πολιτιστικών χώρων και επιχειρηματίες – την αντιμετώπισή μας απέναντι στην τέχνη;

Διαφορετικά, μετά την αστυνομία θεάτρου, έχουμε έντονες ενδείξεις ότι σύντομα θα γίνεται επίκληση και στην αστυνομία συναυλιακών χώρων…

γράφει η Βαρβάρα Σαββίδη

ελcBLOG
ελcTV
Effect - Τομογραφία του έρωτα
Δείτε τι είπε στο ελcTV ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, για την παράσταση «Effect - Τομογραφία του έρωτα» που ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο της Αθήνας μέχρι τις 8/3/2015. Περισσότερα:
Ορνιθόλοτζιστ - Φιλάτελιστ - Φιλάνθρωπιστ.
Ο Old Boy είδε το "Foxcatcher" του Μπένετ Μίλερ. Δυο αδέλφια ολυμπιονίκες, ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να τους αγοράσει, μια ταινία εντελώς διαφορετική κι εντελώς δυνατή.
Μια βόλτα με τους Γερμανούς λογοτέχνες - Μέρος 1ο
Η Άννα Ρούτση ξαναδιαβάζει κλασικά βιβλία της γερμανικής λογοτεχνίας που αγάπησε, με αφορμή τους εορτασμούς του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
ελcBLOG
Εφτά και μία παραστάσεις για το 2014
Η Τώνια Καράογλου καταγράφει τις παραστάσεις που ξεχώρισε από το θεατρικό 2014.
Ο οικείος Γιώργος Χρυσοστόμου
Λίγο πριν από την πρεμιέρα του «Λίλιομ» συναντήσαμε τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο θέατρο Πόρτα & μας μίλησε για θεατρικούς κώδικες κι άλλες ιστορίες ταύτισης.
Ένα παραμύθι, πολλές αλήθειες
Η Μαρίνα Κοντού γράφει για το ηθικό δίδαγμα πίσω από τις πρόσφατες εξελίξεις στο ΚΘΒΕ.
AGENDA
Μουσική
Photo
Tango With Lions - Mechanimal
Οι Tango With Lions και οι Mechanimal ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία κοινή μουσική εμφάνιση, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο κλαμπ Death Disco.
Θέατρο - Χορός
Photo
Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή
Ο θεατρικός χώρος «Προσωρινός» και η ομάδα «Les Vagues» παρουσιάζουν, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, την παράσταση «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» του Jean-Luc Lagarce.
AGENDA
Εκθέσεις
Photo
Χριστουγεννιάτικο Meet Market
Το εορταστικό Meet Market πραγματοποιείται από την Κυριακή 21 έως την Τρίτη 23/12 στον πολυχώρο Αθηναΐς, στο Βοτανικό.
Photo
Μουσική
Photo
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για σινεφίλ
Μουσική από χριστουγεννιάτικες ταινίες αντλεί το Σύνολο Μουσικής Δωματίου της Κ.Ο.Α "Ένωδον", στις 22/12 στο Gazarte.
Θέατρο - Χορός
Photo
O Καφές
Μετά την επιτυχία των παραστάσεων στην Αθήνα, η performance του Κινητήρα «Ο Καφές» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Αθήναιον.
Κερδίστε προσκλήσεις
Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου από τη «Συμμορία του Ήλιου»
«Η Συμμορία του Ήλιου» φιλοξενεί σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με τη Τόνια Βασιλάκου και τίτλο «Η σωματική εξωτερίκευση των σκέψεων και των συναισθημάτων και η μουσικότητά τους» το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου.
Σεμινάριο Υποκριτικής στο Κινητήρας Studio
Το Κινητήρας Studio φιλοξενεί Σεμινάριο Υποκριτικής που επικεντρώνεται στον «Άμλετ» του William Shakespeare με τον Πάρι Ερωτοκρίτου από 2 έως 6 Ιανουαρίου 2015.
 
elculture.gr/en
Photo
Studios 2014
An exhibition that aspires to convey to the audience the trends that are currently being formulated at the Athens School of Fine Arts.
Νηστικό Αρκούδι
Photo
Food bloggers “Talk Green”
Στις 18 Δεκεμβρίου τα Green Talks της APIVITA και του ελculture φιλοξενούν στο Juicy Bee του APIVITA Experience Store ένα event που συνδυάζει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των αγαπημένων μας food bloggers με τον τρόπο ζωής APIVITA.
Free culture
Photo
One Pretty Thing: ActionAid bazaar
Μερικές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στις 19, 20 και 21 Δεκεμβρίου, η ActionAid διοργανώνει το One Pretty Thing, ένα πρωτότυπο bazaar στο six d.o.g.s.
 
Logo
σχετικά με το ελculture
διαφημιστείτε
επικοινωνία
όροι χρήσης
{unsubscribe}Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εβδομαδιαία ηλεκτρονική ενημέρωση από το ελcmag πατήστε εδώ{/unsubscribe}