Nick Cave & The Bad Seeds, Editors και Wolf Alice στο EJEKT Festival 2018

Μετά τους Nick Cave and the Bad Seeds και Editors, οι Wolf Alice είναι το τρίτο όνομα που θα ανέβει στην σκηνή του Ejekt Festival

Ένα ακόμη πολύ μεγάλο όνομα προστίθεται στο line-up της 23ης Ιουνίου: Οι Wolf Alice στο EJEKT Festival! Η πλέον ανερχόμενη βρετανική μπάντα της πρόσφατης πενταετίας είναι το τρίτο όνομα που ανακοινώνεται από το line-up της 23ης Ιουνίουμετά τους Nick Cave & The Bad Seeds και τους Editors. Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Ελλάδα.

Με τους μόλις δύο δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει ως σήμερα, οι Wolf Alice έχουν καταφέρει να ανανεώσουν το ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα βρετανική ροκ μουσική. Το μυστικό τους είναι ο πρωτότυπος συγκερασμός αντιδιαμετρικά αντίθετων στοιχείων: αυτή η μίξη grunge και indie-rock με dreampop και shoegaze τους κάνει να θυμίζουν 90ς αλλά να ακούγονται όσο πιο 10ς γίνεται.

Τα τραγούδια τους έχουν γίνει ήδη σημείο αναφοράς στην ευρύτερη σύγχρονη κουλτούρα: το “Silk” χρησιμοποιήθηκε στο trailer της ταινίας T2: Trainspotting”το Moaning Lisa Smile” ακούστηκε στο The Leftovers, τοYou’re a Germ” στο The Royals.

Wolf Alice, photo by Laura Allard Fleischl

Μετά το sold out της συναυλίας τους στο Tae Kwon Do, o Nick Cave και οι The Bad Seeds επιστρέφουν στην Αθήνα για να ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του EJEKT Festival.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά τον Αυστραλό δημιουργό και τους περίφημους Seeds στις 23 Ιουνίου στη σκηνή του EJEKT Festival, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. 

Το line up της περιοδείας των Nick Cave & The Bad Seeds περιλαμβάνει τους Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey, Thomas Wydler, Jim Sclavunos, George Vjestica και Larry Mullins.

Οι Editors επιστρέφουν στο EJEKT Festival!

Ένα από τα πλέον αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, οι Editors έχουν συνδέσει το ονομά τους με το EJEKT Festival, με εμφανίσεις που έχουν δικαιώσει τη φήμη τους ως ένα από τα καλύτερα live acts της Ευρώπης.

Από το 2005, όταν με το πλατινένιο ντεμπούτο τους “The Back Room” ανέβηκαν στις κορυφές του Βρετανικού chart, οι Editors καθιερώθηκαν ως μια από τις σημαίες του σύγχρονου βρετανικού ροκ. Έκτοτε, κάθε νέα κυκλοφορία τους είναι ένα δισκογραφικό γεγονός, η μια sold out περιοδεία διαδέχεται την άλλη και το όνομά τους φιγουράρει μόνιμα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Η εμφάνισή τους στο EJEKT Festival 2018 είναι στα πλαίσια της νέας πανευρωπαϊκής περιοδείας τους, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου, έκτου κατά σειρά δίσκου τους, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους. Αυτόν τον δίσκο, καθώς και τις μεγάλες επιτυχίες τους, θα μας παρουσιάσουν και στην Πλατεία Νερού στις 23 Ιουνίου.

Οι Protomartyr για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μετά τα ήδη ανακοινωμένα ονόματα των Nick Cave & The Bad Seeds, Editors και Wolf Alice (στην πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα), το φετινό line-up του EJEKT Festivalολοκληρώνεται με δύο ακόμα συγκροτήματα: τους Protomartyr και τον Jack Heart.

Protomartyr

Οι Protomartyr έχουν χαρακτηριστεί η νέα μεγάλη ελπίδα του post punk, με την κριτική να βλέπει σε αυτούς το συγκρότημα που ξεχωρίζει σαφώς από το πρόσφατο, αμερικανικό ρεύμα αναβίωσης του μουσικού αυτού είδους: το συγκρότημα από το Detroit, στις τρεις προηγούμενες δουλειες τους, μας είχε δείξει ότι κατέχει τη φόρμα, αλλά το 2017 κατάφεραν να ταράξουν για τα καλά τα νερά. Το έξοχο “Relatives In Descent”, ένας από τους κορυφαίους δίσκους της περασμένης χρονιάς, είναι ένα instant classic, ένας δίσκος που στο μέλλον θα είναι σημείο αναφοράς, διότι μας δείχνει πώς ένα είδος με ιστορία δεκαετιών μπορεί να αναζωογνοηθεί και να ακούγεται επίκαιρο σήμερα, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους.

Οι προφανείς αναφορές είναι εκεί (The Fall, Wire, κλπ), αλλά ο Joe Casey – με τους αλληγορικούς στίχους και τη φωνή που θυμίζει έντονα τόσο τον Nick Cave όσο και τον Ian Curtis – και η παρέα του δείχνουν ότι είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου ένα συγκρότημα γίνεται καλύτερο με κάθε νέο δίσκο και καταφέρνουν να αποδώσουν το zeitgeist όπως μόνο οι αληθινοί καλλιτέχνες μπορούν.

Οι Protomartyr θα δώσουν την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα στις 23 Ιουνίου στη σκηνή του EJEKT Festival.

Jack Heart

Χάρη στη σαγηνευτική φωνή του και τραγούδια οπως τα “She Don’t Mind” και “Mausoleum”, ο Έλληνας τροβαδούρος κατάφερε να μας γοητεύσει με το περσινό ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο “Emotional Pinata”.

Σύντομα θα ανακοινωθούν πολλά ακόμα ονόματα και πληροφορίες για το EJEKT Festival 2018.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

43 €
- 150 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.