Τα έργα του Νίκου Τσιμιτάκη με πρωταγωνίστρια την Αθήνα στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Η δική του εικαστική Αθήνα παρουσιάζεται στην συγκεκριμένη ενότητα ως μια πόλη με χαραγμένες τις πολιτισμικές της παρακαταθήκες

«Δεν θα μπορούσαν τα ζωγραφικά έργα του εικαστικού Νίκου Τσιμιτάκη να βρουν καλύτερη θέση από την εκθεσιακή τους παρουσίαση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, όπου η συγκεκριμένη του ενότητα θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 19:00. παραμένοντας στις εκεί φιλόξενες Αίθουσες, προκειμένου να την επισκεφθεί το κοινό, μέχρι και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.

Ο Νίκος Τσιμιτάκης έχοντας ζήσει και περιδιαβεί επανειλημμένα όλες τις γωνιές και τα πάρκα, τα κέντρα και τα απόκεντρα, τις λεωφόρους και τις συνοικίες της Αθήνας, μας τη γνωρίζει ξανά μέσα από τα υποβλητικά του έργα. Πρόκειται για τα μεσαίων και μεγαλύτερων διαστάσεων έργα του, που τα έχει φιλοτεχνήσει με σινική μελάνη πάνω σε χαρτί, διαμηνύοντάς μας αριστοτεχνικά, τόσο μέσα από την ευαισθησία, όσο και μέσα από την σχεδιαστική δεινότητα που τον διακρίνουν, για την γνωστή και άγνωστή μας μεγαλούπολη. Οι μικρές και μεγάλες ιστορίες, ενώνονται με μνήμες και καθημερινότητες της Αθήνας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν της, χωρίς εξωραϊσμούς κι εξιδανικεύσεις. Το «σώμα» αυτής της πόλης την οποία ο Ν. Τσιμιτάκης διαρκώς το ανακαλύπτει, – καθώς τίποτε δεν μένει στατικό – ως  ζωγράφος το αποτυπώνει στα κτίρια που μεταφέρουν την πολυεδρική και πάντα γοητευτική φυσιογνωμία της. Η δική του εικαστική Αθήνα παρουσιάζεται στην συγκεκριμένη ενότητα ως μια πόλη με χαραγμένες τις πολιτισμικές της παρακαταθήκες, με συνεχείς τις φυσιογνωμικές της δημιουργικές και γεμάτες ζωντάνια αλλαγές, με ακατοχύρωτες παράλληλα τις βεβαιότητές της, όπου σε αυτές υπάρχουν πολλά κρυμμένα ανθρώπινα δράματα, αλλά και μια παράδοξη κι ασυνόρευτη ομορφιά.

Με το έργο του Νίκου Τσιμιτάκη, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως η Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, η οποία έχει γράψει κείμενο σχετικό και δημοσιευμένο στον συνοδευτικό Κατάλογο που έχει επιμεληθεί και θα κυκλοφορήσει μαζί με δεκαπέντε κείμενα του καλλιτέχνη. Άλλωστε η ίδια θα μιλήσει στα εγκαίνια και θα ξεναγήσουν μαζί με τον καλλιτέχνη το κοινό στην έκθεση.»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.