Μετά την επιτυχία της αινιγματικής κωμωδίας του Χάρολντ Πίντερ Νο Mans Land [Nεκρή ζώνη] στο Μπρόντγουεϋ, οι Bρετανοί ηθοποιοί, Ian McKellen και Patrick Stewart, επιστρέφουν στo West End, μαζί με τους Owen Teale και ο Damien Molony, για να παρουσιάσουν στο  Wyndhams Theatre την αναβίωση του έργου του Πίντερ από τον σκηνοθέτη Sean Mathias.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε κοινό άνω των 15 ετών, μεταδίδεται ζωντανά από το Λονδίνο, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 21:00, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο πλαίσιο της Σειράς National Theatre Live. Μετά το τέλος του έργου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει –πάντα σε απευθείας μετάδοση– συζήτηση με τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη της παραγωγής, η οποία φέτος περιοδεύει σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Η νεκρή ζώνη [Νο Man’s Land] αποτελεί μια ακόμη επιτυχημένη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, τις οποίες προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Νο Mans Land
Ένα καλοκαιρινό βράδυ, δύο ηλικιωμένοι συγγραφείς, ο Χιρστ και ο Σπούνερ, συναντιούνται σε μια παμπ του Χάμπστεντ και αποφασίζουν να συνεχίσουν τη βραδιά τους πίνοντας και συζητώντας στην έπαυλη του Χιρστ που βρίσκεται εκεί κοντά. Καθώς περνά η ώρα, αρχίζουν να μεθούν και να διηγούνται ιστορίες που μοιάζουν απίστευτες. Μέσα από την έντονη συζήτησή τους, αποκαλύπτεται ένα κρυφό παιχνίδι εξουσίας. Η σύγκρουσή τους κλιμακώνεται και η κατάσταση περιπλέκεται, όταν εμφανίζονται στην έπαυλη δύο νέοι άνδρες με απειλητικές διαθέσεις.