Ο βραβευμένος με Τony ερμηνείας Owen Teale, o γνωστός Ser Alliser του Game of Thrones, ηγείται του πολυεθνικού καστ της ταινίας του Κωνσταντή Φραγκόπουλου “Nocturne”. Εδώ υποδύεται έναν από τους τρεις ήρωες που κρύβονται από τον κόσμο και τον εαυτό τους σε ένα υπόγειο πάρκινγκ. Η άφιξη ενός μικρού κοριτσιού που χρειάζεται φροντίδα ξυπνάει την διάθεσή τους για μια νέα αρχή, αλλά η επάνοδος στο φως δεν είναι ποτέ εύκολη.

Μια ταινία για τη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και τη δύναμη που χρειάζεται για να την κατακτήσουμε καθώς και για την ανάγκη του κάθε ανθρώπου να ανήκει κάπου, ακόμη κι αν χρειάζεται να περάσει μέσα από δύσκολα μονοπάτια για να φτάσει στον δρόμο που θα του ορίσει τη δική του ταυτότητα. Ένα υπαρξιακό δράμα με δυνατές ερμηνείες.

Η ταινία Nocturne θα προβληθεί στο Τριανόν την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21.00.

O μουσικός Μιχάλης Μοσχούτης θα συνοδεύσει ζωντανά από τη σκηνή την ταινία το μόλις πέμπτο στο κόσμο, καινοτόμο μουσικό όργανο Halldorophone.

Με ένα απαλό ηλεκτρονικό ήχο και συχνότητες που κινούνται στο μεταίχμιο του ακουστικού φάσματος, το νέο αυτό ηχόχρωμα θα καταλαμβάνει τον κενό από ομιλίες αλλά γεμάτο από ένταση χώρο τόσο του ψυχικού κόσμου του ολιγόλογου πρωταγωνιστή όσο και τον υπαρκτό και σκοτεινό κόσμο τού πάρκινγκ.

Η τέλεια αντίθεση με τον ρυθμικό κόσμο της μουσικής της ταινίας, πού εκπροσωπεί την ελπίδα που φέρνει το μικρό κορίτσι, κάνει την συγκεκριμένη θέαση και ακρόαση άκρως αρμονική και ελκυστική.

Ένα πρωτοποριακό εγχείρημα καθώς για πρώτη φορά ομιλούσα ταινία συνοδεύεται με ζωντανή μουσική.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τους μουσικούς συντελεστές για την έκβαση του εγχειρήματος καθώς και μια σύντομη παρουσίαση του Halldorophone από τον δημιουργό του Halldor Ulfasson.