«Ο Αίγαγρος»: Η παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Τεμπονέρα

Αίγαγρος

Από το νησιώτικο περιβάλλον της δεκαετίας του '70 στην άγρια και νεανική Αθήνα των 80ς

Οι Εκδόσεις Θίνες καλωσορίζουν το καλοκαίρι με την παρουσίαση του βιβλίου του πρωτοεμφανιζόμενου Διονύση Τεμπονέρα, «Ο Αίγαγρος» την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, στις 20.00, στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Το βιβλίο θα προλογίσουν ο μουσικός παραγωγός Γιώργος Μπρατάνης (Cayetano) και η Δανάη Φραγκούλη, υπεύθυνη Marketing & Επιμελήτρια (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια), ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Διαμαντής, Δημοσιογράφος στην εφημερίδα «TA NEA».

Η βραδιά θα κλείσει με κρασί και μουσικές επιλογές από τον Βασίλη Τσουπαρόπουλο, ιδρυτικό μέλος της μπάντας Magenta Flaws.

«Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του βιβλίου θεωρώ ότι είναι η ζωντανή του γλώσσα, η οποία κατευθύνει τον αναγνώστη στην κατασκευή των αντίστοιχων εικόνων, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εναλλαγή του ύφους από το ηθογραφικής χροιάς νησιώτικο περιβάλλον της δεκαετίας του 70 στην άγρια και νεανική Αθήνα των 80ς, από τη σκοτεινή Αγγλία της δεκαετίας του 90 και τις περιθωριακές φτωχογειτονιές της, στα λαμπερά γραφεία του city, και από τα ιδιωτικά λόμπι, τις λέσχες και τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης του Μιλένιουμ στην απόλυτη παγκόσμια οικονομική κρίση.»Ελίζα Θεοδωράνου, Θεατρολόγος

Περίληψη

Τέλος της άνοιξης του 1967. Η ένταση κλιμακώνεται στη χερσόνησο του Σινά και τα τανκς των Συνταγματαρχών έχουν ήδη κατέβει στους δρόμους της Αθήνας. Ο Λίαμ ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του και αντικρίζει το νησί, έναν τόπο ξένο για εκείνον. Είναι ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα, μαυριδερό, με ιδιαίτερη προφορά. Απόμακρο και μοναχικό, σαν τον Αίγαγρο που ζει στην ανατολική πλευρά του νησιού. Με έναν σάλτο βρίσκεται στην εποχή της Μεταπολίτευσης και στην Αθήνα. Η εφηβεία του σημαδεύεται από ροκάδες, συναυλίες και πειρατικά ραδιόφωνα. Το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ σοκάρει την ανθρωπότητα, η Ελλάδα σηκώνει το κύπελλο στο Ευρωμπάσκετ και εκείνος διψάει για ένα συναίσθημα που δεν έχει νιώσει ακόμη. Μια πατρίδα, ίσως, στη Μεγάλη Βρετανία. Η κυβέρνηση της Θάτσερ διανύει την τελευταία θητεία της, το κίνημα κατά του Απαρτχάιντ δυναμώνει και πάνω σε τοίχους με γκραφίτι και μέσα σε στίχους τραγουδιών, ψάχνει απαντήσεις για την ανισότητα και την αδικία, εξηγήσεις για μια πραγματικότητα που αδυνατεί να αποδεχτεί. Ακόμη έναν σάλτο, αυτή τη φορά στο μεγάλο βράχο της Αμερικής. Οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν δίπλα του, μα εκείνος είναι αποφασισμένος να σκαρφαλώσει πιο ψηλά απ’ όλους. Τρώει ψίχα από αστακό καθώς η Λίμαν Μπράδερς χρεωκοπεί και η οικονομική κρίση επεκτείνεται σε όλη τη γη. Τα πάντα μεταλλάσσονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το μόνο που δεν αλλάζει ποτέ στη ζωή του Λίαμ, είναι η ανάγκη του να ανακαλύψει τη θέση του στον κόσμο.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Διονύσης Τεμπονέρας γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1980 στον Πειραιά. Σπούδασε Νομική και Πολιτιστική Διαχείριση και εργάστηκε ως δικηγόρος, μέχρι που αποφάσισε να τα τινάξει όλα στον αέρα και να ακολουθήσει τα πάθη του για τη συγγραφή και τη μουσική. Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συντελεστές

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Μελισσάνθη Σαλίμπα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.