Η θεατρική παράσταση “Ο Άμλετ αυτοκτόνησε” ξεκινάει δεύτερο κύκλο παραστάσεων από τις 13 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου. Έξι διαφορετικοί Άμλετ «επί σκηνής» σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Μια συνειδητή «αυθαιρεσία» (;) στη δραματουργική σύνθεση -όσον αφορά τη χρονική σειρά των λόγων και το συσχετισμό τους-, μια αυστηρή κινητική φόρμα και μια συγκεκριμένη συνέπεια στην άχρονη ενδυματολογική επιλογή και σε μουσικές προτάσεις, συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτού του έργου όπου το στοιχείο της «κατασκευής» κυριαρχεί. Έτσι οι χαρακτήρες καταργούνται, όχι ωστόσο για ν’ αποδυναμωθεί ο σεξπηρικός λόγος, αλλά για να έρθει σε ένα πρώτο επίπεδο μέσω αυτής της ιδιότυπης ανάγνωσης, όπου τα πρόσωπα γίνονται ακριβή και πειθαρχημένα όργανά του. Κρατώντας αδιάλειπτα αναμμένους τους φακούς τους, καταθέτουν την πεισματική τους ανάγκη να υπάρξουν και να επιβιώσουν σ’ ένα κόσμο που «γέρνει, γκρεμίζεται».

Σκηνικό μας, το παγκόσμιο και αιώνιο σύμβολο πολιτισμού, ο Παρθενώνας. Έτσι ο διάλογος του έργου με το περιβάλλον δεν λειτουργεί μόνο αντιστικτικά, αλλά, καθώς η παντοδυναμία και η έμπνευση που απορρέει από τον Ιερό Βράχο είναι αναμφισβήτητη, επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε τη διάθεσή μας να μην κυριαρχήσει ένα πεσιμιστικό χρώμα. Αντ’ αυτού, η έκκληση προς όλους μας να σταθούμε με υπευθυνότητα απέναντι στις προκλήσεις, στοιχήματα, δυσκολίες της εποχής μας η οποία φαίνεται να αγγίζει τα όρια του ιστορικού.

Διάρκεια παράστασης: 30 λεπτά