Αφιέρωμα στον ροκ και «ηλεκτρικό» Θάνο Μικρούτσικο στην Τεχνόπολη

Από τον Χρήστο Θηβαίο, τα Υπόγεια Ρεύματα, τον Κώστα Παρίσση, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους String Demons

«Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο σπουδαίος συνθέτης που σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική δένοντας με τα τραγούδια του τις προσωπικές μας στιγμές αλλά και την ιστορία του τόπου μας, ήταν ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που αναζητούσε πάντα τη διεύρυνση των ορίων στη δημιουργία του ανανεώνοντας τα τραγούδια του και τις μουσικές του μέσα από νέους φακούς, θεωρώντας ότι η πρωτοπορία είναι μια συνεχής διαδικασία.
Άλλωστε ο ίδιος υποστήριζε πάντα ότι η φόρμα συμβαδίζει με την εποχή της: “Η διεύρυνση των ορίων επιχειρείται συνεχώς στη μουσική. Κι αυτό είναι, η πραγματική πρωτοπορία. Και δεν αποτελεί πρωτοπορία η ανακάλυψη ενός εντελώς καινούριου πράγματος που δεν έχει προϋπάρξει. Όλα έχουν υπάρξει”.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου είναι ότι πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους τολμώντας πάντα μια καινούρια προσέγγιση στα τραγούδια του. Μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με πιο ροκ ενορχηστρώσεις και ηλεκτρικό ήχο.

Στις 27 Αυγούστου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Χρήστος Θηβαίος, ένας από τους βασικούς ερμηνευτές του, τα Υπόγεια Ρεύματα, που συνεργάστηκαν και δισκογραφικά μαζί του, αλλά και o Κώστας Παρίσσης, τα Κίτρινα Ποδήλατα και οι String Demons θα τραγουδήσουν Θάνο Μικρούτσικο επιχειρώντας να χορέψουν μαζί του πάνω στο φτερό του καρχαρία σε μια βραδιά υψηλών εντάσεων.»

Μαζί τους οι Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα), Μάξιμος Δράκος (πιάνο -πλήκτρα), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) και ο Κώστας Παρίσσης (φωνή – κιθάρα)

Συντελεστές

Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα),
Μάξιμος Δράκος (πιάνο -πλήκτρα),
Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά),
Κώστας Παρίσσης (φωνή – κιθάρα)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος

Παραγωγή ήχου: Γιώργος Κορρές

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.