Ο Eric Burdon αφηγείται τις ροκ ιστορίες της ζωής του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η ψυχή των Animals, το είδωλο των '60s, ο πρωτοπόρος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco για μία συναυλία κάτω από την Ακρόπολη

Ο θρύλος του ροκ, η ψυχή των Animals, το είδωλο των ’60s, η κινητήριος δύναμη της περίφημης British Invasion, ο πρωτοπόρος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco, ένας από τους σπουδαιότερους ήρωες του rock ‘n’ roll, ο αειθαλής Eric Burdon, θα βρεθεί στο Ηρώδειο την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου για να μας αφηγηθεί με τη βαθιά φωνή του τις ροκ ιστορίες της ζωής του.

Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν μία από τις σπουδαιότερες μορφές της μουσικής ιστορίας του 20ού αιώνα που, ακούραστη, συνεχίζει την πορεία της και στον 21ο αιώνα.

Ο Eric Burdon δεν είναι ένας συνηθισμένος καλλιτέχνης. Τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας, ζωγράφος και ενίοτε ηθοποιός, μέλος του Rock ‘n’ Roll Hall of Fame από το 1994 και ανάμεσα στους καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών σύμφωνα με το Rolling Stone, μετρά πάρα πολλά επιτεύγματα στα 60 χρόνια καριέρας του.

Γεννημένος στο βιομηχανικό Newcastle, βρέθηκε στην καρδιά της ροκ επανάστασης στη δεκαετία του ’60, ήταν παρών στο Woodstock, στο Monterey Pop και σε όλα τα γεγονότα που αποτέλεσαν σταθμό για τη ροκ μουσική. Έζησε τη γένεση, την ακμή και την πτώση της. Και έζησε στα άκρα. Ως άξιος εκπρόσωπος της ρήσης «sex, drugs and rock and roll».

Τραγούδησε με όλους τους θρύλους του ροκ: τον Zappa, τον Hendrix, τον Lennon, τον John Lee Hooker, τον Jim Morrison, τον B.B King.

Με τη χαρακτηριστική φωνή του έχτισε μία πολύ ισχυρή σχέση ανάμεσα στον ίδιο και τους οπαδούς του. Από τo rock ‘n’ roll στο rhythm ‘n’ blues και τις funk μέρες των War ο δρόμος του Βρετανού καλλιτέχνη ήταν γεμάτος επιτυχίες: House of The Rising Sun, Don’t Let me Be Misunderstood, We Gotta Get Out Of This Place, Ι’m Crying, Spill the Wine, It’s My Life.

Με μπλουζ συναίσθημα και ροκ ενέργεια, o Eric Burdon, συνεχίζει έως σήμερα να γράφει τη σπουδαία πορεία του στο βιβλίο της rock ‘n’ roll ιστορίας. Είτε on the road με το συγκρότημά του είτε στο στούντιο ηχογραφώντας το νέο του άλμπουμ είτε μέσα από τα βιβλία του είτε, ακόμα με το πινέλο του.

Στις 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο θα αποχαιρετίσει την Ευρώπη κάτω από την Ακρόπολη τραγουδώντας μας όλες εκείνες τις ιστορίες που μας έκαναν να τον ακολουθούμε πιστά μέσα στο χρόνο.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

30 €
- 75 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.