Ο genius μουσικός, συνθέτης και παραγωγός Kutiman έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να τζαμάρει, μαζί με την 8-μελή του μπάντα, στο Roof Stage του gazarte την Τετάρτη 20 Ιουνίου. Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του τρίτου του προσωπικού album, θα παίξει για πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Η μουσική του Kutiman, μοναδική στο χαρακτήρα, μια μίξη psychedelic, new age, afrobeat, jazz, house και ambient, καταφέρνει πάντα να ισορροπεί περίτεχνα, αρνούμενη να κατηγοριοποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο είδος.

Ο Ισραηλινός έγινε παγκοσμίως γνωστός από το online project του ThruYOU όπου συνέδεσε αποσπάσματα ερασιτεχνικών videos συνθέτοντας ένα μοναδικό ηχητικό τοπίο, το οποίο έγινε viral σε λιγότερο από 24 ώρες και του χάρισε μια θέση ανάμεσα στις 50 καλύτερες εφευρέσεις του Time Magazine. Το ίδιο buzz προκάλεσαν και τα δύο πρώτα του album ενώ η τρίτη προσωπική του δουλειά “Don’t Hold Onto the Clouds” ήδη συζητιέται έντονα.

Σε πλήρη αντίθεση με το instant virality χαρακτηριστικό της μουσικής του, ο Kutiman αρνείται πεισματικά να πάρει την ταμπέλα του διάσημου και επιλέγει να επικοινωνεί με το κοινό του, μέσω της μουσικής και των συναισθημάτων που δημιουργούν τα έντονα flows του.