Ο ήχος του μεταξιού με τη Chang Jing για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το αρχαίο κινέζικο μουσικό όργανο Guzheng για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την κορυφαία συνθέτρια

Στο δρόμο του μεταξιού η Chang Jing, βιρτουόζα του Guzheng και μία από τις μεγαλύτερες συνθέτριες της Κίνας μαζί με τον ταλαντούχο Zhang Di, μουσικό Xiao (κινέζικο φλάουτο), επισκέπτονται την Ελλάδα για την πρεμιέρα της μουσικής παράστάσης τους στο Τριανόν, τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και στο Μπουτάρη Οινοποιείο Σαντορίνης, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

To Guzheng, ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό το Κινέζικο σαντούρι, είναι ένα αρχαίο έγχορδο μουσικό όργανο του οποίου τα ίχνη χάνονται σε βάθος τριών χιλιάδων χρόνων. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, δέκα λεπτά αφιερώθηκαν στη μελωδία του οργάνου από τα χέρια της σολίστ Chang Jing ενώ το 2013, το CCTV Spring Festival Gala, με ετήσια προσέλευση που ξεπερνάει τον αριθμό των 700.000.000 ανθρώπων, κάλεσε την Chang Jing να παίξει μαζί με τον Έλληνα μουσικό Yanni. Ακόμη η παρουσία της σε συνδυασμό με το σπάνιο τραγούδι αλλά και την ερμηνεία κλασικών κινέζικων ποιημάτων, την κατέστησαν ακόμη Βασιλική Δασκάλα της Πριγκίπισσας της Ταϊλάνδης.

Γνωστή ως «Η ομορφιά του Zheng», η Chang Jing είναι αναγνωρισμένη διεθνώς για τις ερμηνείες της που καταφέρνουν να παντρέψουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο, την ανατολή με την δύση, φέρνοντας μια μοναδική μίξη αρχαίου και καινούργιου. Είναι η πρώτη μουσικός Guzheng που συνοδεύει το όργανο με τη φωνή της.

Στην συναυλία «Ο ήχος του μεταξιού», η Chang Jing και ο Zhang Di θα οδηγήσουν το κοινό σε έναν κόσμο γεμάτο ήχους μέσα από τα κομμάτια και τους αυτοσχεδιασμούς τους. Εκτός από αυτή τη συναυλία, η Chang Jing και ο Zhang Di θα έχουν επίσης μια ιστορική συνεργασία με το συγκρότημα αρχαίας Ελληνικής λύρας: Lyre‘n’Rhapsody και θα ηχογραφήσουν για πρώτη φορά έναν διαπολιτισμικό, μουσικό δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και στην Ελλάδα. Αυτό το έργο μουσικής ανταλλαγής θα κινηματογραφηθεί από το Meet Culture και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στην Κίνα.

Αυτή η ξεχωριστή συναυλία προσφέρει στο κοινό μια νέα αίσθηση της κινέζικης μουσικής αλλά και ένα ταξίδι φαντασίας στην αρχαία χώρα του μεταξιού με τις μελωδίες της. Εκτός από αυτή τη συναυλία, η Chang Zhang και ο Jing Di και θα έχουν επίσης την ιστορική συνεργασία με το συγκρότημα Lyre‘n’Rhapsody, για να δημιουργήσουν το πρώτο μοναδικό μουσικό άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Κίνα και στην Ελλάδα.

Η συναυλία στην Αθήνα διοργανώνεται από το Meet Culture και το Τριανόν. Το Meet Culture είναι μια διεθνή πολιτιστική εταιρεία με βάση την Αθήνα, που έχει ως σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.