Ο Κ. Βήτα live στη σκηνή του Release Athens 2022

Ο Κ. Βήτα live στη σκηνή του Release Athens 2022

Θα πλαισιώσει τους Pet Shop Boys και τους Thievery Corporation

30 Ιουνίου 2022

Το Release Athens υποδέχεται τον Κ. Βήτα, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού.

Θα πλαισιώσει τους Pet Shop Boys και τους Thievery Corporation, στην πιο πολύχρωμη βραδιά του φετινού καλοκαιριού.

Ο Κ. Βήτα θα εμφανιστεί και στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους Thievery Corporation, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στο Fix Factory Of Sound Open Air.

Από τη στιγμή που το ντεμπούτο των Στέρεο Νόβα έσκασε σαν βόμβα στην ελληνική δισκογραφία, ο Κωνσταντίνος Βήτα με την παρέα του θα άλλαζε για πάντα το τοπίο στα μουσικά πράγματα του τόπου. Ως στιχουργός, θα εξέφραζε καλύτερα από κάθε άλλον τη ζωή στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας και, ως συνθέτης, θα εισήγαγε το, σχεδόν ανυποψίαστο, κοινό στον κόσμο της ηλεκτρονικής-χορευτικής μουσικής που εκείνη την εποχή ζούσε την καλλιτεχνική και δημιουργική της κορύφωση.

Από τη διάλυση του συγκροτήματος, στα τέλη των 90s, θα ξεκινούσε μια νέα και εξίσου σημαντική πορεία ως σόλο καλλιτέχνης, με αξέχαστους δίσκους (“Για Σένα Με Αγάπη”, “Άγρια Χλόη”, “Άργος” κτλ.), σημαντικές συνεργασίες (Πόπη Αστεριάδη, Δήμητρα Γαλάνη), καθώς και ξεχωριστές δουλειές, όπως η μεταμόρφωση της μουσικής του Χατζιδάκι στο “Transformations”.

Ο Κ. Βήτα live στη σκηνή του Release Athens 2022

Παράλληλα, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα soundtracks (“Angel Baby”, “Αγέλαστος Πέτρα”, “Cleansed” κ.α.), με τον καλλιτεχνικό και εμπορικό θρίαμβο του “2”, του Δημήτρη Παπαϊωάννου, να αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της δισκογραφίας του.

Με τη νέα του δουλειά, “Neapoly”, την οποία συνυπογράφει με τον Νίκο Πατρελάκη, να έχει μόλις κυκλοφορήσει, ο Κ. Βήτα θα ανέβει στη σκηνή του Release Athens 2022 για ένα set γεμάτο από τις καλύτερες στιγμές του, τραγούδια και ορχηστρικές συνθέσεις πλημμυρισμένες από ηλεκτρονικούς ήχους που δημιουργούν μια hip hop και IDM ψηφιακή αισθητική.

Τo 2022, το Release Athens στέλνει σε όλους τους φίλους της μουσικής το μήνυμα “Release The Earth From Plastic”. Σε όλες τις ημέρες του φεστιβάλ – και όπου αυτό είναι δυνατό – θα χρησιμοποιηθούν βιοδιασπώμενα / ανακυκλώσιμα υλικά και εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Εισιτήρια

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Doors Open: 17:00

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 40
- 140 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Λεωφόρος Ποσειδώνος, Παλαιό Φάληρο, ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.