Ο παραγωγός της techno Max Cooper έρχεται με ένα οπτικοακουστικό show στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ο Max Cooper έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 9 Δεκεμβρίου

Παρουσιάζοντας το καλλιτεχνικό του όραμα “Yearning for the Infinite”

Ο παραγωγός της techno Max Cooper έρχεται στην Αθήνα για ένα οπτικοακουστικό show όπου θα προβάλλει το νέο καλλιτεχνικό του όραμα “Yearning for the Infinite” στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις 9 Δεκεμβρίου.

Γεννημένος στην Β. Ιρλανδία και με έδρα το Λονδίνο, o Max Cooper είχε πάντα ένα ενδιαφέρον για τον κόσμο της επιστήμης και την μουσική. Το 2008 απέκτησε Phd στην βιοπληροφορική ενώ παράλληλα το ίδιο διάστημα εξερευνούσε τον πολύπλοκο αλλά μελωδικό του ήχο με μία εντυπωσιακή πορεία διαφόρων singles που χρονολογείται από το 2007. Το 2010 αποφάσισε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή μουσικής συνδυάζοντας την αγάπη του για τα μοτίβα και τις δομές μέσα από εγκαταστάσεις και οπτικοακουστικά μέσα.

Ο παραγωγός της techno έχει ήδη κυκλοφορήσει 3 στούντιο άλμπουμ τα οποία έχουν λάβει μεγάλη κριτική αναγνώριση. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, «Human», κυκλοφόρησε το 2014 από την Fields Records με φωνητικές συνεισφορές από την Kathrin DeBoer και την Braids’ Raphaelle Standell-Preston,

Στα τέλη του 2016, κυκλοφορεί το δεύτερο του άλμπουμ, «Emergence», μέσω της δικής του δισκογραφικής εταιρείας Mesh. Το άλμπουμ εξερευνά την ιστορία των φυσικών νόμων και διαδικασιών, την εγγενή ομορφιά τους και τη δράση που έχουν στο σύμπαν, στις ζωές των ανθρώπων και στον κόσμο γύρω. Σε συνεργασία με μαθηματικούς, επιστήμονες και εικαστικούς καλλιτέχνες, το «Emergence» είναι ένα πρότζεκτ με ηχητική αλχημεία.

To 2018 μετά από ένα μήνα πλήρης απομόνωσης σε ένα απομακρυσμένο εξοχικό στην Ουαλία, ο Cooper επιστρέφει με το τρίτο άλμπουμ του, «One hundred Billion Sparks» στην Mesh. Ένα άλμπουμ πανίσχυρης και αριστοτεχνικής ambient techno γεμάτο λάμψη, κρυστάλλινους ήχους, μελωδίες και με μία σειρά οπτικών μέσων.

O Max Cooper έχει συνεργαστεί με αρκετούς σύγχρονους κλασικούς συνθέτες όπως Michael Nyman, Tom Hodge, Nils Frahm και Bruce Brubaker στην επανεμφάνιση κομματιών του Philip Glass, «Glassforms». Οι παραγωγές και παραστάσεις του έχουν αποφέρει μεγάλες διακρίσεις συμπεριλαμβανομένων αρκετών καταχωρήσεων στο RA top 100 τόσο σε live όσο και σε DJ κατηγορίες. Πολλαπλές sold out εμφανίσεις σε μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, οδήγησαν σε μία πρόσκληση από το Barbican Centre του Λονδίνου στα πλαίσια του ετήσιου Life Rewired όπου και πραγματοποιήθηκε το ντεμπούτο του «Yearning For The Infinite».

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 30 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.