Μετά την επιτυχία της προηγούμενης σεζόν η παράσταση «Ο Μουνής», βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη επιστρέφει για λίγες παραστάσεις από τις 25 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

«Αυτός ο άνθρωπος παράξενο τρένο. Έπινε πάντα σιωπηλός το καφεδάκι του στον καφενέ της πλατείας και με ένα μικρό μολυβάκι ζωγράφιζε το χάρτινο τραπεζομάντιλο. Αυτό ήταν το χούι του.» 

Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας κάπου στη δεκαετία της αλλαγής, ένα παραλίγο φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμένου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μια τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ του γιου του Μπερδούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχπίνας της Ανθής συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή. Μιας ιστορία ακραία και απόκοσμα βίαιη. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν. Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του χωριού.


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης «Ο Μουνής»

Οι ήρωες της Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.

Διαβάστε το άρθρο της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση στη στήλη μας drama queen.