Ο Νίκος Κρυωνίδης παρουσιάζει από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου, στην γκαλερί Λόλα Νικολάου έργα της τελευταίας περιόδου.

Με αλλεπάλληλες στρώσεις ελάχιστου χρώματος και ρυθμικές κινήσεις, σε ένα γρήγορο πέρασμα από τη λευκή επιφάνεια, ο Νίκος Κρυωνίδης ορίζει εμβαδόν και αποστάσεις, χαράσσει πορείες και πλόες στον χάρτη, αποτυπώνει την γέννηση ενός σύμπαντος κόσμου σε συνεχή περιστροφή. Ίχνη, χρωματικές χειρονομίες, και αποτυπώματα ως μικρά θραύσματα περιγράφουν και αφηγούνται χωρίς ο ίδιος να το επιδιώκει, μικρά ζώα εν στάσει και εν κινήσει, σμήνη πουλιών εν πτήσει, συστάδες δένδρων στο φύσημα του αέρα, τοπία σε αντανάκλαση και σε μικρές κυκλάδες.

Ο Νίκος Κρυωνίδης γράφει:

«Ίχνη, αποσπάσματα. Θραύσματα του τοπίου επί τόπου. Αποτυπώματα, επαλείψεις. Ορίζοντες κι οροσειρές σ’ επαναλήψεις. Δύσεις, ανατολές. Γραμμές ευθείες και καμπύλες. Κινήσεις τεθλασμένες. Περάσματα διαφυγής, γραφές. Περιγραφές σε επεισόδια αφηγούνται. Τα χρώματα, τα σχήματα να αιωρούνται. Συνδεδεμένα με καλώδια. Κλαδιά των δέντρων. Με ή χωρίς καρπούς και φύλλα. Διασχίζουν και κατατέμνουν  την εικόνα. Σημεία, σημάδια, τρύπες στο χαρτόνι. Πατημασιές στο χιόνι. Λάσπη, αντανάκλαση και σκόνη. Τα ζώα μετακινούνται αργά. Προς αναζήτηση τροφής. Πετούν εδώ κι  εκεί πουλιά. Τα έντομα ακίνητα και ξαφνικά. Ευκίνητα ξεφεύγουν. Τρώγονται μεταξύ τους. Στη θάλασσα τα ψάρια. Τα κήτη στων ωκεανών τα βάθη. Τα λάθη των ανθρώπων και τα πάθη. Γράφω, διαγράφω με το χέρι…»