Τον Ιανουάριο, το CineDoc συνεχίζει τις προβολές του με το ντοκιμαντέρ της βραβευμένης σκηνοθέτιδος Hye-Ryoung Park, Περιπλανώμενος Σεφ.

Η ταινία παρακολουθεί τον Κορεάτη σεφ Jiho Im για δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Im διασχίζει βουνά, ποτάμια και πεδιάδες σε όλες τις καιρικές συνθήκες για να συλλέξει τα υλικά της μαγειρικής του -από άγριες πικραλίδες μέχρι βρύα.

Ο σεφ Im πιστεύει ότι η Μητέρα Φύση βρίσκεται στην καρδιά της μαγειρικής τέχνης και με αυτό το σκεπτικό περιπλανιέται σε όλη την κορεατική χερσόνησο σε αναζήτηση πρώτων υλών για τα πιάτα του. Γι’ αυτόν, τίποτα στη φύση δεν δημιουργήθηκε τυχαία και κάθε υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στη μαγειρική και για να θεραπεύσει το ανθρώπινο σώμα.

Η ταινία τον συναντά καθώς αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: να δημιουργήσει μέσα σε μόλις 24 ώρες 108 νέα πιάτα –αριθμός σημαδιακός για τους βουδιστές– ως φόρο τιμής στη θετή του μητέρα.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας και σε συνεργασία με το Wok Shop και τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (Culinary center & Cookery Club)

Πρόγραμμα

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, 20.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31

Tην προβολή θα προλογίσει η Madame Ginger, Food Blogger.
Μετά την προβολή ακολουθεί επίδειξη και δοκιμή πιάτων της κορεάτικης κουζίνας, από τη σεφ της Πρεσβείας Kang Ju An.

Δύο μαθήματα μαγειρικής θα προσφερθούν στο κοινό του CineDoc από τα «Μαθήματα Μαγειρικής» (Culinary center & Cookery Club).

Σάββατο & Κυριακή 18 & 19 Ιανουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109

H προβολή την Κυριακή 19 Ιανουαρίου γίνεται σε συνεργασία με το Wok Shop που θα προσφέρει γευστική δοκιμή στους θεατές

Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Ααβόρα, Ιπποκράτους 180