Μετά την περσινή επιτυχία, η διαδραστική μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο λύκος σε παγίδα για πιάνο» παρουσιάζεται για δεύτερη θεατρική περίοδο από την ομάδα «Λόγου Παίγνιον» στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, μία Κυριακή το μήνα για το κοινό και τις καθημερινές για τα σχολεία.

Η παράσταση ξεκινά με βάση το μουσικό έργο του Σεργκέι Προκόφιεφ, μα στην πορεία όλα αλλάζουν: η ιστορία εκτυλίσσεται πλέον στον Όλυμπο και γίνεται πιο δίκαιη για τον λύκο, αλλά και για τους κτηνοτρόφους της περιοχής. Τα μουσικά θέματα δεν ακούγονται από ορχήστρα, αλλά ερμηνεύονται ζωντανά από έναν πιανίστα επί σκηνής και γίνονται αφορμή για παιχνίδια ανάμεσα στους ηθοποιούς. Σε αυτά τα παιχνίδια καλούνται να συμμετέχουν και τα παιδιά – θεατές, με στόχο αφενός να αναπτύξουν το μουσικό τους αισθητήριο και αφετέρου να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι αφορά στη σχέση των ανθρώπων με τη φύση και ειδικότερα στην προστασία ειδών προς εξαφάνιση, όπως είναι ο λύκος.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Παναγιώτης Τσιρίδης και το ρόλο της βοηθού σκηνοθέτη αναλαμβάνει η Βιβιάνα Αποστολοπούλου. Πιάνο παίζει ο Νίκος Δρογώσης και τους δύο ρόλους ερμηνεύουν ο Αριστοτέλης Σφήκας και η Μαριάνθη Φωτάκη. Τα σκηνικά έχει κάνει ο Κωσταντής Μιχαλακέας και τους φωτισμούς ο Γεράσιμος Δενδρινός.